Monday, November 1, 2010

Home » » mulakan hidup baru..:)

mulakan hidup baru..:)

salam..
fuhhh..hari ni awal betul aku sampai ofis..sign in pukul 7.08 am..padahal start keje pukul 8.30 am..merasalah aku jadik tukang bukak pintu ofis n tukang turn on lampu kt ofis ni..tu pun macam2 doa bace sebelum tolak pintu ofis tu..dasar penakut..huhu..
semua ni sebab en suami sekarang start keje pukul 7.30 am..haruslah dia hantar aku pegi kerja dulu kan...nak jadi isteri mithali tak? maka harus lah patuh cakap suami..

hari ni dah 16 hari kami bergelar suami isteri..tapi kenyataan nya baru semalam tinggal serumah sebumbung setilam tapi lain2 bantal..haha..kirenye cuti sabtu n ahad semalam kitorg mmg bz giler lah..ape tak nye..mane nak kemas rumah sewa comel kitorg tu lagi..mane nak pegi cari perabot utk rumah sewa tu lagi..mane nak pegi shopping barang2 dapur lagi..dompet pun dah menipis dengan jayanya...

kitorang sekarang menyewa kt gombak setia tu je..dekat dengan family en asben and dekat jugak dgn rumah sewa time bujang dulu..sebelum kahwin hari tu merata tempat survey rumah sewa..segala apartment, flat, teres area gombak ngan setapak ni takde yang kosong..boleh?kalau time kite nak, mmg mcm tulah..

nak jadikan cerite, mase nk pegi hantar kad kahwin kt sorang kawan ni, en asben yg memang super duper peramah ni tanye kt sorang makcik tu..pastu makcik tu suruh kitorg tanye rumah yang last tu..agaknya dah rezeki kami kt situ, adelah satu rumah ni nk disewakan..bile call tuan rumah, dia kate ok..secara rasminya menyewalah kami di situ..rumah kampung je..boleh la utk memulakan hidup baru ni kan..
bersama cik pengapit..dia pun tgh berdarah manis jugak..:D

10 comments:

  1. hi puAN ASLEENDA:)
    nampaknye nanti kita berdua kene tukar cik to puan..

    puan gula2 dan puan asleenda:)

    janggal kan?

    ReplyDelete
  2. hehhehe..tahniah3 sis..moga dgn jayanye manage idup bdua..leh share2 tip kt qiqi ni.hehehe

    ReplyDelete
  3. alamak.....gambo saye la....hihihi...saye suke....drh manis la sgt....sgt2 drh manis...hihihi.....

    ReplyDelete
  4. x lewat lg kot nk wish selamat pengantin baru..hehe..;)

    ReplyDelete
  5. rumah kg takpe, jgn bocor atau senang org masuk dahlah.

    ReplyDelete
  6. kehidupan yang amat indah ketika masih berbulan madu...i like.Terkenang lah pulak..hehehe

    ReplyDelete
  7. baca n3 akak ni teringat hjr time mula2 kawin dulu... alahai indahnyer.... he3x... :)

    ReplyDelete
  8. bolehla gi terjah umah ko nanti

    dekat je gombak setia tu :D

    ReplyDelete
  9. hehehe tahniah2 lepas tue masa tuk terima kehadirah org baru lak

    ReplyDelete
  10. salam
    sorry lmbt dtg sini,selamat pengantin baru

    selamat menempuh hidup baru

    hubby Pia pon msk pkl 7.30,tp pagi tadi dia ckp dah nak kena tukar msk pkl 8

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute