Saturday, May 15, 2010

Home » » DIY : kotak door gift

DIY : kotak door gift

salam..
selamat berhari sabtu ye kengkawan..
ari ni aku nk citer pasal kotak door gift yg tak jadi..

ekceli aku dh berangan² nk DIY kotak door gift ni..
dh siap beli kertas dh pun ng en As..
beli kt area jalan Brunei kt jalan pudu tuh..

mmg bnyk kedai kertas kt area ni..
kedai print kad kawen pun bnyk kat sini..
LH creative pun kt area sini jgk..

so, aku dgn semangat nk buat kotak ajak lah en As ke sini..
nasib baik dkt je..
pusing pnye pusing, jumpelah kertas yg aku nk..
haruslah warna hitam ngan oren kan..
yg kaler oren tu harge rm16.00/ream (100 pcs)
yg kaler hitam tu harge rm20.00/ream (100 pcs)
pastu beli kaler putih utk print TQ taq..harga rm5.50/ream (100pcs)

alkisahnye..rupenye2 ade jgk kesalahan aku...huhu..
pegi beli yg agak tebal...
sakit tgn aku weii nk gunting...
aku beli yg 230gsm..huhu..

tp try buat jgk lah seketul..
aduhhh...sgt la tak cantiknye...
bile kertas tu keras, so, susah skit la mase nk lipat2 tu..

nampak tak ade kesan lipatan kt kotak tu..
kalau kt luar lagi real...huhu..

pastu yg lagi giler biler saiz kotak tu same besar size dia..
mksudnye atas bawah same size..
huhu..cam mane nk masuk kan...

pastu biler aku pikir2 balik, cancel jelah niat nk DIY kotak door gift ni..
tapi kertas yg dh terbeli tu ttp aku guna jgk la..
tp aku wat bende lain..
nnt aku citer lagi ekk...

kalau ade yg still berminat nk DIY kotak door gift ni, bleh la rujuk kt blog missyanz
dia ade bagi sekali dgn template tau..
cume kite kena pandai adjust2 skit la template tu..

oklah..tu je nk citer pasal kotak door gift ni..
punah harapan aku nk DIY sendiri...
selamat berhari minggu...
:D

4 comments:

  1. hi...
    saya DIY kotak ni..guna template miss yanz gaks..TQ to her..

    1000 pcs n sy guna 160gsm / 100 pcs = rm10.50..

    sy start jan 2010..sampai ari ni..dah 500 pcs..huuhuh..

    ReplyDelete
  2. mak aihhh... berpeluh ketiak nak siapkan ni.. klu 10 kotak orait la.. ni beratus2.. haaiihhh aku mmg surrender..


    :D

    mmg aku pemalas :D

    ReplyDelete
  3. Ku Tak Sempurna :- tu la mmg remeh sket la..mula2 ada hati nak buat sorang2..tp akhirnya mengalah gaks pas kat 2 3 org sedara..dorg tolong2 sekali..so leh la siapkan 1000pcs tu before dec..hihih

    ReplyDelete
  4. --> zariza

    hai..tq singgah blog sy ni..
    .
    .
    sbb dh tersalah beli kertas tu yg jadi malas dh nk buat..kertas tu pun dh jd bende lain dh..
    .
    .
    jap lagi nk pegi umah awak plak ehh...:D

    --> KTS

    hehehe...aku tau ko malas nk main lipat2 ni kan..tp aku tau ko rajin jahit2..kan..kan...huhu...

    -- zariza

    tulah..kalau ade yg sudi ringan kan beban, lega sikit hati ni kan...:D

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute