Monday, November 8, 2010

Home » » sambungan nak masak ape...:)

sambungan nak masak ape...:)

salam..
amacam best tak cuti 3 hari..
ade ke sape2 cakap tak best?
mestilah best kan..
tak payah nk siap cun vogue2 masuk ofis kan..
boleh mandi lewat sikit..
haha..kantoi suke mandi lambat..

ok sudah..
n3 lepas kan aku ye ye oooo je pikir nak masak ape..
puas aku google resepi ni..
gigih nk masak..
gigih nk bagi dapur hadiah kawen tu berasap..
haha..

dalam kepala dah set nk masak gulai lemak labu..macam reti masak..wakakaka...
lawan pulak dengan ikan kering..
pastu buat sambal belacan cicah dengan ulam daum selom..
perghhh..mesti terangkat habis..

kalau MIL tanye masak ape tadi boleh la aku jawab dgn bestnye..
'masak gulai lemak labu tadi...'

hakikatnye..
dah sampai tengahari, dapur aku tak berasap2 jugak..
labu ke mane.
ikan kering ke mane..
sambal belacan ke mane..
sebab?
sebab banyak sangat kain baju yang kena basuh..
alasan kan..

bile tunjuk tangan lenguh basuh kain pada en asben sambil buat muke kesian,
en asben tanye, lenguh ke syg..?
perghhh..rase macam nk pegi kotorkan balik baju2 tadi...
huwaaaaa....

sambil kelip2 mate..
'abg, hari ni kite makan nasi kukus nak..lame tak makan...'

kesimpulan nye..
gulai lemak labu next n3 yer...
daaaaa...:D

12 comments:

  1. alololo..suweetnye kamu berdua leen..

    ReplyDelete
  2. aku tunggu gulai lemak labu ko nih :P

    ReplyDelete
  3. saya pun tengah pening nak masak apa ni..baru masak nasik dengan goreng ayam je.tak tahu nak masak kuah apa dah..

    ReplyDelete
  4. asleenda:)

    kita pon tgh pening pk nak masak ape..

    jom masak masakan melaka nak?

    ReplyDelete
  5. ehehe... alala, cian nyer perantin br :)

    ReplyDelete
  6. give me 5 , en as...

    .
    .


    .
    .

    sblm kawin janji mcm2.. lautan api sggp kurenangi laaa... gunung ganang sggp ku daki laaa... baru basuh baju skit dh rasa lenguh ?? :P cit!!


    hahahaha

    ReplyDelete
  7. u suami isteri ni sweet ler,
    aku follow riteeee

    ReplyDelete
  8. alasan tak bule hbelah..
    haha!

    tapi cam sedap pula gulai lemak labu tuh..
    next weekend la nampaknya.

    ReplyDelete
  9. heheh jgan2 m_l_S kot hehehe kalau tak sempat senang jer cakap tak sempat abis cita macam angah la kalau tak sempat cakap jer tak sempat...

    x pe leh belajar lagi tue... senang jer la masak lemak labu

    ReplyDelete
  10. kak zaidah angah ada baca kisah nie... macam tak caya jer kan??? terkejut angah bila baca..erm entah la... macam2

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute