Wednesday, March 23, 2011

Home » » Nuffnang dah balas surat aku la...

Nuffnang dah balas surat aku la...

macam tak percaya je kan..
baru pagi tadi aku email NUFFNANG..
tup tup pukul 1 pm td dh reply..
pantas dan tuntas..

ni aku kopipes dr email aku ehh..

Hi Maslinda,

Actually, you're referring to CPM campaigns, not Buffered Earnings. Buffered Earnings, Metered Earnings, etc are merely terms for CPM campaigns.

Well, firstly, it is very important for you to know that it is entirely up to the advertisers of whether or not they want to advertise in your blog and that the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while. Advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, and they will usually choose which blogs they want to advertise on based on their target audience, desirability of ad placement, style of writing, availability of ad units, membership exclusivity and etc. Also, everyone registered on the Nuffnang network has equal chances of displaying CPC/mCPM ads. Therefore, it is safe to say that priority is given to blogs that have never gotten any mCPM campaigns before, or blogs that haven't been receiving any mCPM campaigns for quite some time now.

However, not to worry though, like we mentioned before, everyone registered on the Nuffnang network has equal chances of getting the ads, it's just a matter of time. So be patient, do continue blogging and you will get CPM campaigns again in due time!

Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations

Nuffnang Sdn Bhd

ok..memula nk ucap terima kasih kpd pihak NUFFNANG sebab sudi layan surat aku tu..
tak sangka secepat ni diorang reply surat aku tu..
aku dah bace and dah paham..

lagi2 yang aku dah bold tu..
sejuk hati bile bace..
kuikuikui..

ok..mari ber blog seperti biase..
walaupun belum ade BE, update tetap update..
tetiba semangat lebih..
hahaha..:D

13 comments:

  1. sama la.. lepas baca email di atas terasa rajin nk update.. hahahha

    ReplyDelete
  2. saya pon dh emel kt nuffnang semalam pasal isu ni, and memang thara sofian tu yg reply, samala jwpn dia kt saya.,.

    ReplyDelete
  3. See,cpt kan nuff bls :D

    ciayok2!

    ReplyDelete
  4. --> IQ
    hehehe..update jgn tak update..:)

    --> ajumohit
    mari mengupdate blog..then, tunggu kalau ade rezeki BE kan...hehehe..

    --> pia
    betul3..ni yg sayang NUffnang lebih ni..hahahha..

    ReplyDelete
  5. update je mcm biasa..kalau kita duk tunggu2 mmg la terasa mcm bila2 la nk dapat BE ni..tp kalau x tunggu, tgk2..dah dpt 2 BE sekali..
    yang penting niat blogging bukan sbb nk kejar earning nuff..

    ReplyDelete
  6. heheheh xpe kite hapdet jek cam biasa

    ReplyDelete
  7. --> jannah
    ye baiklah..mari update laju2..
    tapi kalau ada rezeki BE, ape salahnya..ye tak?
    hehehhe..

    --> lelord
    joooommmmm...hehhehe..

    ReplyDelete
  8. numpang semangat as laaaa~ update terusssssss~

    ReplyDelete
  9. omg..thara sofian ??? shes my Uni fren...hahah...
    nnt nak gossip la dgn die..haha

    ReplyDelete
  10. hehehe..perkhidmatan diorang mmg terbaik..

    ReplyDelete
  11. ari tu dapat gak surat dari nuffnang.. dia ajak keja dengan depa.. hak3

    Bawak pandai isi tak pandai

    ReplyDelete
  12. salah ayat surat tu .. patuutnya dia tulis camni,

    "ek eleh! buat puding tak bagi aku. buat truffle tak bagi aku, pastu sebok tanya BE kat aku"

    hakhakhak. eh. itu klu aku kerja ngan nuffnang la kaan. nasib aku tak kerja ngan dorang

    :P

    ReplyDelete
  13. yesssss!! terus kan semangat..pasni mesti berselirat iklan dorg bg ..hikhik

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute