Monday, March 1, 2010

Home » jalan² ke Nilai 3...

jalan² ke Nilai 3...

salam...
dh masuk bulan 3 dh kite ekk...
kejap je kan...
adehhh..
tahap gelombang nk risau pasal preparation kawen2 ni dh nmpak skit2..tp blum ketara sgt lagi la...klu masuk blog B2B lain, nk2 yg date lebih kurang cm aku pnyer date..aduhaiii..aku jadik takuttt...haha...

ok2..
aku nk citer pasal pegi nilai 3 ari jumaat hari tu..
alhamdulillah ade jgk kesempatan nk ke sana buat kesekian kalinye..haha..
mlm khamis tu aku ng en As tido kt umah pak ndak kt puchong..
esok pagi2 lagi dh gerak..ermmm..takdelah pg sgt pun..smpai sana dlm pukul 10.30 pagi..memula pegi nilai square dulu sbb nk beli kain langsir ngan kain pasang utk adik beradik aku nnt..jalan pnye jalan tersangkut kt satu kedai apek nih..tgk2 harga dulu..pastu dh puas nego ngan apek tu, aku pun amik la kain langsir yg mcm ni..pening kepala nk pilih kaler ape..yelah, tema aku nnt kaler oren itam kan..takkan nk beli langsir kaler oren plak kan..last2 kaler ni yg ter bekenan kt hati kitorg seme..hahah..

aku pun tak tau kaler ape sbnrnye..nk kate coklat, tak..nk kate oren pun tak..tp dlm gmbar kaler coklat plak..satu meter harga asal 12.50 inggit tp lps nego dpt 7 inggit semeter..yg ade corak tu aku beli 35 meter..so harga dia rm245 inggit...

pastu yg kain kosong tu harga rm4.5o semeter..lps nego dpt 3.50 semeter..aku beli 15 meter..

pastu beli plak yg ni..aku tak tau name bende alah ni..20 inggit segulung..dlm ade 50 ela..boleh la kan..apek tu kate kalau beli kt luar harge dia 0.80 se ela...ntah btul ntah tak...haha..

ape name bende alah ni ekk...
.
pastu pegi kedai sebelah dia plak..kedai ni bini apek tu pnye..aku ngan mak ndak malas nk pusing2 dah, so, decide beli kt sini jelah kain pasang utk adik bradik aku nnt..
aku sbnrnye dh pening tgk kaler bnyk..aku suruh mak ndak je yg pilih kan...
apsal nmpk mcm tak match je baju ngan kain dia nih..ke sbb aku gune henpon cap ayam??huhu..
so, nilah hasilnye..memula ingat nk beli baju tanah kaler krim pastu bunge kaler oren..tp tak cukup 6 pasang plak..hangin jerkk..pastu mak ndak suruh amik kaler ni je..tp untie kene bagi diskaun giler2 punyer...hahah..
kalau ikutkan sepasang baju tu rm 37 inggit, tp untie bagi rm 30 je..hahha..aku sukerrr...
rm 30 x 6 = rm 180
jadiklah kan..ni je yg aku mampu beli utk adik beradik aku..huhu..
pastu dah alang2 aku pun rembat la jgk sepasang baju utk aku ngan en As..
konon2 baju ni bleh pakai time pegi kenduri abg ngah dia kt ampang nun..
yg seminggu awal dr majlis aku tuh..
konon2 dah ade mood pengantin dh time tu..hahah...
giler meroyan dah aku..
pastu aku ckp bleh la buat baju raye tahun nih skali...
jimat duit..
pengantin bajet lah katekan..haha..
puas jgk la aku dok pujuk en As beli kaler purple nih..
memula dia tak mau...
dia nk kaler merah jgk...
utk pengetahuan...
4 tahun raye sesame 3 drpdnye baju melayu dia kaler merah...
kalau korang jadik aku, ape perasaan korang...
mesti rse cm errrr...adehhhh...
.
ok..selesai beli kain segala mak nenek kain..
dlm pukul 12 lebih tu baru pegi nilai 3..
sampai2 je terus carik tempat makan..
laporr wehhh..dah la panas terik..
giler terbakar kulit aku yg mmg tak putih sgt nih...
coklat2 cair je..haha..
kt sini aku tak beli pa pe pun..
just surver2 harga je..ingat nk beli beg jerut ngan gift..
tp tggu pegi lagi sekali lah..insyaAllah next week pegi lagi kot..
kali ni mama en As pun nk follow jgk...
mak ndak dh tolong survey harga gift kt satu kedai ni..
tokey kedai dh bagi harga baekk punyer utk satu gift..
nnt bile dh beli aku citer ape bende gift tu ekk..
pastu biler kaki pun dh penat, mate pun dh berat..ape lagi..balik lah..
tp mase nk patah balik cari parking tu, lalu pulak depan kedai tikar karpet segala nih..
aku pun rembat lah satu..
aku beli tikar buluh 7' x 5' dgn harga 40 inggit slps nego..
sbnrnya kalau amik yg tikar buluh yg berkilat tu dapat harga 35 inggit, tp aku amik yg tak berkilat..pastu buluh dia tebal skit..
nilah tikar buluh tu..belum bentang lagi pun kt ruang tamu..ade berdiri kt dlm bilik aku tu..syg pulak nk guna skrg..huhu..boleh?
oklah..settle dh beberapa percen kerja kawen2 aku..agak2 dh bape percen ekk preparation aku nih..
p/s : skrg ni kt opis pantang ade mase free skit, mulalah carik kalkulator ngan buku kerje kawen aku nih...tgk nombor2 pastu aku migrain sorang2..hehe...takpe...7 bulan lagi..lame lagi tuh...*ayat sedapkan hati*

7 comments:

  1. yup..7 bulan lepas kalkulator tu jadi cm kawan baik..hahah..kira-kira sampai pening kepala..tapi bila da dekat nih tak ikut pun sangat kira-kira tu..duit kelua macam air..pasni bole jadi botak sebab rambut gugur asik kira duit..huhu

    ReplyDelete
  2. --> mrs drac

    tulah pasal..bile tgk balik kire2...dh boleh peti sejuk 2 pintu yg besarrr punyerrr tu..hahah..

    ReplyDelete
  3. cantik la kain lagsir tu k.linda.. pandai k.linda pilih...

    & pandai juga lam wat perancangan perbelanjaan nih...

    ReplyDelete
  4. --> hajar

    mekasih..kain biase je tu hajar..tak mampu nk beli yg trend skrg nih..hehe..

    ReplyDelete
  5. 7 bulan dah tak lama lg tu.... ayat utk takutkan ko...

    hahahaha

    .
    .


    skrg ni ke mana2 pun ko kena bawak kalkulator... penting tu...


    ;D merah tanda berani....

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....
    tahniah leenda...:):) lame tak jenguk sni.. masuk2 je dapat briter gumbira ni.. best2..:):)

    lg 7 bulan ek.. pejam2 celik skejap je nnti..:) bgus2 buat preparation awal2 senang.. duit pon leh korek duit gaji bulan2.. tak terasa sgt.. all d best leenda..:):)

    seronoknyer denga leenda nak kawin.. welcome to d' club leenda.. hehhehe..;)

    ReplyDelete
  7. -->KTS

    ko tak yah buat ayat cenggitu pun aku mmg dh sedia takut wehh...
    .
    .
    ye..ye..
    memang berani...hehehe...:)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute