Wednesday, June 23, 2010

Home » » ni sape...?

ni sape...?

salam semua...
nk tnye ape korang nk kate pasal satu bende ni..
takdelah jadik masalah besar pun utk aku..
saje je mntk pendapat...

saje je letak gambor ni..hehe..

ok..
seperti yg kite sedia maklum..perghhh ayat tak menahan...
aku kan tak bertunang..
just dirisik je oleh family en As..
senang cakap dibooking khas utk anak teruna diorg lah..
wakakaka...pengsan jap...

insyaAllah kalau ikut perancangan asal kitorg, pagi sebelum akad nikah nnt, amik mase beberape minit utk jalankan adat petunangan..nk cukupkan syarat n nk penuhkan cincin di jari...hehhehe...

dan aku pun tau ramai sebenarnye yg same kes ngan aku ni..
tak bertunang terus nikah je..
tak pun betunang sekejap sebelum akad nikah..
sape same kes ngan aku, angkat tangan...
acah je...

tapikan..
sebenarnye ade jgk kesulitan bile tak bertunang ni..
contoh macam kes biler keluar ngan en As..
org tanye aku ni sape...
kalau dulu² en As akan jawab...
ni gadis aku...
sbb dia tak suke nk sebut word gulfren or awek tu..
aku pun tak kisah la kan..
asalkan dia tak kate ohh!!! ni kawan aku...
hahhaha...

skrg ni pulak..
biler ade yg tnye aku ni sape..
dia akan jawab..
ni bakal org umah aku..insyaAllah bulan 10 ni kawen...
mcm tu lah lebih kurang dia jawab...

ade satu hari tu aku pernah cakap kt dia ade jgk susahnye kite tak bertunang ni kan..
bukan susah ape...
susah biler ade yg bertanye kite ni sape..
kan senang kalau kite bertunang..
if ade sape² tnye..
ni sape..
oh..tunang aku..
haaa..kan senang tuh....
hehehhe...

itu je..
sekian..time kasih sudi bace n3 meraban aku ni...:D

18 comments:

  1. salam

    hik hik hik...

    akak tak de komen...nak tumpang gelak je...

    undur diri dulu naaaa..

    ReplyDelete
  2. mcm i pas bertunang still dia akan kata " ini awek saya"..heh..

    ReplyDelete
  3. sama kes mcm sepupu saya..takder tunang..cuma merisik..nanti terus nikah..kita org pun usik la dier,kalo nanti org tanyer tu saper..ko jawab la "nie risik aku" hehehe aper2 pun tak kisah,janji kita happy kan..tapi tula,mcm kelakar pun ia juga kan..

    ReplyDelete
  4. --> kak ct

    meh kite gelak guling2...hahahah...

    --> aniem

    owhhh..lidah dia blum biase lagi lah tu...hehhe...

    ReplyDelete
  5. --> nadeera

    a'ahhh ekkk..nnt nk suruh en As ckp cm tulah biler ade yg tnye..
    'ni risik aku...'

    kihkih.....:D

    ReplyDelete
  6. hahaha..along2...

    mcm erra...pas tunang je, 5ruz trs ckp...ni tunang aku/saye....

    bile org tanye bile nak kawen..thn depan... (^^,)

    sekian...wassalam...hihihi...

    ReplyDelete
  7. --> erra

    hhehhe..sebenarnye takdelah jadik masalah pun..cume biler pikir2 balik lawak pun ye..hehehe..

    ReplyDelete
  8. haha..lawak2..tegelak baca entry awak.. =P

    ReplyDelete
  9. saya pun takde tunang. hanya majlis merisik utk kenalkan kedua ibubapa. ada dapat cincin risik. tapi bila2 masa, D saya akan kenalkan saya sebagai tunang dia. So reaksi biasa kami dapat "bila korang bertunang??" pasal skrang kan kalau tunang mesti buat besar2. tapi sekarang, D saya selalu kata, ni bakal isteri aku.

    ReplyDelete
  10. suka jawapan abg as, ehhh..en.as "ni bakal org umah", manis bersari menusuk samapi kehati.

    ReplyDelete
  11. huhuhu ckp je la bkal suami hehehe

    ReplyDelete
  12. --> aini

    hehehhe..ni seme bleh jadik kenangan...:D

    ReplyDelete
  13. --> xora

    mase type n3 ni mmg teringat kt awak pun sbb selame jd pembace blog awak, mmg tau awak tak bertunang..hehhehe...
    kite same kes la...:D

    --> juliet

    ehhh..ehhh..adik juliet nih...
    mmg biler dgr dia jwb mcm tuh, tersentuh sampai ke ulu hati...besar tanggungjawab tu...

    ReplyDelete
  14. --> farah

    i malu u nk ckp mcm tuh...rase mcm kelakar pulak...hehhehe..

    ReplyDelete
  15. klu org tny ko psl en as, ko jawab apa plak??

    err... takkan ni bakal org rumah saya


    hihihi

    ReplyDelete
  16. --> KTS

    laaa..mane tau ni...
    .
    .
    aku jawab camni..
    ohh..ni bakal ayah anak2 aku nnt...
    .
    .
    ok..aku tipu..hahahahha...

    ReplyDelete
  17. oowhh..ckp je..bakal isteri...ecehhhh!!!~
    tunang kejap2 pun ok gakkk....:)

    ReplyDelete
  18. --> elya

    hehhe...tp en As tak penah lagi sebut bakal isteri setakat ni..selalunye dia ckp bakal org umah..maybe lidah dia tergeliat kot nk sebut perkataan 'isteri' tu..hehehhe...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute