Thursday, January 27, 2011

Home » , » nak cepat, kena tolong..

nak cepat, kena tolong..

apa punya tajuk la aku letak tu..

semalam en asben balik keja lambat..
so, dengan aku2 sekali lambat la kan..
bertunggu tangga la aku kt ofis ni..
pukul 9.15 mlm baru sampai umah..

adoi..badan penat..otak penat..
tapi sebab perut 2 manusia ni lapar, terpaksalah masak jugak..
nak singgah kedai makan, baju dah basah..
kena hujan renyai2 malam tadi..

aku cakap kt en asben..
kalau nak makan cepat, kena tolong masak..
hehe..

nak masak ikan masak asam rebus bodo2 je..
pastu cendawan goreng dengan telur..
aku mntak tolong en asben masak nasik..
punye lah lame en asben basuh beras tu..

bile tanya, abg dah basuh berapa kali ni?
baru 4 kali katenya..
adoiiii..
sabor jelah..
putih bersih air beras..
hurmmmm..mana2 lah abg oiii..
janji dapat makan nasik jap lagi..
gambar hiasan dr Google..

nasi dah masak..
lauk yang tak seberapa dah masak..
tak lupa kicap kipas udang..
teh O suam setengah jug..
tunggu ape lagi..
jom kita Bismillah..
hehhe..

dah kenyang baru mandi..
lalallala....

19 comments:

  1. basuh beras bukan kena smpi airnya putih ke??

    .
    .

    errr.. aku klu basuh beras lebih 10 kali. tak pe kan?


    ;)

    ReplyDelete
  2. nasi panas, telur mata kerbau dan kicap kipas udang sgt membuka selera. 2 pinggan nasi pun tak cukup

    sekian

    :D

    ReplyDelete
  3. masak simple lagi sedap dari beli. lebih lagi makan air tangan bersama ^_^

    ReplyDelete
  4. --> KTS
    ntahla..tp mak aku ajor basuh 2 kali je..yg ke 3 tu baru air bersih..nnt hilangla khasiat2 nasik tu..hahahha...

    --> KTS lagi..
    uihhh..2 pinggan?
    badan cekeding je..
    ko makan dengan sape ni...
    ayokkkkk...

    ReplyDelete
  5. --> misza
    betul3..rase macam bahagia je masa makan tu..walaupun lauknye alahai...simple..heheh..

    ReplyDelete
  6. Salam,

    ehehe oklah tu suami isteri saling tolong menolong :)


    jom join Contest Aksi Makan kat blog akak :)

    ReplyDelete
  7. --> kak yanmie
    tulah kak..ingat nk train en asben masak pulak lps ni..kekekke..

    ReplyDelete
  8. angah kalau dah lambat kadang memang malas nak masak main beli jer.. tapi bila hubby dah malas nak kuar terpaksa la...

    ReplyDelete
  9. --> angah
    semalam kalau tak kuyup, mmg beli jugak tu..
    heheh..

    ReplyDelete
  10. --> hans
    tulah pasal..takpe2..1st time..hehhe..

    ReplyDelete
  11. baru 4 kali ? berapa kali dia nk basuh ? haha sabor je lah!

    ReplyDelete
  12. --> kak bee
    nk bagi putih katenya..mmg kena banyak sabor...hehhehe..

    --> r mean
    tak tau lah double ke triple..hehhe..

    ReplyDelete
  13. rajin abg as nak menolong, suami mithali.

    ReplyDelete
  14. --> juliet
    insyaAllah..Alhamdulillah..Aminnnn..
    hehhehe..

    ReplyDelete
  15. kadang2 lauk yg simple tu lah yg sedap...

    ReplyDelete
  16. hehe..
    nak basuh beras bagi cukup 10x kot..
    hahha
    3x cukup la..
    basuh banyak2 kali hancur la beras tu..
    silap2 nasik jadi lembik..

    ReplyDelete
  17. --> farah
    betul..pastu makan dengan nasik panas2 kan..hurmmm..laju je suap nasik..hehhee..

    --> kak diana
    hehhee..tulah..nk buat cm mane..lps ni kena train lagi tu..hehhe..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute