Wednesday, March 16, 2011

Home » , , » puding caramel..

puding caramel..

dah petang baru nak update..
hehe..

tetibe teringat masa balik kampung hari tu, en asben request nak puding caramel..
kalau ikutkan hati, aku dah boring dah makan puding caramel ni..
bukan sebab ape..sebab ni makanan manis..

tp sebab en asben dah request, pastu adik2 pun pakat tokok tambah,
makanya mengkukus lah aku hari tu..
kesian aku kan..
kalau nak buat pa pe yg guna periuk kukus ni, kena tunggu balik kampung dulu,
baru boleh buat..
aku belum ada periuk kukus lagi..
huhu..

ni lah hasilnya..
taraaaa..
warna gula hangus tak berapa nak hangus lagi tu..
adoiii..teringat ingat lagi kemanisan puding caramel ni..
ishhhh..tak boleh makan banyak ok..
tak pasal pasal kang penyakit datang..
sekali sekala takpe lah..
ehsan : Google

nk periuk kukus macam ni la..
tapi nak yang size sedang2 je..
besor2 mcm ni aku pun tak larat nak angkat..
hehe..
walaupun nampak old school, tapi yang macam ni je aku reti guna..
canggih2 sangat nanti, tak reti nak guna pulak..
haha...

so, ape lagi..
sile lah derma sorang 4 sen kt aku yer..
klik lah banner ni..
boleh jugak aku tupop duit beli pengukus..
ehhh..berapa harga pengukus ni ekkk..
mahal ke?

23 comments:

  1. bgs tunai kan permintaan hubby ;)

    amboi,"vouge" hbs caramel dia ctk bersinar2 ;D


    old school ?ade ku kesah.janji brg bgs :D

    ReplyDelete
  2. --> pia
    vouge ke..
    hehhe..
    nampak no manisnye tuh..
    ishhh..tak boleh laaa..

    tulah..brg old school nilah yg senang pakai pun..hehhee..

    ReplyDelete
  3. tengok brand..kalau cap buaya mahal la.. ari tu saya beli dalam rm60 jugak.. cap ape tah..

    ReplyDelete
  4. --> mrs K
    cap buaya ni org kate OK sikit kan..oooo..mesti dalam area rm 100 jugak ni...

    ReplyDelete
  5. aku pun sama reti guna yg ini je, dan semalam baru mak buat karamel ni, kalo tau abang as suka aku hantar sekeping utk dia,kekekekeke

    ReplyDelete
  6. --> mommy lavender
    tu baru tengok tu..hehehhe..

    --> juliet
    mak ko lah yang buat..ko bile lagi nak buat?

    tak cukup kalau ko hantar sekeping tu..aku nak jugak..hehehe..

    ReplyDelete
  7. cantiknya puding tu.. klu lagi hangus gula karamel tu lagi cantik ...

    ReplyDelete
  8. eh eh eh. ai pun suka puding caramel ni. kita serupa LAGI la abg as. tapi ai tak berapa reti nak buat puding ni. camana??

    :D



    .
    .
    .

    takpe takpe. isteri abg as kan ada. biar dia je yg buat eh. kita tunggu makan...


    muahahaha :P

    ReplyDelete
  9. nah 8 sen!




    .
    .
    .

    aku dah klik 2 kali banner tu. bila dah beli pengukus tu, jgn lupa puding karamel utk aku

    time kasih :D

    ReplyDelete
  10. nah 8 sen!




    .
    .
    .

    aku dah klik 2 kali banner tu. bila dah beli pengukus tu, jgn lupa puding karamel utk aku

    time kasih :D

    ReplyDelete
  11. --> kak munna
    heheheh...tulah kak..
    tak tau kenapa hari tu awal sangat tutup api masa buat karamel ni..

    --> KTS
    ko tak reti buat?
    meh sini aku ajarin..
    hehehe..

    --> KTS lagi
    mana cukup 2 kali je klik..kena klik sekali sehari selama 18 belas ratus tahun baru boleh beli pengukus tu...huhu..

    ReplyDelete
  12. --> AAS
    ye tau tau..kehkehekeh..nk sikit ke..

    ReplyDelete
  13. puding memang manis..smlm bru buat tapi tk boleh makan manis sgt...nah 4 sen!

    ReplyDelete
  14. sedap nyer..!!! mane ai nak carik malam2 macam ni...!!

    ReplyDelete
  15. --> puan bee
    hehehe..samelah kite..buat bagi org makan je..kite makan satu slice cukup dah..

    time kasih yer derma 4 sen tu..tunggu nnt st pegi derma kt puan bee pulak yer...
    kekekekke


    --> aty
    alaa..sori ekk aty..takpe siang2 ni boleh la pegi carik..hehhe..

    ReplyDelete
  16. wooo dh lame wa xpekene karamel ni..slalu time bln pose je..nk cikit!! hikhik..

    ReplyDelete
  17. --> mr curly
    betul3..pose nnt femes la karamel ni..mr curly suruh mrs curly buat la...bnyk sikit boleh makan..hehehe..

    ReplyDelete
  18. hee puanbee tk mo 4sen tp nak 40sen keke..churp2 tu 20-40 sen tau !..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute