Wednesday, December 15, 2010

Home » » cerita balik kerja..

cerita balik kerja..

semalam balik kerja naik lrt..
sbb en asben balik keje lambat..
kakak opis aku ni, kak siti dgn husband dia yg hantar..
aku tak sure sangat stesen ape..taman jaya ke asia jaya..
arghhh..aku tak kira dah..
janji stesen lrt..hehe..

masuk je lrt tu, aku terus carik tempat duduk..
lepas selesa2 kan duduk, terus aku pejam mate rapat2..
sebab ape pejam mate..
sebab tak nak serba salah bile nmpk org tua or ibu mengandung yg berdiri..

bile lrt tu stop setiap stesen je, aku bukak mata aku sikit..
konon2 ushar line lah..
mntak2 jangan lah ade org2 tua or ibu mengandung depan aku nih..

giler jahat aku..
tak de kesedaran sivik langsung..
meh lempang aku laju laju..

**************************************************************
hakikatnya..
aku TERnaik lrt yg takde seat tu..
yg ade pun 2, 3 seat je pun..ofcoz la dah ade yg duduk kan..
maka berdiri lah aku pegang besi tu sejauh 19 stesen..
siap kire tuh..

giler..
dah la seharian kt opis aku kena cir*t b*rit..
asyik duk ulang pegi toilet..
energy semua habis dalam toilet je..
pastu kene berdiri pulak..
ketar2 lutut aku semalam guna khidmat cengkaman lantai lrt..
paham tak maksud khidmat cengkaman lantai aku ni..
biler lrt tu brek je, aku pun brek pakai kaki aku..
huhu..

tulah cerita aku yg setahun berapa kali je aku naik lrt..
sekian merapu meraban aku pagi ni..
:D

15 comments:

  1. trn tmn melati ke wangsa maju?hehe

    kite pon cik abg anta pegi blk keje

    ReplyDelete
  2. Salam Linda,

    akak dah lamaaaaaa sanagat tak naik lrt.especially sejak duduk Shah Alam. Klau dulu duk Pandan Perdana, KL, kira selalulah jugak.

    jahat ye taktik. Tuhan tak makbul akhirnya kan..heee Kalau akak pun cam tu kot

    ReplyDelete
  3. --> peri pia

    turun melati..nilah payah nye takut bawak kete manual..adoiiii...

    ReplyDelete
  4. --> kak yan

    hehhehe..tp sllunye kalau naik lrt mmg tak duduk pun..suke berdiri dekat pintu sambil peluk besi..hahaha..

    ReplyDelete
  5. patutlah kita tak penah jumpa dlm lrt sebab aku pun setahun hanya 2-3kali naik lrt, tapi selalu aku naik kat kelana jaya atau tmn bahagia.:D

    ReplyDelete
  6. banyakkan minum air suam dan makan serat utk sehatkan sakit cer ber tu..hehe..

    ReplyDelete
  7. hahaha...erra pun selalu wat taktik mcm tu....hahaha....bile la "katekan x nak naik LRT ni"...huhuhu....dah penat la....senya amik pun....sekali seminggu je..huuhu....

    pssttt...erra pun cer ber gak....sbb minum teh org kg...huhuhu...

    ReplyDelete
  8. haha,. kalau cirit birit memang loggar lutut.. siannye~

    ReplyDelete
  9. wah. hebat kaki ko. boleh brek :P

    lepas ni aku nak cdgkan kat org LRT spy pakai brek kaki ko jek... takyah susah2 beli brek lagi. jimat!

    hihihi

    ReplyDelete
  10. --> juliet

    kt mane tu..aku tak tau..huhu..

    --> en aibaks

    hehhe..dah baik dah perut ni...tq..

    ReplyDelete
  11. --> erra
    kalau lah depan opis ni ade bas yg pegi lrt, mmg along naik lrt je..
    senang...

    --> amira
    haaa..tau takpe..hehehhe

    ReplyDelete
  12. --> KTS
    ehhh..mane bleh nk cadang cm tu..aku naik lrt bape kali je setahun..hari yg aku tak naik tu, sape nk brek...hahahha...

    ReplyDelete
  13. uitt angah pun pernah gak macam as tue dulu la sekarang tak lagiiii hehehee

    ReplyDelete
  14. salam...

    Kena peluk tiang kuat2...

    ReplyDelete
  15. --> angah
    sekarang tak lagiii..hehhehe..mcm iklan axion pulak...hehhehe...

    --> en ozzy
    peluk jangan tak peluk..tp jgn smpi bengkok tiang tu sudah..hehhe..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute