Monday, January 3, 2011

Home » , » saya budak baru belajar masak..

saya budak baru belajar masak..

salam..
dah 3 hari kita dalam tahun baru ni kan..
so..memasing dah pasang azam baru kan..
bagus..bagus..

azam tahun baru aku?
bila dh kahwin ni, azam tahun baru mestilah ke arah kekeluargaan sikit..
tak macam zaman single mingle dulu..

en asben tanya apa azam tahun baru..
cepat² cakap nk belajar masak..
huhu..

ok..mari mulakan n3 tahun baru dengan masak²..
maafkan aku..no wonder berat aku naik 4 kg dalam masa 2 bulan kahwin..
hebat kan..haha..
masak lemak bayam hijau..
ikan goreng dengan seketul ayam goreng untuk en asben..
abaikan tulang ikan yg terkeluar tu..
saya budak baru belajar siang ikan..haha..
ok..masukkan dalam list azam tahun baru..
nk belajar siang ikan supaya kelihatan lebih hensem..haha..
ulam daun selom..mbbekkkk..tetiba feeling en goat..huhu..
sambal belacan yang mantap meletup lubang telinga..
hurmm..tak suka la cili padi ni..
banyak biji..dah la aku beli sepeket besar tu..adoiii...

buat teh O ais satu jug..
masak nasik satu pot setengah..
licinnnnn...hahha..

sekian n3 dari aku, budak baru belajar masak..
huhu..:d

13 comments:

  1. tahniah!hehe..sedapnyaaa

    same la,masih berdua mcm tu la sukatan berasnya

    lagi satu,xblh mkn panas2

    bile nasi dah msk terus off rice cooker ..tgu sejuk sikit boleh dpt byk nasi

    so lauk panas2,balance la

    kalau tak sayang,byk yg melekat2 kat tepi periuk mase ceduk nasi time panas2

    bile rendam periuk,tgk syg nya boleh dpt setengah pinggan nasi lagi hehe

    aiyo,panjang nya komen i :P

    ReplyDelete
  2. wahhhh terliur tgk!!!!...kalau licin tu maknanya mmg sedap lah kan =)

    ReplyDelete
  3. wahh menu yg mantap..ikan kembung mmg susah sikit nak siang..mudah lembek..sis suka pki gunting je siang.lebih cepat dan hasilnya lbh menawan..hik3.

    ReplyDelete
  4. kira ok la tu...
    fist time saya ..bakar ikan..yang bestnya ikan perit apa pun tak buang..termasuk insangnye..pakat gelak habis satu rumah..hahaha

    ReplyDelete
  5. kira ok ler tu..jgn ko goreng ikan sekor2 tak siang...sudah.masak ni senang je..takde sape nk bg markah.makin lama pandai ler.belajar dr pengalaman...

    ReplyDelete
  6. hik3. goodluck demi asben ;D

    ReplyDelete
  7. Sekarang nak blajar masak tak susah. Goggle je. Atau p blog org..

    ReplyDelete
  8. dah bagus ni..pandai masak dah...ada orang langsung nak masak nasi pun tak reti..hehe

    ReplyDelete
  9. perhhhhhh tangkap lelah la as ok la tueeeeee sambal belacan tueee hehehee

    ReplyDelete
  10. alahai as...lauk2 camni mmg buat makan nasi bertambah2 jadinya.

    k.izan pun suka siang ikan guna gunting....maka cantiklah hasilnya cam yg LM cakap tu~

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute