Monday, January 17, 2011

Home » , » hanya aktiviti kekeluargaan..

hanya aktiviti kekeluargaan..

salam..
aku type n3 ni sambil menguap sakan..
adoiii..

so, weekend semalam apa korang buat?
apa aktiviti menarik korang?
berjalan jalan kah?
shopping kah?
tidur kah?
kah kah kah..

aktiviti aku dengan en asben macam biasa saja..
tapi penuh dengan aktiviti kekeluargaan..
jumaat malam tu, pergi umah nenek en asben yang sekangkang kera dari umah kitorang..
saja melawat nenek..
hari ni kalau tak salah nenek kena pergi Pusrawi kot..
check up tulang belakang bekas operation tahun lepas tu..
harap semua ok² saja..

sabtu malam minggu pulak, pak ndak ajak main badminton..
lepas maghrib dah sampai kt dewan serbaguna taman melati tu..
1st time main badminton kt situ..
biasanya kitorang main dekat dewan ibu kota tu..
best giler sebab 3 court tu family kitorang yg conquer..
4 family semuanya..
fuhh..gamat..

aku pun tak mau ketinggalan main badminton..
penat tak yah cakap la..
sejak kahwin, ni baru nk start main badminton semula..
macam tak cukup nyawa..
tangan kanan aku pun macam nk tercabut dah ni..
sakit sampai ke hari ni..
adehhh..
gambar hiasan dari Google..

ahad semalam pulak, pecah rekod..
pegi jogging dengan family pak uteh..
kt taman tasik titiwangsa je..dekat dgn umah..
dan utk rekod ni 1st time aku dgn en asben jogging sama2 selama berkawan 4 tahun lebih ni..
dan rekod dipecahkan semalam iaitu pada 3 bulan kahwin..
sila percaya..
gambar hiasan dari Google..

tapi semalam aku banyak berjalan jelah..
joging 10 langkah..berjalan 30 langkah..
penat gile wehhh..
penat main badminton semalam punya pun belum hilang lagi..
dah berjogging pulak..
maybe berjogging ni akan jadi aktiviti tetap setiap ahad kot..
insyaAllah..

dan sila percaya jugak, berat aku dah turun 1 kg..
ye betul ni..tolong lah percaya..
hehe..:)

13 comments:

  1. waa..berat badan da turun??
    bestnyee kamu

    ReplyDelete
  2. haha. sy nak jogging tp xjogging pon. bdn asek ternak lemak jel skng. haha.

    ReplyDelete
  3. xtvt menarik aku ptg smlm..

    anak2 tgk tv
    abem mandikan anak gajah
    aku???
    zzzzZZZZzzz..


    muahahahha!!

    ReplyDelete
  4. --> cgg
    baru turun 1kg ni..ada banyak kg lagi ni..heheh..

    --> noraim
    keh keh keh..samalah kita..tp bile dah org ajak, kite ikut je..best pulak lari2 anak semalam..hahha..

    ReplyDelete
  5. --> kak ngah
    ko memang kak ngah..tp aku pun suka jugak xtvt ko tu..hehehhe..
    i likeeee...

    ReplyDelete
  6. nak join joging, tapi versi bergolek or merangkaklah, stamina tak dak, hahaha

    ReplyDelete
  7. --> maksu
    kalau cenggitu kekdahnya, bilo nk sampai garisan penamat maksu..huhuhu..

    ReplyDelete
  8. lama tak berjoging mesti berat dah susut yeee

    ReplyDelete
  9. aktiviti saye semlm pergi padang polo, bawak anak main taman permainan kt sana sambil pekena laksa kedah..nyum!nyum! sedappppp

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute