Tuesday, November 23, 2010

Home » » perlu ke aku terasa hati...

perlu ke aku terasa hati...

salam..

balik keje semalam..
baru je sampai rumah..
en asben dapat call dari budak perempuan yg nak ambik SPM hari ni..
aku dengar sebab en asben buat loud speaker..
tapi dengar sipi sipi je..
takdelah aku pegi nyendeng telinga aku kt tepi henpon en asben tu..

maybe budak ni nk mintak maaf ke ape ke..
yelah dia nk SPM..nk mintak org doakan dia boleh jawab periksa..
macam aku dulu2 jugak..
abih semua orang aku call..
hehe..

sebelum ni pun budak perempuan ni ade lah 2 3 kali call en asben..
aku pun pernah tanye en asben...
kenapa dgn dia ni..
en asben pun tak tau nk cakap mcm mane..
takkan dia nk marah budak tu pulak..
sungguh tak masuk akal..
so, aku pun takdelah nk push ke ape ke..

tapi tu dulu..
sebelum kahwin..
lepas kahwin ni rase lain macam pulak..
rase tergugat..yg dah kahwin maybe faham la kot..
ehhh..semua yg ade boifren / tunang pun paham kotttt...

sudahnye..semalam aku masak utk makan malam tanpa suara..
en asben tanya pun aku jawab angguk2 geleng2 je..
serius..aku tak marah..langsung tak marah..
tapi aku terasa hati..

ok..dah lah..aku nk sambung buat keje..

14 comments:

  1. along : alamak....mcm erra la....erm...kite ni org pompuan..mmg cepat terase ht...lg2 dah kawen....erra yg dah tunang ni....lg la....erm....erra tau...en. as x kuat lyn kot...dah la...jgn fkr negatif....dah kawen..adat la kot....asam garam org tunang (mcm erra) dan adat asam garam org dah berumahtangga (mcm along) erm....tp...erra rase la...x de pape kot....percayalah..... (^^,)

    ReplyDelete
  2. hihi..biasela,,perempuan mmg cepat terasa..tapi better kamu berterus terang dengan ape yang kamu rase.. let go.. jangan diam...nanti hati parah..
    bincang elok2.. ok??

    x best tau maen angguk2 geleng2... =)

    ReplyDelete
  3. mmg sgt paham pun laling...kena tgk2 gak laki kita as long x over gak cam pompuan tu, so ok la..so kita kena main peranan lebih sket

    ReplyDelete
  4. kamu kenal ker saper budak SPM tu??huhu saya pun pernah terasa benda yg sama..x gurlfriend en suami tepon2 n antar sms..mula2 ok jer..lama2 terasa..tapi saya berterus terang..masalahnyer,en suami tak layan,so tak leh nak marah dia juga kan..tapi tak paham naper la perempuan tu keep on calling n sms..

    ReplyDelete
  5. pada - pada arr..
    klu jenuh sgt
    ckp elok2 dgn budak pmpuan tu.
    klu cara aman dia takmo,berkasar sikit.
    en asben pun dia takde lencong2 kan?
    at least dia bgthu n mintak pendapat dia camner nak selesai.
    kuman sebesar zarah boleh jaid barah sebesar rumah.
    kecik2 api,kita kawan
    dah beso api tu jdi lawan.
    amik masa n cari jln terbaek.

    ReplyDelete
  6. banyakkan bersabar.. dan berbincanglah :)

    ReplyDelete
  7. olind, aku pernah alami perkara yg sama..ex-gf abg..mmg hangin gak la..tp luahkan kat blog..pastu abg paham2 sendiri la..sbb abg bace blog aku..

    ReplyDelete
  8. terasa hati.. baik jangan berprasangka buruk.

    ReplyDelete
  9. huhu x bestnya klu rasa camtu.. sabar ek..:)

    ReplyDelete
  10. faham........xtau nak cakap cemana...xmarah..mungkin cm rs sesuatu..adoi susah nak xplain..yg paham paham la kot ape yg kita rs kan klu jadi cmni...saba ek..dak tu mtk maap nk exam je tu :)

    ReplyDelete
  11. huhuhu...memang akan rasa mcm tu tak kira yg dh berkahwin, bertunang or berpasangan...mungkin rasa cemburu kot..

    ReplyDelete
  12. xthu nk ckp ape? sbb sy xpnh lagi kwin jd x thu? hehe

    ReplyDelete
  13. sy fhm sgt perasaan awk mcm ner..sy pn baru kawen..tp tu lah zman skang ni dak2 sekolah mmg pelik kan..xmcm kite sekolah2 dlu..dak2 sek zmn skang ni xkira sape laki orang ke, tunang org ke smua nak..sape xtrase kan..byk2 kan bersabar, bincang elok2..lagi elok kalo husband tau kite terasa..terus trg je ngan husband..ok..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute