Monday, May 24, 2010

Home » » DIY lagi...

DIY lagi...

salam..
ari ni nk sambung citer pasal kertas keras yg aku salah beli tu..
yg kengkonon nk diy kotak door gift tu..

ok..utk mengelakkan pembaziran yg nyata,
aku guna kertas tu utk buat bende lain...
tu pun lps kak siti yg bagi idea..
ting..ting..

ni lah rupe kertas keras tu lepas aku dok gunting bahagi kpd 3 bhgian...
sakit jgk la tgn aku ni...
gunting kt opis je..
sementara tggu en As dtg jemput, ni lah keje aku...
gunting sikit²...lama² siap sudah...
aku guna 50 keping kertas kaler hitam, 50 keping kertas kaler oren..
maknenye 100 keping lah kan..
darab dgn 3 bahagian, dapat 300 keping..
dah tau ke ape aku nk buat dgn kertas² ni...

tarrraaaa...aku wt kad kawen...
yg ni utk makcik pakcik jiran² aku nnt...
kak siti yg tolong design tu..
yg ni pun dh siap gunting dah..
semangat tak aku...
huhu...

bukan ape..senang bile dh siap bende yg kecik² ni..
lps ni boleh focus dkt bende lain..
bakul kertas aku blum syelek lagi..
deco pun of coz la blum lagi kan..
hantaran pun belum sentuh lagi..
ouchhh..bnyk lagi yg belum settle...

masalahnya skrg, korang rase mama aku terima ke tak kad kawen DIY aku ni..
takut dia tergezut plak nnt tgk hasil sebenar..
sbb mama aku suruh buat yg potostate tu je..
ala yg mcm biasa kite dpt dulu² tu..
alahai..mintak² diterima la..

oklah..tu je setakat ni..
next n3 aku tepek kad yang dh siap pulak ekk...

sekian....mekasih sudi bace...:D

9 comments:

  1. cantik kad tu, buat kat aku satu, tapi....kekekekeke

    ReplyDelete
  2. -->juliet

    errr...ko bukan pakcik makcik jiran sekampung aku..maka ko tak dapat la kad ni..
    .
    .
    ko dpt yg pesen lain ehhh...huhu..

    ReplyDelete
  3. alamak cantik la linda...cam ne buat tu...share la..fara xda idea la

    ReplyDelete
  4. uit gigihnye dia..tp bila dikenang2 balik time buat preparation khwn ni rs sronok sbnarnya..naknyer bila smua hasil keje kita brjalan lancar and memuaskan hati semua org..
    dulu dna buat DIY gak kotak gula2..guna kertas keras yang ada line tu..beli sikit2 tak terasa sgt harganya.

    ReplyDelete
  5. -->farah

    mekasih la sbb puji..hehhee..
    nk share bab yg mane ni ekk..kertas keras tu ke kertas yg ditampal pd kertas keras tu..nnt org wt n3 penuh pasal kad ni ekk..

    -->dNa

    tulah dNa..memula mmg nk wt kotak gule2 tu la..tp sbb dh salah beli kertas, terpakselah carik idea lain kan..kalau tak nnt, membazir pulak kertas tu...

    ReplyDelete
  6. za DIY kotak ni guna 160gsm..pastu lebih mcm kertas leenda gaks..n za pun buat kad kawen..sbb x nak membazir..ada 2000 keping tu sbb za buat 1000 pcs kekotak tu...hihihi...

    ReplyDelete
  7. -->za

    huiiisshh..bnyk tuh..tp za dh buat awal kan...sy pnye kertas pun ade balance lagi ni..tak tau nk di apakan dah..huhu...

    ReplyDelete
  8. wah kreatifnyer k.linda.. cantik laaa... betul tu kak xbaik membazirkan... ;d

    ReplyDelete
  9. -->hajar

    time kasih hajar...tulah, harap2 mama k.linda pun kate cantik jgk lah kan..k.linda risau mama terkejut je tgk kad utk org kg jadik cam ni..huhu..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute