Thursday, June 10, 2010

Home » » honeymoon...

honeymoon...

salam...
ari ni nk citer pasal ape ekkk..
oklah..
semalam ade bace post xora pasal honeymoon..
tetibe aku pun nk citer kisah honeymoon lps kawen nnt..

sebelum tu aku nk tanye ade ke sape2 or mana2 pasangan pengantin yg tak mo pegi honeymoon?
boleh takbagi tau ape sebab2 musabab korang tak mo pegi honeymoon..
tolak tepi dulu bab ongkos ye...

ade ke..ade ke...
meh bagi tau aku..
macam aku jugak la..
tipulah kalau aku kate aku tak mo pegi honeymoon lps kawen nnt..
bukan sllu kan bleh pegi bercuti berdua2 an dgn suami ter chenta aku tuh...
owhhh..skrg ni bakal suami yer...

lps berpenat lelah mengharungi dugaan, cabaran utk persiapan kawen..
ape salahnye lps tu amik mase sikit lps kenduri, pegi bercuti kt mane2 jelah kan..
owhhhhh..mesti seronotttt..hahhaha...

tak payah smpai oversea nun..
bagi aku can abihkan tour kt negeri kelahiran aku tu pun dh cukup...
aku mmg anak jati pahang..
tapi tau tak aku..
tak pernah pegi cameron higlands..
tak pernah pegi genting highlands..
tak pernah pegi bukit tinggi..
tak pernah pegi fraser hills..
and tak pernah..tak pernah..

yg aku pernah pegi bercuti satu2 nya cherating..
tu pun sbb aku berkawan dgn org2 yg kaki bercuti..
pastu mase kecik2 dulu selalu pegi telok cempedak..
pantai btu hitam and pantai2 di sekitar Pekan tu jelah..
tasik chini tu jgn lah korang cakap aku tk penah pegi pulak ye..
dah namenye pun duduk kt felda chini, mestilah selalu pegi..hehhe..

tapiiii...
memandangkan keadaan kewangan kitorang tak sehebat mereka2 yg lain..
mengenangkan kehidupan selepas berkahwin nnt, bnayk duit yg nk guna..
mane nk cekau duit utk deposit rumah..
beli perabot basic nk masuk rumah sewa nnt..
paling kurang nk jugak beli set bilik, tv, dapor kan..
tu seme duitttt...
lain la kalau ade yg nk sponsor..
malang nye kitorg bukan lah superstar yg nk di sponsor2 kan..
huhu..

kalau ade yg bertanye..
kenape tak beli siap2 dari dulu?
owhhh...meh nk jawab..
aku sekarang menyewa rumah yg dh lengkap dgn kemudahan2 asas..
peti sejuk ade..
mesin basuh ade..
tv ade..
meja makan mamak pun ade..hehehe..

bayangkan kalau kitaorg dh beli siap2 barang2 tu..
mane pulak nk letak..
rumah sewa aku ni kecik cenonet je..
umah flat 2 bilik lah katekan..

oklah..sebelum n3 ni jadik panjang berjela lagi..
tipu kalau aku kate tak mo pegi honeymoon..
tp ekonomi setakat ni..SETAKAT ni ye..
belum menampak kan jalan ke arah itu..
insyaAllah ade rezeki kitorg nnt, adelah..
doa2 jelah...

kpd kamu..kamu..kamu yg nk berhoneymoon tu, nnt upload pictures banyak2 yer dlm post kamu..kamu..kamu..
boleh jgk aku tgk tempat2 yg aku tak pernah pegi..
boleh lah verangan seminit dua..
jadilahkan..hehhee...

sekian n3 merapu pagi ni..time kasih sudi bace yer..:D

10 comments:

  1. best tuh..erra ade plan....ngan chenya....nak g PULAU REDANG....hihihi...along try la kat sana....ala...sebulan lps kawen pn...leh gak honeymoon...hihihi...ape yg penting....apply cuti dulu...dah approved....baru leh g....tp...g naik bas la...jgn bg suami kite drive...nanti penat...hihihi....SEKIAN.... (^^,)

    ReplyDelete
  2. Haip!! tak pernah gi Genting??! takleh jadi ni! sila gi ok. dan tips: jgn minum milo sebelum naik roller coaster :P

    ReplyDelete
  3. kalo a 3 day get away kire honeymoon tak?

    i sedih sbb my masa wud b so limited..aih~

    ReplyDelete
  4. honeymoon kat rumah sewa berdua pun best ape.

    ReplyDelete
  5. saye x pg honeymun pun sbb tak cuti lama pas kawin..nk pegi weekend pun sabtu keje...huuuu..honeymun kat umah pun ok ape..=p

    ReplyDelete
  6. --> erra

    yeker..bestnye..along ng as bukan takmo pegi honeymoon ni..tringin sebenarnye..tp kene tengok budget jgk la..klau ade, adelah..

    --> xora

    1st tq singgah blog merapu sy ni..tulah, en as pun ade ckp jgk nk pegi sane lepas kawen..tp sy ade masalah gayat yg teramat2 tak bleh nk bendung..cammane nk naik roller coaster..huhu..poor me..

    ReplyDelete
  7. --> kay

    samelah kiter..sbb en As baru tukar keje bulan 4 ari tuh..cuti tahun pun ade bape ari je..mmg takde mkne nk cuti lelama..

    haihh..mengeluh lagik..

    ReplyDelete
  8. --> juliet

    kan..kan...best..en As masak, aku guling2 tgk tv..hahhaa..ehh..tak terbalik ke..huhu..

    --> mrs drac

    nampak gaye pun cam tu jgk la..samelah kiter..tp kalau ade peluang, ape salahnye kiter bercuti utk release tension kan..
    harap2 ade rezeki kitorg nk berhoneymun nnt..aminnn...

    ReplyDelete
  9. aku taknak gi honeymoon!!


    .
    .
    sorang-sorang..





    hahaha.. mestila nak honeymoon... tp bak kata juliet, kat umah sewa pun bole pggl hooneymoon, asal berdua... err.. klu gi jejauh, tp sorang diri, watpe


    .
    .

    uwaaaaaaaaaaaaa...
    kan dah sedih dah...

    k la... nanti honeymoon jgn lupa bwk aku.. tak rugi bawak aku... aku bole jd bibik ko jap... hahaha

    ReplyDelete
  10. --> KTS

    uitt..kalau sorang2 aku pun tak mo wehhh..dh la aku ni jenis cepat mati kutu kalau sengsorang...
    .
    .
    ko nk jadik bibik aku ekk..ok2..nnt aku bgtau ng En As..hheheh...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute