Tuesday, January 18, 2011

Home » » buat hal di tengah bulan...

buat hal di tengah bulan...

salam..
malam tadi keluar beli barang dgn en asben..
pergi naik kenari sebab en asben malas nk bukak solex motor dia..
boleh?

tapikan..
tak syok betul lah..
tengah² bulan nak buat perangai pulak..
tetiba pulak ada bunyi kuat kt dalam enjin bila on air cond..
en asben kata maybe compressor kot..
ntahlah..aku bukan nya tau ape pun pasal kereta ni..

pastu pagi tadi en asben call..
kata malam ni nk bawak kenari tu kt bengkel kawan dia..
tapi bukan nak buat terus la..
kawan dia just nk check je..
boleh jugak budget² RM berapa kena time repair nnt kan..
senang nak buat kira²..
hehe..
recycle balik gambar ni..hehe..
masa ni kt kedai tayar..

hai kenari..kenapalah dengan kau ni..
harap takde pa pe..
kalau ada pun, jangan lah yg major..
adoiiii...
sila kesian kt owner anda..
huhu..

14 comments:

  1. aku tau
    ko hny tau isi minyk, stat enjin & jalannnnnn..
    kan?

    ReplyDelete
  2. biasa la tu..time time tengah bulan la nak meragam..sbb tu sy mmg standby duit emefgency utk kete tiap2 bulan..hehehe...tak bleh nak sangka kot nak rosak ni...hehe

    ReplyDelete
  3. salu macam ni... bila tgh bln mcm2 benda happen. memang rasa nak hantuk2 kepala kat dinding

    ReplyDelete
  4. --> pia
    sabar jelah..hehhe..

    --> kak ngah
    ehh silap tu kak ngah..aku hanya tau isi minyak, start enjin tp kereta tak berjalan²..pasal aku takut bawak kete manual..hakhakhak..

    ReplyDelete
  5. huhu btol tu kak
    kadang2 tengah2 tak de
    dUet la macam2 hal
    terjadi huhu ;)

    ReplyDelete
  6. --> RRU
    tulah..tp baru2 kawen ni, budget lari²..hehe..

    ReplyDelete
  7. --> fda
    kan kan kan..:)

    --> CCI
    betul3..sokong..kadang2 kite simpan duit nk beli ape2 kan..tup2 ade je hal yg mesti guna duit yg kita dah simpan tu...errrr..apa aku tulis ni..

    ReplyDelete
  8. uihh!!
    tengah bulan, macam2 nak jadi..
    ehehee

    ReplyDelete
  9. susah woo nak bukak solex moto,kekekeke

    ReplyDelete
  10. jgn bagi kereta dengar kalau kita marah dia..nanti bertambah merajuk lak.

    ReplyDelete
  11. sesekali keta pun nak perhatian.

    ReplyDelete
  12. klu hanta kedai ca ya nun alif kompem die amik paling kurang 1k.. sebab alasan kene tukar kompresor.. klu anta kedai kawan yang memahami hanya perlu tukar kompresor disc je ke.. kompem murah sbb tukar disc tu free.. die amik yang second.. pastu upah tukar depen 80 hengget camtu sekali ngan servis terus tukar filter ngan cuci kebuk ekon dalm ratus2 jer.. hehe...

    ReplyDelete
  13. smoga keta akak xde ape2... amin...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute