Monday, October 26, 2009

Home » weekend yg.................☻

weekend yg.................☻

salam...
rse mcm dh lame tak mngarut kt sini...
bz la lately...cehhh....bz la sangat....
hampeh....

ari ni pengantin baru kite, Sue dh start keje balik..
so, dlm kete td haruslah story berkisarⁿ kenduri kawen dia kan....
takkan knduri kawen aku pulak....
hhaha...

weekend lps bg aku biase² je...rutin yg same jgk mcm weekend yg lps...jumaat mlm tu teman en As pegi main futsal...balik main futsal pegi mkn jap, pastu balik umah, tido...ari sabtu tu en As tak pegi keje..MC..demam katenye...so, kitorg tak kuar pun..
satu hari aku marathon tgk tv...malam tu tgk bola Piala Malaysia live kt tv1...Selangor lwn Terengganu...tapi tukar² channel ngan tv3 la...tgk cerekarame Sepat Ronggeng...hahahha...
pastu ngantuk, aku tidoooo....

pastu ahad smlm lagi satu hal...kengkononnye nk pegi tgk wayang citer papadom...yelah kiri kanan dpn belakang org dok ckp citer ni bapak la bestnye...so, aku pun taknak la ketinggalan kan...nk tgk jugak...tapi...ade tapinye....en As kate kite pegi lps abih Motor Gp...memula aku ok jerk...

pastu tggu punye tggu smpai la petang baru abih moto gp tuh...mood nk pegi tgk wayang pun dh makin kureng dah nih...tp klu tak tgk ari ni, bler lagi kan...so, aku pun siap ala kadar sbb aku adalah sempoi...hahah...

nasib baik jalan nk ke Pavillion tak jem sgt...sekejap je dh smpai...
tp ble tnye kt adik jage kaunter tiket tu, aduhhhh...frust gler tahap gaban...mane taknye bru jap tiket abih dijual...huhu...rse nk guling² kt situ...waaaaaa.....

en As tnye..camne skrg...yelah..takkan nk balik kan...pastu kitorg tnye la ade tak citer melayu yg dkt² nk start..adik tu ckp ade...citer Lembing Awang Pulang ke Dayang...aku tetibe jadi hahhhh??? citer pe tu...tak penah dgr pun...ke aku yg ketinggalan zaman...tp siriyes aku tak penah dgr...pastu en As ckp boleh la dik...aku dgn rela dlm pakse pun angguk² geleng² kt dpn kaunter tuh...

ni lah jadik nye klu main terjah je kan..padan la muke kitorg...pastu taknak tgk citer omputih..sbb taknak ade sessi pikir memikir lps keluar panggung...kitorg ni mmg pemalas..klu bleh nk tgk citer yg ringan², yg takyah pening kepala nk pkir knape jdik cam tu, knape jdik cam ni...heheh...

nk tau bape org je dlm panggung smlm...10 org je...adoyaiii...3 couple trmasuklah aku ngan en As, pastu ade suami isteri ngan ank 2 org...tu jelah penonton citer Lembing Awang Pulang ke Dayang yg aku rse same nasib ngan kitorg ni...no choice...hahaha...
citer ni boleh la layan...bak kate en As, ade jalan cerita...tak delah merapu meraban habiskan duit org...☺

tp klu ade rezeki nk tgk jgk citer Papadom tuh...tak kire...nk tgk jgk.....huhu...
balik dr Pavillion tu terus pegi kedai mamak tgk bola...MU vs Liverpool...adoyaiiii....kalah la plak...hangin satu badan...

kirenye weekend lps tu weekend yg paling tak best la bg en As...
ape taknye...


Selangor lwn Terengganu = selangor kalah penalti
Velentino Rossi = no 3 kt litar Sepang tp still juara Motor Gp
Papadom = jd citer Lembing plak
MU lwn Liverpool = MU kalah 2-0 lagi tuhhhh...

♥♥en As adalah ank jati Selangor and hard core MU fan....♥♥

3 comments:

  1. hahaha..
    aku pun tak tgk lagi citer papadom...
    tapi klu tiket dah habis pun, aku ttp tak berminat nak tgk citer lembing awang tu..
    tak tau la kenapa.... :D

    ReplyDelete
  2. apsal aku rasa mcm tak berapa kenal ngan heroin filem lembing awang pulang ke dayang ni? :P

    ReplyDelete
  3. -->KTS
    tulah..kitorg pun mcm tertnye²...ehhh...btul ke kite tgh tgk citer nih...cm pelik jerk...hehehhe...


    -->juliet
    yesss...tau takpe...penah tgk, tp tak kenal...nasib baik hero² tu encem la jgk...bleh la wt cover....☺

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute