Monday, March 28, 2011

Home » , » seharian di Titiwangsa..

seharian di Titiwangsa..

semalam seharian aku, en asben, papa mertua ade kt Taman Tasik Titiwangsa..
ada Karnival Belia Gemilang 1Malaysia..
banyak la aktiviti..
kalau tak salah aku start dari hari jumaat tu kot..
memang jammed giler lah Titiwangsa..

en asben dengan papa join pertandingan memancing..
aku pun join sekaki..
tapi takdelah join memancing..
join diorang pergi hitamkan kulit..
huhu..
ni tag en asben yer..
bukan penyanyi Syura yang punyer..
hehe..

kitorang sampai sesudah subuh..
pukul 6.45 pagi dah terpacak kt sana..
sebab papa nak carik port nak letak joran..
dalam kepala aku ni, ingat papa nk carik lah port yang bawah pokok ke kan..
sekali kt tengah2 tasik tu..
sape biase dengan tasik titiwangsa ni tau lah..
dekat tapak Eye on Malaysia tu..
tengah2 panas ko..
sabor jelah..
hari baru nak cerah..
masa ni sejuk lagilah..
ohhh..en asben yang makin gemuksss..
hehe..
amik gambar dari port kitorang memancing tu..
en asben sibuk dengan joran, aku sibuk sarapan..
kehkehkeh..

pertandingan memancing tu start pukul 9 pagi..
9.05 pagi en asben dah dapat ikan toman..
kirenya peserta pertama berjaya menaikkan ikan lah ni..
tak sempat nk amik gambar,
sebab aku tengah sibuk makan nasi lemak sotong time ni..
hehehe
nampak tak?
jangan tak percaya ye..
tak sampai setengah jam, en asben dapat lagi sekor ikan..
yang ni kecik sikit..
sticker pada joran..
anak bapak..
ikan yg pertama : rm 200
ikan yg kedua : rm 100
total : rm 300
jadilah kan..balik modal katenya..

dan yang paling best, ni percubaan pertama en asben masuk pertandingan memancing..
lagilah member semangat nk join..
aku dah risau dah ni..
adehhhhh...

5 comments:

  1. pancing ikan takpe abg as, jgn pancing org sudeh,hahahaha

    ReplyDelete
  2. terrornya laki dia.. dah cemas bini dia.. betul kata julietchun tu..asal tak pancing or dipancing pompuan lain udah.

    ReplyDelete
  3. waa..best tu..

    en.hubby akak nora pun suke mancing..tapi lain sikit, dia suke tengok akak yang memancing..haha

    ReplyDelete
  4. ha3..xsuka lelaki kaki pncing..nnti asyik g mncing jew..kalo pncing ikan xpew..jgn pncing bnda lain dh ler...
    :(

    ReplyDelete
  5. tak per pancing ikan,jgn pancing org sudah...huishhh!!!

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute