Saturday, January 15, 2011

Home » » kita blogger yang macam mana?

kita blogger yang macam mana?

salam..
tadi masa dok sibuk buat BlogWalking (BW), banyak betul ekk blogger baru2 ni..
macam cendawan tumbuh selepas hujan tu..
bagus..bagus..

aku takdelah nak kata aku ni blogger otai ke blogger lama ke apa..
aku pun baru jugak..baru 1 tahun lebih je dalam dunia blogging ni..
itupun blog personal je pun..
entry rojak..
post ikut suka bila rase nk menulis..
kalau takde idea nk tulis ape, mari tepek gambar makanan..
tu jelah keje aku..
haha..

tapi kan..
dalam ramai2 blog2 baru yang muncul ni kan..
ada jugak blog yang buat aku pening kepala..
bukan sebab time aku bukak blog tu, aku migrain ke apa..
pening sebab baca entry diorang ni ha..
contoh macam ni..

jap aku nk pikir ayat jap..

'harie niw hakue kewluar berdating dengan pakwes hakue..
besttt gilewww...pakwess hakue kewlll..dier belanjew hakue makan mekdie..
haku shayang gilewww sama pakwess hakue ittewww'

ni contoh jelah..pening kepala aku pikir ayat tu tau tak..
tak ke susah kakak2 and makcik2 ni nk bace adik2 oiii..
korang buat blog nk suruh orang baca kan..
kalau taknak bagi orang lain bace, jangan buat blog..
pegi tulis kt Microsoft Word pastu save kt folder..
boring2 baca sorang2..

tapi tak semua la blogger budak2 sekolah macam tu..
ada yang bagus..yang ok..
n3 pun senang nak bace..
kadang2 n3 lagi bagus dari aku..
haha..

ni pendapat peribadi aku la..
jangan la marah aku pulak lepas ni..
blog aku pun bukan nya perfect sangat pun..

ok..peace no war..
kawan2 tak mau lawan..:)

17 comments:

  1. ahahaha betul2. ramai gile skang ni..

    ReplyDelete
  2. betul kak. kadang² menyampah gila baca ayat² cmtuh. terus pangkah. haha.

    ReplyDelete
  3. siyes la..
    mmg annoying spelling diorg. xyah ckp org lain la.. adk aku tg br lps spm tu... camtu la gaya tulisan dia.. siap klong aku saun suh tulis betul2. kalau tak.. lu baca la sndr blog lu kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  4. betul3. tension nak baca. kadang2 terfikir gak mane la dtg idea merapu senggitu.haihhhh

    ReplyDelete
  5. =)
    semangat die ade.. tp utk diri sndiri..hihi.
    cm sy jugak la...bru2 nk blogging, xtau nk tulis ape.. pakei hentam saja...hehe

    ReplyDelete
  6. kalau 5 perkataan pertama dia buat saya ambil masa lebih 5 saat utk faham, saya terus pangkah :p tak mahu rosakkan bahasa saya. hehe

    ReplyDelete
  7. --> afiq
    ramai ekkk..tulah pasal..hurmmm...

    --> noraim
    amboi kau dik..terus pangkah je...hehhe..

    ReplyDelete
  8. --> kak ngah
    ko pun ade sorang cenggitu kak..takpe2..kita bagi peluang lagi kt diorang ni...hehe...

    --> cik bunga
    tulah yg peliknya..

    ReplyDelete
  9. --> hafriz
    samalah..kalau ikutkan entry blog ni semuanya merapu je..tp memang kalau boleh, sy minimakan penggunaan bahasa rojak dlm setiap entry..:)

    ReplyDelete
  10. --> xora
    kalau xora dah cakap macam tu, saya faham...hehhe...

    ReplyDelete
  11. huhu.. itu bahasa. ada gak yang guna shortform melampau sampai susah nak faham..

    **kesian kat diri sendiri yang lemah sangat nak faham shortform ni. hahaha..

    ReplyDelete
  12. btol2..klu zaman skrng punya ayat jenuh nak baca huhu~~


    jom jalan2 kat mid valley ^.^

    ReplyDelete
  13. --> asada
    ha..tu pun sama jugak problem..guna bahasa SMS tulis blog..adoiii..kesian jugak kt kakak² and makcik² nak baca..hehe..

    --> zanna
    ayat² canggih manggih...hehehe...

    ReplyDelete
  14. yang den tau ayat mcm tu..dak² skulah yoo...aduhh..ado br jap td den baco..pening kepalo den..dah tu bole plak cito sampai 2 muko surat..syok sendiri kot...
    huhuhu

    ReplyDelete
  15. hehehehe..macam2 la kan huhu
    saya ade ke Gitewww?
    alamakkkkkkk hehe :))

    ReplyDelete
  16. hahahaha.. gle ke pe org tulis cm tue.

    ReplyDelete
  17. wohooo, kalau mcm itulah, saya serender, saya tak reti baca, hahaha

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute