Monday, September 6, 2010

Home » , » yang terakhir...

yang terakhir...

salam..
selamat petang semua..

tetibe kan..
aku terflash back satu babak mase aku balik kampung minggu lepas..
mase tu aku kt dapur..
tgh tunggu puding karamel masak kot..
macam biase sembang2 la aku dengan mama aku..
macam2 topik la kuar..
tapi more to topik kahwin2 ni la..

tgh syok2 sembang, abah pulak mencelah..
sampai sekarang pun, bile teringat balik, mesti rase panas je hujung mata..
korang tau ape abah cakap?

macam ni lah lebih kurang..

'tahun ni last la along raye sebagai anak dara abah..tahun last abah bayar zakat fitrah along..tahun depan dah kawen..dah jadik isteri org..As pulak bayar...'

nak menitik air mata bila abah cakap macam tu..
mama pun diam lepas dengar abah cakap macam tu..

maybe bagi sesetengah orang, tu dialog biase je..
tapi bagi aku yang baru berbaik2 dgn abah, aku rase sedih giler..
berbaik2 ni maksud nye, bukan lah aku bergaduh dgn abah ke..
tak...aku tak gaduh dgn abah..
tapi abah selalu tak sependapat dengan aku..
aku pulak, tak boleh orang bangkang cakap..
maybe sebab aku anak sulung, abah pun anak sulung..
dua dua keras kepala..
dua dua cepat panas hati...

huhu..ehhh..ni cerita dulu2 lah..
sekarang ni dah baik dah...
hehe..
**pic ehsan pakcik google...**

ehh..
ape cerita sedih ni..
ceccece..cover..
aku tgh lap air mate ni..
huhu..sedih pulak bile teringat pasal ni..

moral of the story..
hargailah insan tersayang sementara mereka masih ade..
semoga tiade kekesalan di kemudian hari..
sekian, n3 sedih aku hari ni..
mekasih sudi bace...:D

8 comments:

  1. huhuhu...sedihnye along....mcm ms nak akad nikah je ni....tu lg sodih....huhuhu....meleleh gak la air mato den ni..huhuhu... :,(

    ReplyDelete
  2. huhu.. sdih jg rasa sbb sy pn lbih kurng cam leenda.. anak sulung + slalu x spendapat dgn ayah.. xpe la.. yg pnting sntiasa sayang ayah smpai bila2 :)

    SecretWhisper.net

    ReplyDelete
  3. olind..hargai la ayah ketika masih ada..cam aku..dah 2 thn xberaya bersama ayah..hoho..masa aku dlm pantang ayah meninggal..

    ReplyDelete
  4. huhu..mmg sodih...tp time akad nikah nnt lagi sodih..

    ReplyDelete
  5. lagi sedih aku bace komen2 korang ni..huwaaaaa...:(

    ReplyDelete
  6. w/pun grg, tapi ayah mn x syg anak kan...

    ReplyDelete
  7. sila simpan air mata tu utk majlis nikah nanti


    .
    .

    isk isk isk... tetiba aku rasa nak lap air mata.. err.. sedihnyaaaaa... en.as dah nak kawin!


    hihihi :P

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute