Thursday, March 3, 2011

Home » , , » Pancake

Pancake

malam tadi punye juadah ni..
saje je nak try..
gigih pergi Ong Tai Kim..
beli benda alah ni..hehe..

Pancake

Bahan²

1 cawan tepung gandum (aku guna mug)
1 tin susu cair
2 sudu marjerin / butter (cairkan dulu)
1 biji telur
1 sudu kecil serbuk penaik

cara²

Blend kesemua bahan tadi..
kalau rase² pekat tu, tambah la air sikit..
masak atas non stick pan baru cantik rupe pancake tu..
tapi aku mane ade kuali tu..
guna satu²nya kuali yang ada kt umah ni..
pastu tabur sikit choclate chips..
macam ni..

masak sehingga naik buih sikit baru korang terbalikkan..
dah siap..
boleh la makan..
ikut suke lah nak makan cicah dengan ape pun..
aku cicah dangan susu pekat je..
haha..
jadilah macam ni..
tak hensem sangat sebab pakai kuali biase kot..
kalau pakai non stick pan tu payah letak butter or minyak sebelum goreng tu..
yeayyy...mari salahkan kuali..
hahaha..

misi baru..mari beli non stick pan..
errr..ade sape² nk hadiahkan tak..
lalallalalala...

18 comments:

  1. kt mydin rm24.99.. hak yg leper tu.. aku skodeng las week.

    ReplyDelete
  2. hamboi,jeles ai tgk :D

    hehe semlm lalu gak OTK

    nak cube la :D,nice la clap2

    ReplyDelete
  3. ok lah tue kadang2 pun leh gak jd menu makan..yg penting sedap kan???

    ReplyDelete
  4. nak try nak try !!! nk lwn dgn abh sape nye pancake lagi sedap!! abah i kedekut xnk share recipe taw~

    ReplyDelete
  5. --> juliet
    tu yang nmapak..yang tak nmapak?
    hehhe

    --> Aida
    hehehe..same same..:)

    --> kak ngah
    lps ni beli 2 ketul ekk..satu utk ko, satu utk aku..kekekke..

    --> pia
    ehh..nape jeles ni..
    sile2..
    jgn memalu nk cube..
    heheh..

    --> angah
    nk kate sedap tak terhingga tu, takdelah..boleh la setakat kenyangkan perut kami ni..alhamsulillah..:)

    ReplyDelete
  6. --> ayu
    mesti ade something special recipe abah kamu tu ekk..cer korek lebih dalam lagi..pastu share..hehhehe..

    ReplyDelete
  7. blog akak blh jd blog masakan dah. hihi.

    ReplyDelete
  8. --> noraim
    dah agak dah mesti ade org komen cam ni punyer..hehehhe..biaselah dik..dah kawen, ni jelah kejenye..heheheh..

    ReplyDelete
  9. dah lama tak buat penkek...makan ngan peanut butter coklat pun sedap~

    ReplyDelete
  10. mcm best je. kita nak cubalah. hihi ..

    ReplyDelete
  11. bab2 makan ni mommy mmg teruja...sedap tu,nak try la..~hee

    ReplyDelete
  12. bab2 makan ni mommy mmg teruja...sedap tu,nak try la..~hee

    ReplyDelete
  13. apik kalo lapo kt umah, mmg benda ni la yg slalu buat..hehe

    ReplyDelete
  14. gud idea la letak coklat cip ke, letak coklat rice ke kan. Nanti nak trylah sbb sblm ni buat kosong je.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute