Wednesday, March 31, 2010

Home » » luahan hati pengantin bajet...:O

luahan hati pengantin bajet...:O

salam..
kan semalam aku ade kate pasal hantaran tu ade kes skit..
mcm ni..
en As ade sorang sepupu name S..

S ni mmg ade bridal sendiri..
dia ade mcm2 pakej..
hantaran pun mmg dia ade buat..
mase abg ngah en As bertunang ari tu pun S yg buatkan..
cantik mmg la cantik...

gune fresh flower bagai..
aku pun kagum abis la ngan hasil keje tangan S ni..

tapi...ade tapi nye...
memandangkan kitorang berdua ni
kalau bleh nk jimat selagi boleh dlm hal preparation kawen ni..
pengantin bajet la katekan..
yelah..hidup lepas kawen lebih diutamakan...
huhu..

ari tu S ade cakap ngan mama en As..
nnt bile As kawen bolehla tempah ngan dia hantaran2 ni seme..
termasuk pakej sekali la ni..

tp en As mcm tak setuju sgt la..
sbb harga hantaran tu..
satu hantaran S charge dalam rm 60 - rm 70 inggit..
tp harga sedara S bagi rm 50 inngit...
bagi yg berduit, maybe harga tu dh ok kot..
tp bukan bagi aku..
aku tak rase worth it la bayar rm 50 - rm 60 inggit utk satu hantaran..
ke aku ni kedekut sangat...
uwaaaa...

mama en As pun dh rase serba salah ng S ni..
yelah..tetibe kitorg suruh org lain pulak yg buatkan hantaran..
tapi nasib baik hantaran abg ngah, S yg buatkan...
takdelah nampak sgt mcm kitorg ni tak nak tolong sedara..
kitorg bukan taknak tolong..
tp kitorng ni nk saving selagi boleh...
**ayat pengantin bajet mcm aku..**

lagipun takde mknenye hantaran gune fresh flower bagai kalau umah pengantin pompuan nye yakni aku umahnye dalam kampung ceruk utan..aku dok kt felda chini 2, pahang yg mmg dikelilingi utan semata2..

sekian...tq sudi bace sessi luahan hati aku yg merapu meraban ni..:O

8 comments:

  1. hidup lepas kawen yg perlu diutamakan.

    ReplyDelete
  2. --> juliet

    tulah..mmg kalau boleh kitorg tak mo la berhabis utk wedding ni..nk jimat selagi boleh..heheh..

    ReplyDelete
  3. i think, wt sendiri lg jimat... :)ade mse lg...6 bulan lg kn...

    ReplyDelete
  4. --mrs engineer

    hurmmm...hantaran sy pada dia mmg kene wat sendiri..tp tak terbuat2 lagi...huhu..

    hantaran belah lelaki yg susah skit ni..sbb sy bknnye kreatif sgt nk deco2 ni...tu yg suh org buatkan je..

    hurmmm...:)

    ReplyDelete
  5. sungguh seronok kawen kanns,

    salamm,

    ReplyDelete
  6. ntah.. bg cikin yg 50 hinggit utk satu hantaran nyer deco tu mmg mahal.. cer kalo ade 13 dulang..?? cmner tu..?? hohoho..;P

    buat s'diri lg puas hati + murah.. hohohoh...;P skrg ni byk yg on9 nyer cth2 utk deco hantaran... caiyokkkk leenda..;)

    semoga smuernye jln ngn lancar.. aminnnn..:):)

    ReplyDelete
  7. -->cikin

    amin amin...
    .
    .
    tulah..mmg berhajat nk buat sndiri hantaran2 tu seme..tp tulah..skrg ni puas la dok gugel idea dlm tenet ni ha..huhu...
    .
    .
    harap2 berjaya la men DIY sendiri nnt...:)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute