Tuesday, July 6, 2010

Home » » kalau lah aku pengantin itu...:'(

kalau lah aku pengantin itu...:'(

salam..
ni aku nk citer pengalaman aku..
takde lah pengalaman ape pun..
ari ahad lepas aku ikut family pak ndak ngan pak ude pegi satu kenduri..
kat taman tasik titiwangsa..

hari ahad lepas kan cuaca tak berapa ok sgt..
pagi tu nampak macam ok je..
tapi masa pukul 11 pagi tu, langit gelap semacam tau..
pastu turun la hujan beserta angin sekuat kuatnye kat area taman melati ni ha..
tapi tak lama sangat..dalam 5 minit macam tu je angin kuat tu..

bile hujan dah reda sikit kitorg pun gerak la pegi kenduri tu..
nampak dari jauh cantik je..
ade khemah2 kaler pink putih..
dalam hati wahhhh...bestnye wedding theme diorg ni..
ala2 garden wedding la ni..
aku dah siap sedia nk amik gambar..
kate nk jadik blogger tegar kan...
tak gitu...
haha..

tapi..
bile sampai je kt sane...hati terus jadi sedih...
luluh aku tengok majlis kenduri pengantin yg aku tak kenal tu..

ade 2, 3 bijik khemah yg terbalik...
meja makan utk tetamu pun dh tak terurus...
public phone pun tumbang..

dan yg paling sedih lagi...pelamin pun rosak teruk..
sampai terbalik...

aku pandang en As...dia pun pandang aku..
lagi touching biler dia kate...
'ape perasaan pengantin tu kalau dia tengok seme ni'

utk makluman, pengantin belum sampai lagi mase ni..

lagu2 yang biasa kite dengar waktu kenduri kahwin pun langsung tak ade..
maybe ade kerosakan PA system kot..
yg ade cume suara org2 yg bertungkus lumus menaikkan balik khemah2 yg terbalik tu..
uishhhh..sedih giler aku tengok..
tak dapat nk bayang kalau lah aku pengantin tu..
tapi mak ayah pengantin tetap senyum...
tapi dalam hati Tuhan je yg tahu..


aku siap dapat warning dr As..
tak payah amik gambar..
ye...baik...
aku sendiri pun tak sampai hati nk angkat kamera ambik gambar mase kejadian..

renung2 kan...

10 comments:

  1. Ya Allah kesiannyer kat pasangan pengantin ngan kuarge... sedih plak hajar baca nasib yang menimpa diorang...

    ReplyDelete
  2. kita hanya merancang, Allah yg menentukan..

    bykkan berdoa agar segala yg kita rancangkan akan dimakbulkan Allah & mohon agar perjalanana mjlis perkahwinan kita semua berjalan lancar..

    ReplyDelete
  3. adoiii kesiannya...minggu lepas mmg musim hujan kan? hmm antara risikonya...mintak dijauhkan la dgn semua tu time majlis kita nnti

    ReplyDelete
  4. redha her la aper berlaku..sedih mmg la sedih..tapu semua dariNyer kan..oleh tu msa sebelum kenduri tu doala Padanyer supaya di permudahkan segala urusan..amin

    ReplyDelete
  5. khemah terbalik takpe lagi,tapi bila pelamin terbalik tu yg sangat sedih.

    ReplyDelete
  6. hi dear!!
    u pun lagi 3 bln nak kawen??
    oh same here!!
    cuak tak??? i cuak gila sebab byk lom setel! hukkk3.
    jom share tips n wedding prep sama2.
    im following u k~
    kumakikaeamelyn@blogspot.com
    kip in touch!

    ReplyDelete
  7. saya pernah gak gi kenduri kawin, pelamin pengantin roboh! pasal org dok berebut amik gambar. tapi salute, pengantin senyum aje. pandai cover, diorang trun utk bergambar dgn tetamu, jadi tak perlu berlatar belakangkan pelamin. yg penting senyum jgn lekang. kita sbg tetamu pun takkan smp ati nak amik gambar

    ReplyDelete
  8. puas mencari nak klik komen. tak prasan notis kat sebelah.
    ** sedih gak baca entry nih **mesti berganda sedih kan pengantin tu

    ReplyDelete
  9. salam

    akak nak nyelit gak bg komen...sian pengantin...

    hehehe..komen dah byk..trafik dah naik...sila balas komen kwn2 blogger anda ye..pesanan ikhlas dr akak sblh anda...kuikuikui...;P

    (asleenda tgh sibuk buat agenda utk meeting ptg ni..bos bg last minute..dia tgh mrh tu...akak cuit sikit ek...smile ;D)

    ReplyDelete
  10. --> dear all

    sorry sesangat kalau aku tak reply komen2 korang ni ekkk..
    komen2 ni bru je keluar..sebelum ni mmg takde..
    aku tak kesah kalau xde sape drop komen pasal aku tau korang ade masuk blog aku utk bce n3 merapu meraban aku ni kan..

    sorry guys..lebiu all..hehhe..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute