Friday, June 11, 2010

Home » » bunga telur...

bunga telur...

salam...
baru balik jenjalan blog kamu..kamu...kamu...
ermmm..macam2 cerita ekk..

ok..ari ni aku nk post pasal satu lagi keje DIY yg aku dh buat...
bunga telur bertangkai..ehh..betul ke tak name dia tu ekk...

buat bunga telur jenis ni pun bersebab sebenarnye..
aku kan ade buat bakul kertas dr paper lame tu..
konon nye nk ganti goodies bag la..
mmg tak boleh nk letak bunga telur yg biase drpd lidi tu..
nnt terbalik pulak..lagi naya..

tu yg aku DIY bunga telur jenis ni..
aku buat sesimple mungkin..
bunga seketul..
inti bunga 2 bijik je..
riben pun yg biase2 je..
manik rantai aku letak jugak, tp pendek je..
hehhe..
giler bajet la pengantin sorang ni...

ni lah bunga nye..
aku beli kt SSF ari tu..
beli bunga yg paling murah kt sane..
beli 5 jambak je...satu jambak ade 10 kuntum bunga..
tp tau lah kt SSF tu..murah kt sane tapi mahal kt kedai lain...
sape setuju angkat tangan...
heheh...


dr pandangan atas..
segan la nk tunjuk gmabr full..
sebab simple giler lah bunga telur aku ni..
mcm melepaskan batuk di tangga pun ye jugak...
tetibe jadik en Karam pulak..heheh..
dah siap 50 ketul dah..
yelah..beli bunga pun 5 jambak je..
51 pcs to go...sebab bakul kertas aku tu ade 101 pcs..
nk buat pesen mane pulak ekk lepas ni..
haruslah guna pakcik google jap lagi..huhu..
tetibe nk letak gambar ni..
tu cincin risik aku je..
saje suruh cincin posing atas bunga tu..
nampak mcm suwiiiittt jek...
caiiittt...
hahah..
ok2..
sekian...
time kasih sudi bace n3 merapu aku ni..
:D

12 comments:

  1. berapa ek sejambak bunga camni kat ssf???

    ReplyDelete
  2. --> aini

    hai aini..
    ni yg paling murah la..sy rase..sy beli sejambak rm 8.70..bnyk lagi yg cantik2..pegilah..mesti rambang mate..:D

    ReplyDelete
  3. --> farah

    time kasih..biase2 je tu..awak cepat2 post pasal guest book tu tau..nk tgk hasil dia...hehhe...

    ReplyDelete
  4. lain dr yg lain je erra tgk....
    telur nye nak letak mcm mane??hihihi

    ReplyDelete
  5. --> erra

    ko ni...ade kt bawah tu net along dah letak..ni kan gambar separuh je..i malu u nk letak gmbar full..hehe..

    ReplyDelete
  6. rm8.70???emm..ade perasan bunga ni kat 1 kedai bunga kat klang..tp lupa price die..hehe =P

    ReplyDelete
  7. --> aini

    awak bleh survey lagi kedai2 lain..sy ni mmg tak sevey, terus beli je..tu carik yg murah sekali n beli 5 jambak je..hehe..

    ReplyDelete
  8. suwiiiiitnya warna bunga tu
    .
    .



    nanti nak satu.. nak bg 5 pun takpe.. aku terima..

    hihihi.. muka tak tau malu ;D

    ReplyDelete
  9. asleenda, u memang rajin sangat DIY cute-cute things ni kan? Seronok pulak i tengok huhu

    ReplyDelete
  10. -->KTS

    ko nk 5 je..cukup ke..aku bagi ko 10 lah...nk tak..hehhe..

    -->masmona

    hehhe..ni seme sbb dh berkecimpung dlm dunia blog punye pasal la ni..tu yg seme nk try buat..:D

    ReplyDelete
  11. cantik laaaaa.... kreatif tul la k.linda ni... ;d

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute