Sunday, July 19, 2009

Home » sekadar renungan....

sekadar renungan....


**n3 ni aku dpt dr email best fren aku bg..
tak tau lah btul ke tak..terpulang la nk caye ke tak..**

tapi rse nye kene tau kot...

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang

akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap

dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik.

Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456,

jadi anda harus memasukkan nombor 654321.

Mesin ATM akan mengenalpast i nombor tersebut adalah nombor yg

diterbalikkan drpd nombor yg sebenarnya melalui kad anda

yg masukkan kedalam mesin tersebut.

Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa,

tapi apa yg kita tidak ketahui, pihak Bank dgn segera akan menghantar

pihak berkuasa (Polis) kepada anda.

Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini

dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna

disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yg seumpama ini.

so..cam maner...renung2 kan dan slmt beramal...hehhehe..


3 comments:

  1. betul ker?kalo betul2 jadi la kan,kena r try..tapi harap2 tak berlaku kat kita semua..

    ReplyDelete
  2. -->nadeera
    tak sure la btul ke tak benda nih...
    ape pun kena hati2 tau...nk2 klu pegi sorg2 ke ATM tuh...

    -->cikin
    same2 kasih...kek kukus dh siap ke....hehhe...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute