Tuesday, November 2, 2010

Home » » hantaran dari en asben...:)

hantaran dari en asben...:)

salam..
sebelum jadi lebih basi lagi meh nk tunjuk hantaran daripada en asben hari tu..
kaler tema merah hitam dan oren hitam..kononnye...
aku tengok dah carca marba dah tu..hehe..
tp n3 ni nk tunjuk hantaran merah hitam dulu ekk..

hantaran kitorang simple je..
takde fresh flower pun..
bukan tak nak gune, tp memikirkan jarak perjalanan yang jauh tu, lupe kan je..
hantaran semua letak atas foam tu je..

so, decide ngan kawan yang amik tempahan hantaran ni, guna bunga dip untuk warna merah and bunga organza utk hantaran oren..
hantaran 7 berbalas 9..

tengok..simple kan..guna foam je..pastu letak bunga dulang seketul..
ok..kite mulakan dengan sireh junjung yang tak berapa nk junjung ni..
yang ni jiran aku yang buat..aku bagi tapak dengan bakul pastu upah dia buat..
dua dua sireh junjung jiran aku yang buat..sebab kalau buat dari kl nnt ntah mcm mane pulak rupenya..
guna bunga plastik je sudah..haha..kalau tak salah bunga kecik2 warna merah tu bunga betul..agaknya jiran aku petik bunga kat umah dia kot..:)
yang ni pulak bunga telur..meriah tak..bunga telur yg jadik rebutan makcik2 ku..
kalau ikutkan aku, bagi bunga telur yang biase tu pun ok je..tp en asben kata nk bagi yang ini..aku terima je..lagi aku suke..haha..
tiga gambar kt atas ni hantaran coklat..beli je macam jenis coklat, pastu ikat guna riben pastu letak aje dlm bakul..dah siap..nmpak tak kt sekeliling bakul tu ada bungkusan kecik2 tu..MIL yang suruh letak..dalam tu ade kuih tart kelapa..tempah khas dari sg choh, rawang..
yang ni pulak hantaran kain telekung..bunjut2 je pastu ikat riben and letak bunga dulang..siap..:)
yang ni pulak jam tangan..letak kotak jam tu sekali..ikat riben sikit pastu letak bunga dulang..:)
yang ni hantaran kain pasang dgn tudung..sebenarnye nk letak brooch sekali, tp tak sempat nk beli..boleh?
ekceli kain pasang tu bentuk keris, tp sape ntah amik gambar ni, maka tak nampak la keris nye..haha..
yang ni beg dgn kasut..kasut tu azab betul aku nak carik..maklum la nk carik yang takde tumit..last2 dapat la kasut tu..ada jugak tumit sikit..boleh la..murah je pun..dah la murah, time beli tu ade sale pulak..hahaha...
yang ni buah buahan la..aku tgh sibuk bukak hadiah kahwin, adik2 aku dok sental buah2 ni..sebijik pun aku tak dan tengok apetah lagi nk rase..adoiiiii...
yang ni dulang time akad nikah..ade duit mas kahwin rm111, cincin dgn rantai tangan hadiah dari en asben...:)

sekian, cerita pengantin oren pasal hantaran serba simple..
mintak maaf kalau kualiti gmbar tk berapa cantik..
ekceli bukan dari satu camera ni..aku kumpul2 dr segenap camera yang ade, compile kt sini..huhu..

daaa...:D

13 comments:

  1. wah..meriah btul bunge telur tu..

    ReplyDelete
  2. buat sendiri ke hantaran tu?

    ReplyDelete
  3. cantik... sy suka gubah hantaran... hihi

    ReplyDelete
  4. simple tapi nampak
    meriah la...

    ReplyDelete
  5. wpon xde bnga idup tp hntrn sgt3 cntik..hehehe

    ReplyDelete
  6. Oooo..Pengantin baru ke ni.....Slamat Pengantin BAru!!!!

    Cantik hantaran kawin kat ats nih...Suka... =)

    ReplyDelete
  7. tat sg. choh mmg superb beb! ms adk aku kawen aku oder 300 bijik kot..
    ni.. lps raya aji ank buah aku POTONG. oder 150 bijik. 100 utk berkat kenduri. 50 bijik nk msk mulut aku...

    ReplyDelete
  8. Selamat Pengantin Baru ye walaupun terlewat ucapkan.Semoga berbahagia dengan mahligai yang baru dibina bersama suami tersayang.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute