Friday, April 29, 2011

Home » » pregnant ke tak?

pregnant ke tak?

jawapan nya TAK..
belum rezeki kitorang lagi..

semalam balik kerja, singgah Guardian jap..
cashier Guardian tu macam curiga je tengok aku beli tester tu..
aku pun apalagi..cepat² buat muka dewasa..
kahkahkah..macam sekarang ni muka baby face..*pang*
apelah yang dia pikir agaknya yer..
nak pikir yang bukan² lah tu..

balik umah..masak dulu..
pastu time nak mandi tu lah aku test..
jawapan nya masih sama macam kat atas yer..
cume 1 line yang keluar..
ni aku sertakan bukti..
haha..nampak tak tu..
satu line je keluar..

kecewa ke?
ntah ekk..
susah nak cakap..

oooo..pagi tadi dengar kat Hot FM lagu orang kahwin..
tetiba rase macam pengantin baru..
en as, jom kite bersanding lagi..
awwwww....*pang lagi*

p/s : en P dah lewat 2 hari...

26 comments:

  1. period dah lewat ke...sabo...ada orang lambat nak naik@nampak 2 line...cam saya..nak masuk 2 bulan tak datang baru berani test...Insyaallah ada rezeki tu nanti

    ReplyDelete
  2. mungkin line tu lambat kuar kot..sbb baru lewat sehari..ari tu saya lewat seminggu pun kaler merah tu mcm segan2 jer nak kuar..insyaallah ader rezeki tu..aminnnn

    ReplyDelete
  3. takpe dear...
    cube lagi ye..
    akak doakan:)

    ReplyDelete
  4. kalau dah lepas seminggu en P tak datang,test lagi,doa banyak2 manalah tau kot2 ada.

    ReplyDelete
  5. Betul tu..cuba awk tunggu seminggu or 2minggu lagi..mungkin hormon HCG belum tinggi lagi..sbb hormon tu depends kt orang gk..kalau nk kepastian lagi jumpe gynae..die akan scan..hr tu sy lewat Period seminggu jumpe gynae, scan xde pape, n besoknye period...melayang rm100 ke gynae...

    ReplyDelete
  6. takpe takpe..jgn putus asa..teruskan usaha yer..jgn give-up ada rezeki nanti..Aminn

    ReplyDelete
  7. bersanding berdua dlm rumah apa salahnya kan :P

    ReplyDelete
  8. mggu depan kalau bulan tak mengambang lagi, pergi guardian k...

    ReplyDelete
  9. test bila bgn pagi la,,hormon HCG tak tinggi lagi..cuba test lagi next week,,,he he he

    ReplyDelete
  10. sabar ye.. insyallah ada rezeki nnt...

    ReplyDelete
  11. cuba cek balik lepas seminggu..lagipun awl lagi baru 2 hari..semoga menjadi !!!amin

    ReplyDelete
  12. insyallah, akan ada rezeki tuh.... cuba lagi yerk~

    ReplyDelete
  13. saya da 3 hari lambat, da dua kali test but -ve...huhuuuh....saba je la..hope ade la rezeki

    ReplyDelete
  14. xda pengalaman tp ada sdkit pngetahuan....
    lewat period shari 2 adlh biasa utk yg bru bkahwin.kesan dr perubahan lifestyle, emosi dll yg boleh pengaruh hormone badan kita. kdg2 yg xkwin pon lwt period sehari dua adlh bnda biasa. utk yg tbaik, cuba test 2 minggu lg..sbb bg yg dah bkhwin tmpoh 2 minggu boleh dkategorikan sbg lewat...
    gud luck...
    sabar yer...
    happy blogging
    :)

    ReplyDelete
  15. klu blm period lagi ..cuba try lagi..seelok-eloknya ..buat urine test bila kita kencing pertama bila bangun tidor masa tu hormon tinggi jadi nak dpt keputusan yg betul dan tpt masa ni lah

    ReplyDelete
  16. Berjumpalah bidan yang dalam paper tu. Pandai urut kasi bersalin.

    ReplyDelete
  17. xpe,insyAllah rezeki akan dtg

    same2 kite usaha k!!hehe

    ReplyDelete
  18. bestnye nak dapat baby kan..nenek pun kena kawen cepat cepat la..nak rase pe yg cucu2 sume rase..seronoknyer..

    ReplyDelete
  19. buat test selepas 10 hari ke atas lewat, ni awal je lagi, ... semakin lewat semakin pekat cecair yg dirembes kan oleh baby tu, so bile dah pekat senang la die detect..

    ReplyDelete
  20. oling..tunggu lewat 10 hari la baru test..kalo lewat 2 hari tu..mmg xnmpk tanda2 lagi..tunggu laa lagi seminggu..

    ReplyDelete
  21. tunggu lagi beberapa hari~
    macam kawan saya pon mula2 cek 1 line~
    lepas lame sikit die cek baru 2 line~
    insyaAllah ade tue~

    ReplyDelete
  22. as.. cuba buat awal2 masa bangun tido.. masa tuh urine masih pure.. cuba lagi dlm masa seminggu yeh..
    insyaAllah ada tuh...

    ReplyDelete
  23. Jangan terlalu memikirkan. Kalau terlalu, bila tak dapat sure frust. So, relax2 je; INSYALLAH.. cuba je lagi..

    ReplyDelete
  24. insyaallah, nti ade la tu..bole la berwrestling lg dgn en hubby..hikhik

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute