Thursday, August 5, 2010

Home » , » kereta oh! kereta...

kereta oh! kereta...

salam..
nak lari topik sikit ari ni..
nak citer pasal kereta kesayangan kitorang ni ha..
kitorang pakai kenari je..
standard punye..tayar pun size 14 je..
dah lame beli ni..
no plat pun WKA XXXX
tengok..lame kan..
hehe..
adoiiii...
macam tau2 je dah gaji pastu dan2 la tayar nak pancit kan..
poning den..

memula nak tukar tayar yang pancit tu je..
last2 bile apek kedai tayar tu cek2 rupe2 ade lagi dua tayar dah terkoyak...
huhu...nasib baik apek tu cek..
kalau tak, tak tau la ape jadikan..

maka pada hari sabtu lepas terbang melayang duit kitorang tukar 3 bijik tayar sekaligus..
huhu...sedih
tayar yang pancit tu...
ape name bende yang bergulung2 tu ekk..
absorber ekkk..tu pun dah rase tak best bile masuk lubang or langgar something...
rase macam keras je..
sape duduk seat belakang memang sakit pinggang la..
hehe...
owner kerete tengah merenung jauh...hihihi...:D

12 comments:

  1. hahaha....same ngan kete kite la.....kenari gak...WPM XXXX hahahaha

    mggu lps br je tukar tyr...satu je...dh lame x ganti...nsb baik my baba ade tlg byr...huhuhu...

    go geng kenari....huhuhu..

    ReplyDelete
  2. time nak g berjalan memang sangat bestkan kak tp time nak wat maintenance or nak repair tu aduh sakit... melayang2 RM.. huk3x...

    ReplyDelete
  3. fara pun nak tukar tayar minggu ni..sebiji tayar bape?

    ReplyDelete
  4. --> erra

    yeahhh..kite kan kenarian...hehhe..
    along ngan As macam biaselah..serba serbi share..huhu..

    --> hajar

    betul lah tu hajar..lagi2 kalau time nak servis..adoiiii..ketar tgn nak bayar bil...hehhe..nasib baik pakai kenari je...kire boleh lagi lah kan...

    ReplyDelete
  5. --> farah

    ermmm..tak sure la farah..ikut size rasenye..kalau macam kete linda ni size kecik je..sebijik rm 135...lagi besar lagi mahal yer...:D

    ReplyDelete
  6. owner tu merenung jauh nak tukar keta lagi besar kot :P

    ReplyDelete
  7. --> juliet

    oooo..tu maybe lambat lagi kot..hasrat tu mmg dah ade, tp biar settle hal2 rumah tangga dulu...hhehehe...
    .
    .
    anak dh 5 baru tukar boleh???
    huhu..

    ReplyDelete
  8. along...mhlnye....erra beli kat rawang...kena RM 115....ape stone name belakang dia...huhuhu...murah la...awatnye mhl sgt2...huhuhu...

    ReplyDelete
  9. aku baru ganti tayar ank gajah 2 bijik.. dh nampak benang.. huh!

    ReplyDelete
  10. kuarkan duit sikit untuk kebaikan takpe,yang penting keselamatan tu.tayar keta saya pun nak kena berganti ni.

    ReplyDelete
  11. owner kereta dah merenung jauh...org sebelah jd mamarazi. hikhikhik

    ReplyDelete
  12. saya xde kenari..huhuhu....saya ada kelisa je...hehehe...minggu lps baru tukar wiper n cek econ....nsib baik dah tukar...klu x mcm gurun sahara klu bawa keta time tghhri....sayangi keta anda...:)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute