Monday, September 14, 2009

Home » » nasib baik jadik...:D

nasib baik jadik...:D

salam...ermmmm salam 24 ramadhan...kejap je kan..

pejam celik, pejam celik dh nk raye

dah...bab ni aku suker...tak sabar rsenye nk balik kg..cuti seminggu...

tggl lah en As kt kl nih...

dia lg suker aku takde kt kl ni kot..hahhaha..single seminggu...

aku pun single seminggu jgk...huhuhu...

skrg ni ari2 berbuke ngan As ni lah..

ari2 jgk la kitorg pegi bazar ramadan bndr baru sentul tuh..

tp skrg ni ramai gler manusia kt sane..

maybe dh ujung2 puase ni, mak2 dh malas nk masak

or dh ketandusan idea nk masak ape kan..

senang citer suh ank2 pegi beli jelah..

lauk2 pun aku nengok cepat je licin..

ade satu ari tuh mama As ni pesan suh beli

gulai lemak cili padi keladi ngan siput sedut tuh..

pusing dr ujung sini smpai ujung sanun takde...klu ade pun dh tggl kuah je..

hampeh btul...padahal mse memula pose ari tuh aku tgok tak laku2 pun...

ermmmmm....

ari sbtu lps, dok sorang2 kt umah aku mulakan projek wat cornflake madu...

1st time wat nih..alhamdulillah nasib baik jadik ko...

tp kelam kabut skit la..ngan panas nyer..

sbb saper ntah kate nk wat cornflake madu ni tak bleh kena angin sgt...

so, aku pun off la kipas...kesudahannyer berpanas la aku...

pastu nsib baik aku dah lerai2 kan paper cup tu..

so, tggl lagi nk sudu masuk dlm paper cup tu je..

klu tak, msti lagi kelam kabut...huhuhu..

satu lagi mase nk tabur coklet rice tetibe terpikir...

klu wt kt kampung kan senang...mesti adik2 aku

suke bab2 mnyibuk nih..bleh gak aku suruh diorg tolong taburkan coklet rice tuh...




nilah rupe bentuk cornflakes madu yg tak berape nk hensem tuh..

maklum lah amatur...hahahha..

yg pnting As kate sedap...dia kate bleh la utk aku yg bru 1st time buat ni...

lain kali wt hensem2 skit cam dia...huhhh...poyo...:)

4 comments:

  1. ada gak biskut raya buatan sendiri, aku sebiji biskut raya pun tarak. ingat lagi ke tang mana restoran aritu? :D

    ReplyDelete
  2. waaa..rajinnyee...doakan saya pun jd rajin cam awak..hehe

    ReplyDelete
  3. -->juliet
    meh aku bg ko sebijijk kueh raye..ko nk sebijik je kn...errrrr...
    kedai tu kt bndr bru sentul..dkt je ngan bazar ramadan b.b sentul tuh..

    -->solehah
    meh kite same2 berdoa..sy pun bknnye rajin sgt sbnrnye...huhu..:)

    ReplyDelete
  4. hehehe... cikin pun nak buat kuih ni nnti.. bahan2 dh ada.. tukang buatnyer je tak jlnkan proses p'buatan lg.. hohohoh..;P

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute