Friday, September 3, 2010

Home » » setem 80 sen = PENGSAN

setem 80 sen = PENGSAN

salam..
selamat petang..

aku nak luahkan perasaan sikit kt sini boleh..
tadi time rehat, aku pegi pejabat pos..
nak bayar bil api air..

pastu konon2 nak beli setem sekali la utk kad jemputan aku tu..
pastu abg kaunter tu cakap kene timbang berat dulu..
tapi aku tak bawak pulak kad tu..
tak pe lagi..
pastu abg kaunter tu tanya envelop kad tu kaler ape..
aku jawab putih, tapi ade tulisan2 sikit..
yelah macam standard kad2 kahwin biasa tu kan..

pastu abg kaunter tu cakap kalau envelop kad kahwin ade tulisan maybe kene pakai setem 80 sen...
80 sen???
hah..tak ke gila tu..
lukisan orang tension..nampak sangat aku failed bab melukis..
lukis orang lidi pun tak hensem..huhu..

weiiii..macam mana ni..
betul ke setem kad kahwin utk envelop kaler putih ade tulisan 80 sen sekeping..
sape2 yang tau pasal ni boleh tolong tak..
aku nak pegi lagi sekali pejabat pos tu isnin ni..
bawak sekali kad..
suruh dia timbang..

tetiba rase macam nak mintak tambah duit hantaran..
cover kos utk setem..
huhu..




28 comments:

  1. along.....erm bukan 60sen ker??konfius nih...

    ReplyDelete
  2. --> erra
    harga setem bermula dari 60 sen keatas..sekarang ni pesen kene timbang berat dulu..huhu..

    ReplyDelete
  3. betul! hrga setem skrg brmula dr 60sen..nk anta kad raya mcm dlu2 pn kne pkir dua,tiga kali..dlu2 sedap je guna setem 30 sen utk anta kad raya..

    kalo kad kawen pun dh naik 80 sen, mmg pitammm kat pjbt pos..kikiki

    ReplyDelete
  4. --> wanie
    yalorrr..mmg boleh pitam kalau betul harga setem gitu..huhu..

    ReplyDelete
  5. hehe..no wonder la tu..kn gaji staff post office da kena naik..so harga setem pn kena naik la..tuk tanggung balik..hehehe :D

    ReplyDelete
  6. --> rosina
    tulah pasal..adoiiiii..nape la tak naik tahun depan je...huhu..

    ReplyDelete
  7. kad raya x melebihi 50 gram = 50sen

    ReplyDelete
  8. along : jgn la naik thn depan...hihihi...

    erm...pjbt pos x akan pitam...diorg untung ade la..hihihi...kite yg pitam...coz...budget lari..huahuahua....

    ReplyDelete
  9. rasanya sama berat je kan? harga spatutnya sama la

    ReplyDelete
  10. aduhhh.. tu la skg ni sume bende harge naik.. darah pun cam nk ikut naik.. hanginnn!!!.. hehe

    ReplyDelete
  11. btl3..hantaran pun kena naik gak...huhuhu..

    along : kena pakat dgn 5ruz ni....bgtau dia srh naikkan wang hantaran...kakaka....

    ReplyDelete
  12. adess.. kalo wang hantaran dnaikan (^_~) parah lah si laki..hikhik..
    cian2

    ReplyDelete
  13. tak jadilah kawen..oppsss...tak jadilah aku nak pos kad kawen nanti,ehehehehe

    ReplyDelete
  14. aaa???? kena timbang dulu? adoiiiiyaiii setem 80sen? mak aiii...alau 200 pcs, mksudnya lebih kurang rm160 la

    ReplyDelete
  15. --> wan asmadi
    itu yang saya ckp dgn kerani pos tu..tp dia cakap kalau ade tulisan di envelop, harga setem maybe lain..ape2 pun kena timbang dulu..:)

    ReplyDelete
  16. xtau la tu..maybe dia nak duit lebeyh kot..hehe..

    ReplyDelete
  17. huiyooo.. mahal tu.. tp kan cikin dulu taram je letak stem 30sen.. hohoho..;P

    ReplyDelete
  18. berat sgt ke kad raye tu?

    hehehe

    anta yg simple2 dah
    yg ringan skali tu
    60sen kan

    ReplyDelete
  19. saya baru dapat kad raya, stem 50sen

    ReplyDelete
  20. hah...80sen..aduhhh...kad kawen yg tempah tu pun x sampai pun 80 sen..kalau kad kawen + setem..dah jadi bape hengget...naik sket2 dah la..kalau setakat 40sen..bleh lg..ini 80sen..aduh..kena menimbang la plak..:(

    ReplyDelete
  21. wahhh kene 80sen ke? mahalnya!! silap2 nak total bajet nk post kad kawin pon blh wat downpayment kereta baru.. hahah..
    waaa nak join pengsan skali blh? :p

    ReplyDelete
  22. as i remmbered..paling2 pon 60sen for the usual ones. yang tebal tu rm 1.50. ni tye kat pejabat pos melaka nye bahagian pemasaran.asked last 2 months (late july)

    ReplyDelete
  23. nak kena timbang ke kad tu??

    alaaaa... letak je la setem 60 sen.. wat derk je...


    .
    .



    klu berani aar... :D :D :D


    pssttt.. aku punya takyah susah2 pos.. emel je pun takpe.. :D

    ReplyDelete
  24. fuyoh...80sen ker...last pos kad dlu 30sen jer..tp tahun bler xigt lak..huhuhu~

    visit me: Nasri

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute