Tuesday, March 15, 2011

Home » kadang² kene jadik masyarakat penyibuk...

kadang² kene jadik masyarakat penyibuk...

kadang kadang je tau..
bukan selalu..
huhu..

kisah nya macam ni..
time kt kampung hari tu lah..
mama aku tgh dok lepak kat tepi sliding door umah tu..
tetiba dia nampak satu kereta ni bukan main laju lagi lalu depan umah..
pastu mama nampak macam ade kertas melayang keluar dari kereta tu..

mama panggil aku..
dia suruh aku pegi tengok..
aku memula malas lah kan..
yelah, tetibe je nk pegi jenguk kertas apa yg terbang melayang tu...

tapi perasaan nk tau tu ade..
kehkehkeh..
tau tau aku dah pegang kertas kertas tu..
nilah dia..
kertas yg melayang layang tu..
buku pink dengan borang pendaftaran baby..
yang nak buat surat beranak tu kot..

nasib baik kt situ ada no talifon bagai...
boleh la call owner buku pink tu..
nasib baik kan..

kan..kan..kekadang kena jadik penyibuk jugakkan..
bayangkan kalau takde sape yg peduli pasal kertas ni..
pastu kena hujan pulak..
aku dapat bayangkan banyak masalah yg timbul nanti..
mesti mak bapak budak tu susah hati kan..

so, selalu lah jadik masyarakat penyayang..
kadang kadang je boleh jadik masyarakt penyibuk...
hehe..

16 comments:

  1. amik berkat buku fink ittew...
    hiks!

    ReplyDelete
  2. --> kak ngah
    amboiii ko kak ngah..
    yelah2..amik berkat..
    aminnnnnn..:)

    --> pia
    tulah pasal..berbaloi jugak lah jadik msyrakt penyibuk hari tu..
    hehehhe..

    ReplyDelete
  3. huuh
    thanks god.
    just imagine ler klu hilang kad pink tu..
    mmg jenuh la nak register..
    mmg nasib baik sgt2 ler si tuan empunya..

    ReplyDelete
  4. Ingatkan buku pink tu owner blog yang punya he3

    ReplyDelete
  5. --> SM
    tulah kak..
    alhamdulillah tergerak hati nk pegi tengok..hehehe..


    --> kak jieda
    no no no no...hhehehe..
    akak doa2 jelah ye..

    ReplyDelete
  6. berbaloi-baloi jadi masyarakat penyibuk kan...he he he

    ReplyDelete
  7. kak munna ingatkan... asleenda punya buku pink tu...

    mmg susah nak buat surat beranak klu takde buku tu...nasib baik ada yg prihatin mcm asleenda ni

    ReplyDelete
  8. ntah2 budak2 yg baling keluar kan.. mujur ada masyarakat yg prihatin mcm leen.. hihi

    ReplyDelete
  9. betul..tapi jadi penyibuk pun kene la padan dengan keadaan dan masa kan..bkn la stp masa nak jadi penyibuk..rimas dibuatnya..cuma kt kena peka dengan keadaan sekeliling..

    ReplyDelete
  10. nsib pink book tu mlyang dpn umah awak, kalo mlyang kat tmpt org yg x btgungjwab susah tau.nak wat report polis lagi, pengesahan dkt klinik tmpt ibu tu follow up la..sepital tmpt baby tu lahir lagi.mmg bnyak keje la...

    ReplyDelete
  11. bukan ko memang SELALU menyibuk ke??

    hihihi

    ReplyDelete
  12. jadi tak salahkan kalo aku ngan kts sibuk2 pasal en.as, amik berat kekdahnya,masyarakat penyayang,kekekekekeke

    ReplyDelete
  13. menyibuk ke?? ambil berat kut?? baca komen nor suhaiza atas ni pun dah rasa susah hati...if buku pink tu ilang...

    New Entry "TEKA JUMLAH NOVEL"

    ReplyDelete
  14. masyarakat penyibuk kea rah kebaikkan tak per boleh di terima ..

    ReplyDelete
  15. bagus ape jadik masyarakat mcm ni. skang ni zaman moden, kalau leh masing2 taknak masuk campur hal masing2. kalau ada org kena ragut, tengok aje, bukn nak serbu reramai

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute