Friday, September 18, 2009

Home » » Tag Persiapan Raya

Tag Persiapan Raya

Salam..
yeay yeay..mlm ni blk kg..
tgh boring2 kt opis meh kite layan tag persiapan raye from kak gee nih..

Baju Raya
tahun ni bju raye ade 3 helai..tp baru siap 2 kot..satu kaler krim, satu lagik kaler biru mude..beli kain murah2 jerk..pastu antor kg mama aku yg bayarkan upah jahit tuh...gler jahat aku kan...hehehhe...

Untuk Baby/Anak
hahahah..yg ni tak bleh nk jwb la yek..pasal aku blum kawin lagi..cam no nk ade anak pulak...kt anak buah plak....errrrrrr.....tak nk jawab jgk lah...huhuhu...

Family aku
ermmm..utk family pun rsenye aku tak sediakan pa pe pun kt diorg ni...hahhaha...aku juz beli kerongsang je kt mama aku ngan adik aku yg pompuan yg bongsu tu..kt abah plak tak tau nk beli ape...bleh tak cam tuh...hahaha...

Family Mentua
yg ni pun tak bleh nk komen jgk...blum ade family mentua lg..bakal family mentua ade la..insyaAllah..klu kt mama abah aku pun aku tak beli pa pe, tak kan kt family bakal mentua aku belikan...ye tak...mane bleh cam tuh..sungguh tak adil...berdose lg adelah...

Kasut Raya
kasut raye aku beli yg multi purpose je..sandal biase jerk..lps pakai raye bleh pakai pegi keje..huhuhu...jimat kan..sandal tupun yg flat je..tak bleh pakai heel...tak sesuaiiiiii...padahal takut nk pakai high heel...klu tak terpeleot, tersungkur aku nnt...hahahha...aku mmg tak reti pakai heel...sekian, time kasih....

Kuih Raya
taun ni 1st time wt kueh raya..konflek madu je pun..yg lain2 tu tempah jelah..aku tempah tart nenas, almond london, tart blueberry ngan karipap cekonet...pastu kerepek2 ubi aku pakse kak siti jual skit kt aku...dia ade bnyk stok...hahahhaha...macih kak...

Perabot baru
aku blum kawen lagi..so, takde mknenye nk beli perabot2 bagai..tggu lps kawin bru beli...bleh??

Duit Raya
duit raya pun dh tukar siap2..tak bnyk pun bajet taun ni..tp ok skit lah dr taun2 sebelumnye..tggl nk masukkan dlm ang pau je..errrrr...ade saper2 nk bg ang pau kt aku ke..ehhehe..ang pau yg ade isi yer..yg kosong takpelah ehhhh...mekacih...

Balik kampung
haruslah blk kg aku kan..selagi pegang title solo but not available ni msti la blk kg sendiri kan..dh kawin nnt lain la citer..insyaAllah, mlm ni gerak balik kg...harap2 perjalanan dipermudahkan, lancar tanpa halangan2 yg tak diingini...aminnnn....

Ok, dah siap..harap kak gee yg mengetag terima jawapan subjektif aku yg merapu ni..
sile cari point jawapan aku yer...bg la markah lebih skit..markah kesian pun tak per...hehhee...

saper aku nk tag ni erkkk...saper2 yg tgh boring tu sile lah buat yer..tak de paksaan di sini..hehehhe...

bye...adios amigooosss...:)

1 comment:

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute