Thursday, December 16, 2010

Home » » skill KAK LONG..:)

skill KAK LONG..:)

salam..
hari ni dah masuk 2 bulan usia perkahwinan kitorang..
orang kata manis lagi..
jauh lagi perjalanan..
banyak perkara lagi yang kitorang kena belajar..
orang kata ilmu rumah tangga ni ni tak pernah habis kan..
semoga perkahwinan kami diberkati dan dirahmati Allah..

dalam 2 bulan ni jugak, dah banyak benda yang jadik..
suka duka semua ade..
aihhh..baru 2 bulan kahwin dah ada duka?
biaselah kan suami isteri gadoh2 manja..
sedangkan lidah pun kadang2 tergigit kan..
ni pulak kitorg yg baru nk hidup bersama ni..

tapi takdelah gadoh lame pun..
2, 3 minit dah baik semula..
pastu aku rase kalau gadoh tu bnyk punca dr aku kot...

yelah kan..
aku anak sulong..
adik beradik 8 orang..
memang aku ni along yg garang ye dgn adik2..
tp garang bertempat la..
takdelah tibe2 aku pegi terkam adik2 aku tu tanpa sebab..
kalau ada salah baru aku bukak skill KAK LONG..
hehehe..

bile dah kahwin ni, macam terbawak2 pulak perangai KAK LONG aku tu..
contoh macam bile aku tengah tengok tv, tetiba ada orang tukar channel..
haaa..mmg nk kena lah tu kan..
lagi satu pantang aku bile time iklan je, mulalah sibuk tukar channel tu, tukar channel ni..
aihhh..tak berkenan betul aku bile en asben buat macam tu..
mulalah nk bukak skill KAK LONG kan..
hehhe..

en asben selalu kecik hati pasal ni..
nasib baik aku ade skill pujuk memujuk ni..
alah..suami kite..kite tau lah nk pujuk macam mane kan..
betul tak para isteri sekalian..
korang pun mesti ada skill ni kan..
special skill..
haha..

tapi part yg best sekali bile en asben dah sign up jadik members drama tv..
nk join aku..aku ni hantu drama tv citer melayu..
tak kira lah slot lestari ke..akasia ke..samarinda ke..
kadang2 en asben pulak yg over..hehe..
dia dulu yg golek2 depan tv..
kalah MEM besar..aku lah tu..haha..

tapi tulah orang kate..
masam manis perkahwinan kan..
kadang2 suka..
kadang2 sedih..
kadang2 wangi..
kadang2 bucuk..
merajuk pun tak boleh nak lame2..
kalau sikit2 nk merajuk, lame2 bosan jugak wehhh...
pesanan utk diri sendiri..hehehe..

ehh..terpanjang pulak n3 aku ni..
last sekali nk wish kt en asben,
selamat ulang tahun perkahwinan yg ke 2 bulan..hehehe..
sayang abg kuat2..

sape tak sayang suami kan..:D

18 comments:

  1. salam asyura

    same la,kite kak long faham sangat

    hubby pon sulong juge,tp mmg daku yg suke emo dgn hu2

    happy 2nd month anniversary :)

    ReplyDelete
  2. haih...bahya la cmni..qiqi pon yg sulung..kang tbawak2 cmtu gk kn.hehhee....biokn dia..hahaha

    ReplyDelete
  3. --> pia
    asyura tu asben kite..heheh..

    tq..:)

    --> juliet
    tak semestinye..depend on situation..ecewahhhh..sepekang pulak..hahha..

    ReplyDelete
  4. --> cik qiqi
    'LIKE'

    gitulah kekdahnye..hehehe..

    ReplyDelete
  5. psstt....tumpang lalu....senya pun garang gak...huhuhu....kite ni yg last..cememeh...huhuhu...

    ReplyDelete
  6. --> erra
    biaselah tu..along pun cememeh jugak..wakkakaka...

    ReplyDelete
  7. selamat ulang bulan utk kamu berdua,, heheh,

    btw, en.asben tu umo bwh cik kak ke??

    ReplyDelete
  8. happy anniversary yg ke 2 bulan.. semoga ikatan ini kekal hingga ke syurga. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  9. Wah...kalau cam ne tiap bulan kena celebrate lah ye.. Tak pe. Pasal masih lagi berdua. Enjoy.

    Betul lah tu. Long way to go.

    ReplyDelete
  10. kak long garang ni.hihihi

    semoga hepi2 n ceria2 disamping husband tercinta.

    ReplyDelete
  11. nasib la aku mmg bungsu.. terpaksa mendengar kata.. kadang degil jugak..
    suami plak anak sulong... =)

    ReplyDelete
  12. salam...

    Semoga bahagia & kekal hingga ke hujung nyawa

    ReplyDelete
  13. kem salam kat hasben.. lalala

    http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/adik-beradik-yang-kiut.html

    ReplyDelete
  14. slmt ulangtahun perkahwinan yg ke2bulan utk akak & en as...

    ooo garang ekk k.long... hehehe..

    ReplyDelete
  15. en. as, bolela kita kawin. eh kawan

    hihihi

    ReplyDelete
  16. hai hai hai.. dah kem salam blom..

    http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/aktiviti-tengah-lonely.html

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute