Thursday, February 4, 2010

Home » » misi 1...:)

misi 1...:)

salam..
nk citer sikit pasal aku balik kg jumaat mggu lps..
dh lame bru nk citer..huhuhu...
ari sabtu tu kan famliy en As dtg umah..
dh settle satu perkara...

misi 1

tp aku balik kg tu pun ade misi aku sndiri...
dgn berbekal sebuah buku nota kulit keras yg aku dh jadik kan mcm planner, aku nk mulakan operasi kawen2 ni...hahaha...

aku smpai umah lebih kurang pkul 3ptg...
memula tu msti lah salam2 peluk cium dulu ngan family aku..
pastu aku mkn tghari wlaupun dh lewat...
ye..aku lapor gler time dlm bas..
segan nk turun mkn pnye pasal, aku sanggup tahan lapor...huhuhu...

pastu aku terus ckp kt mama aku..
along nk selongkar balik bakul2 hantaran diorang dulu2 tu...
maklum la...
walaupun aku ank sulung, aku dh ade 3 adik ipar ye..
adik2 aku kawen awal...jodoh sampai awal...
along diorng je lambat sikit...
ehhh..tp tak lambat sgt kan sbb umur aku tahun ni baru 28..
huhhu...tak nk mengalah...:)

sbb aku pngantin bajet ciput, aku nk guna balik bakul hantaran yg mmg bnyk jenis kt umah aku tu..mklumlah, dh 3 pengantin, mknenye ade mcm2 jenis bakul..so, aku pilih je yg mane berkenan..ceh..mcm pegi soping kt nilai 3 plak...huhu...

selongkar pnye selongkar, pilih pnye pilih...
bakul mane yg elok lagi utk di recycle..
klu bleh aku nk yg senang deco,
pastu deco asal pd bakul tu mestilah kene senang dibuang kan...
akhirnye dpt la jgk...
tupun klu ikutkan, aku tak suke sgt..
tp yg jenis ni je cukup jumlah yg aku nk...
so angah, along amik ko pnye bakul hantaran...
hahahhaha...
gmbar bakul nnt aku tempek kt sini...

oklah..ni dulu stakat ni..
misi2 seterusnye lps ni la ehh..
dh pnjng dh n3 ni...
letih aku nk bace balik lps ni..
adiosss...:)

6 comments:

  1. takper..kalo still ok guna r..tak baik membazir..kalo beli baru pun tak tau dah nak wat per lepas tu kan..

    ReplyDelete
  2. sangat la sker ngan sifat k.linda nih.. xyah nak membazir.. benda ada elok lagi leh guna balikkan... ye lah nak kawin ni bukan sikit nak guna duit.. banyak benda yang perlu difikirkan lagi... bakul2 tu nanti kalau dah siap di deco confirm cantikkan...

    ReplyDelete
  3. lepas kawen lagi banyak nak pakai duit, oleh itu jgn membazirkan.

    ReplyDelete
  4. -->nadeera
    hai..mekasih sudi singgah sini bce blog merapu meraban sy ni..
    tulah matlamat sbnr..cewahhh..klu bleh nk jimat sebnyk mungkin ni...errr..bleh ke..:)

    -->hajar
    tulah..harap2 lps di deco2 nnt, cantikla..sbb ingat nk buat sndiri je hantaran tu..huhu...

    -->juliet
    ye betul...lps kawen kene beli sudu garpu, tapis santan, tapis teh, papan pemotong, ape lagi ekkk...bnyk la bende kecik2 nk kena beli...hahahha..seme tu duitttt...:)

    ReplyDelete
  5. nanti simpan blk bakul tu..... boleh org lain guna....

    errr.. mana la tau.. aku boleh pinjam... hikkssss

    ReplyDelete
  6. -->KTS

    boleh2...tu pun klu sanggup nk gune yg old fesyen mcm aku la...aku xde hal pnye...heheh...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute