Friday, August 27, 2010

Home » » goodies bag...:)

goodies bag...:)

salam..
selamat hari jumaat..
errrr...ade yang kerja ke hari ni..
selamat bekerja ye..
hiks...aku cuti hari ni..
hehe...

oklah2..
aku nak tunjuk goodies bag utk majlis aku kat kampung nnt..
ye tau..aku still guna beg2 bagai..
banyak sebab aku still guna beg jerut ni..
harus mengikut kaler tema..hehe..
kredit to kak Siti..
dia yang tolong beli beg ni kt ayer hitam..
mekasih kak...:D

satu : mama aku tak bagi beli paper bag
sebab : makan ruang utk menyimpan paper beg tu ..kalau gune beg macam ni senang nak simpan walaupun dh diisi dgn barang..letak tindih2 dalam bakul besar pun takpe..takde masalah..

dua : banyak bende nak letak
sebab :

1 - telur ~ kt tempat aku kalau rumah tu ade kenduri kahwin, nnt semua kejiranan kt sekeliling tu akan pakat2 bagi telur, susu, gula, beras ngan macam2 lagilah..aku tak sure ape diorang panggil..pastu nanti kalau rumah diorang ade kenduri kahwin, nnt org lain pun akan buat bende yang same lah..

2 - kerepek ~ same jugak hal ni..2 3 hari sebelum majlis, nnt ade jiran2 dtg umah pengantin pakat2 buat kuih and mak nenek kerepek..pastu packing2 masuk la dlm goodies bag tu..

kebanyakan majlis yang pernah aku pegi kat area KL ni dah takde penggunaan beg2 ni..
diorang just bagi door gift macam coklat, bahulu dalam kotak tu, takpun telur sebijik masuk dalm beg jerut yang size kecik tu..
simple je kan..
tak payah susah2 nak pikir nak letak ape lagi dalam paper beg tu..

pa pe pun berbalik pada tuan punye kenduri la kan..
pilihan masing2..
tepuk dada tanye budget...
hehehe...:D

6 comments:

  1. beruntunglah ada jiran2 yg baik gitu :P err...jgn lupa goodies beg satu utk aku ye :P

    ReplyDelete
  2. i pown still guna paper bag. dulu ingat nk guna beg jerut ni jugk tapi lg berkenan paper bag :D

    lagipown masa tu lum decide lg doorgift apa nk bg, so nnti klo nk tukar apa2 senang ;)

    ReplyDelete
  3. nora nak satuuuuuuuuuu boleh? hehehe

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan 17

    angah singgah sini cari follower tapi tak jumpa... jom kita tukar2 link

    ReplyDelete
  5. cantiknya! eh! ada tulis url ker?

    ReplyDelete
  6. bestnyer... beruntung dapat jiran2 camtu.. siap gotong royong wat kuih ngan kerepek2...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute