Friday, August 13, 2010

Home » » hantaran - kasut

hantaran - kasut


salam...
n3 ni cume nak lepaskan perasaan and nak mintak pendapat korang...
ade satu bende yang aku tak habis pikir ni..:)

aku nak tanye..

kenapa kasut yang cantik2 semenye jenis tinggi2..maksud aku high heel tu...

contoh mcm dlm gambar yang aku cilok kt pakcik google ni..
haa..kan cantik tu..
tapi yang jadik masalah problem nye tak pernah lagi seumur hidup aku ni pakai kasut tinggi ni..
even yang ade tumit sikit tu pun aku tak pernah ini pulak yang tinggi cam gambar tu..
mau nye tergolek aku pakai nnt...
uisshhh..tak boleh nak imagine...:)

sekarang ni aku tengah cari kasut nak buat hantaran..
kalau boleh nak beli yang aku boleh pakai lepas tu..
takkan la nk beli yang tinggi2 macam ni semata2 nak nampak cantik dalam hantaran kan..
haishhhhh...

sape yang kenal aku kat luar mesti tau aku ni jenis macam mane..
sempoi serba serbi..
bagi aku bersandal flat tulah yang paling selesa setakat ni..
bukan tak teringin nak cube pakai sandal yang ade tumit tu, tapi belum masenye kot..
maybe satu hari nanti tergerak hati nak pakai ke..
sape tau kan..

so sekarang macam mane..
aku dah pening ni..
kalau sandal macam gambar kt bawah ni ok ke tak..
sesuai ke nak dijadikan hantaran..
mau nye aku kena maki 18 keturunan ni...
hehe..

tapi ok ape..
masukkan dlm kotak asal pastu ikat riben kemas2..
tambah bunga banyak..
orang bukan tau pun isi dalam macam mane kan..
jangan bagi diorang bukak..
biar keluarga pengantin je tau..
biar jadi rahsia kerajaan..
hehe..

hehe..
ye..aku mengarut je ni..
sile jangan kutuk aku..
peace..
:D

30 comments:

  1. along : t mase nak berarak n bersanding kat pelamin...kena pakai heel gak....try je la...pelan2...hihihi....

    ReplyDelete
  2. sandal kaler biru chantek. :) idea bungkus dlm kotak best pe. hee!

    ReplyDelete
  3. gmbr selipar polo tu takley blah. haha. i pernah jer tengok orang wat hantaran guna kasut rendah n tak bertumit. apa pown its up to u dear. cuba ingat: brg2 hantaran tu sume untuk digunakan, bukan sebagai perhiasan! ok ;)

    ReplyDelete
  4. -->erra

    takpe..along dah request kt mak andam nk heels yang paling rendah...hehhe..

    -->camellia

    hhhehe...takut kene kutuk ngan kengkawan je nnati wat cam tu..huhu..

    --> mysarah

    tulah pasal..kene gigih carik sandal flat tapi cantik ni...hehhe..

    ReplyDelete
  5. kalo wat hantaran jenis flat pump shoes pon ok gak...kalo sandal flat pon ok gak, yg penting kita boleh pakai pas ni, jgn plak beli kasut mahal2 last2 dok dalam almari kasut je..pi la cari kat sogo byk pilihannya...tak mo la yg macam dlm gambo tu ye hehehe

    ReplyDelete
  6. --> suhaila

    hehhehe..sy tulis n3 ni td pun asyik gelak je..
    .
    .
    tak mo mcm dlm gmbor ehhh..hehhe...

    ReplyDelete
  7. dear..jgn laa mcm ni..ha3...
    elya pun bermasalah nk pakai kasot2 tggi ni..penatttt and sakit nk jalan...
    beli jee flat shoes...atau pun wedges..selesaa and senang nak berjalan2..trust me!!

    ReplyDelete
  8. -->elya

    hehhehe..ingat nk try cari wedges la..mane tau hati berkenan ke..:)

    ReplyDelete
  9. olind..ko beli je kasut sekolah..xpun sport shoe..ko mmg xbleh blah pakai heels..yg suka pakai heels rin, shikhin, ina..tp skrg ni aku pun pakai heels gak..but aku suka wedges..

    ReplyDelete
  10. saya pon xsuka pkai heels...n las week igt nk ronda cr kasut hantaran..las2 termenung depan kasut yg byk sebab xtau what kind of kasut yg ptt dijadikan hantaran...n part paling bes balik xbeli pon kasut hantaran -.-"

    ReplyDelete
  11. --> kak gee

    hhehe..nnt aku nak try carik wedges la..stabil sikit kot utk pemakai kasut tinggi beginner mcm aku ni..hehhe..

    --> didieadila

    awak mcm cerita balik kisah sy semalam..huhu..mcm tulah..termenung je depan kasut2 yang bnyk tu..en As pun dah boring menunggu...:)

    ReplyDelete
  12. kasut crocs kat pasar malam pun cantek gak,ehehehehehhe

    ReplyDelete
  13. cer ko letak terompah kayu ats dulang hntrn..
    kompem.. sampai beranak pinak pun org ingt lg hahahhah!!!

    ReplyDelete
  14. --> juliet

    tulah pasal..murah pun murah..
    .
    ..
    errrr..nnt ko kawen buat cam tu ekkk..hehhehe...

    --> kak ngah

    tau takpe..tu pasal kene bungkus dlm kotak siap2...hehehhe..

    ReplyDelete
  15. hehe...sis beli sandal macam gmbar bawah sekali tuh okay kot....nampak exclusif gak....


    ~me too,ta reti pakai high heel~tapi penah la pakai kasut sarung bertumit....best gak...bila jalan ade bunyi2...rasa confident lebey...:))

    ReplyDelete
  16. --> cik jari

    hehhehe...tulah..kalau tgk org pakai heels macam best je..gaya jalan pun cantik je kan..:)

    ReplyDelete
  17. kalo nak bungkus lam kotak..make sure kotak kasut termahal..jimmy choo ker..isi dlm sapa tau..hahaha

    ReplyDelete
  18. --> mamayatie

    hahahha...i like...:)

    ReplyDelete
  19. hahah.. kalau bg sandal/flip-flip je, confirm kene ngumpat smpai keturunan ke-18 nanti.. heheh :p

    Takpelah, sy pon sama, jarang2 je pakai high heels.. Pasni kene practice slalu tau! chaiyokk!! :)

    ReplyDelete
  20. cantiknyaaaa kasut tersebut!!!!!
    i gila high heels!! baru pas beli heels ntok wedding.tak tinggi sangat.tak puas! hukk3.
    mr.fiance tak kasik tinggi2.dia tak suka! hukk3

    ReplyDelete
  21. high heel mmg cantik... ko beli je... tp pastikan saiz 5

    .
    .


    pastu bole bg kat aku


    .
    .

    FREE eh... tenkiu


    hihihi

    ReplyDelete
  22. yg kolor biru/purple tu cantik...kl xbiase pki heel yang rendah je..xyah tinggi..bahaye kl tergolek nati...hehe

    ReplyDelete
  23. apa kata try dulu pakai heels sekarang ni..biasa2 kan dulu..

    nnti boleh la pakai masa sanding nnti.. ;)

    thnks sbb sudi follow APA KATA HATI..keep in touch..;)


    jom ke APA KATA HATI pulak,
    MISS RED SAKIT

    ReplyDelete
  24. Salam.akak ni jenis org tinggi. so masa hantaran guna kasut yg heelnya takat 1in.pakai apa yg kita selesa pakai..

    ReplyDelete
  25. awk nie suka pakai sandal la ye?
    kita panggil tu selipar kelepek...
    cari la Wedge sandals
    kasut sandal yg memiliki tapak tinggi seolah2 memakai kasut high heels..

    tanya la kat mr. google..

    ReplyDelete
  26. he3x... ok gak idea tu kak... msk kat lam kotak ikat ngan riben cantik2 pastu letak la bunga2... hik3x.. dr beli heel tinggi2 pastu xpakai kan membazir... kan kak kan...

    ReplyDelete
  27. kalo x biase...jgn terus sarung je high heel tu...better akak practice bebanyak dulu...practice makes perfect rite....

    ReplyDelete
  28. nak cadangkan beli yang ada liplap ke lampu ke baru lah cun mecun untuk hari kawin..hehe....gurau tu

    ReplyDelete
  29. Salam Kenal salam Ramadhan,

    Belilah kasut yang sederhana tinggi dalam 3" janganlah beli yang 5" dik, Kalau tak biasa pakai mau jatuh kat pelamin nanti.

    ReplyDelete
  30. haaa same ngn wani! x suke pkai heels :( x retiiii T__T trpkir plak nnt time kawen mcm mne..kalo time brsnding tu pkai ksut flat bole x? kui3 :P

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute