Friday, May 27, 2011

Home » » 8 minggu...

8 minggu...

sebenarnya tak perasan pun hari ni dah masuk 8 minggu..
sebab sejujurnya aku memang tak ingat atau dengan kata lain susah nak ingat dah berapa minggu..
nasib baik ada ticker..hehehe..
see..
8 minggu sudah..
rase macam sekejap je..
sepanjang 8 minggu atau 2 bulan ni aku rase aku
dalam golongan yang takdelah teruk sangat morning sickness ni..
Alhamdulillah..
kadang² je rase macam loya pastu kalau muntah pun keluar air je..
pastu kalau dah petang² tu, adelah dok rase macam nak muntah, tapi tak muntah..
tapi kalau muntah tak keluar pa pe tu, Ya Allah..sakit nya perut Tuhan je tau..

bab makan pulak kadang² cerewet..
kadang² tibai je apa yang ada depan mata..
tapi kalau datang time cerewet tu, masyaAllah susah nya..
pikir nak makan ape ber jam jam..
pastu bila makanan dah depan mata, secubit je aku makan..

nasib baik en as faham..
walaupun kengkadang dia marah jugak..
heheh..bukan marah lah..
tapi dia bebel..asyik dia je kena habiskan makanan aku..
huhu..mane perut dia tak naik..haha..

bab pakaian pulak..
adoiii..ni susah jugak ni..
baik pakaian luaran baik pakaian yang dalam²..hehe..
lagi² tang seluar..
semua dah tak muat..kalau muat pun tak selesa kat pinggang..
rase menjerut pinggang je..
pastu baju kurung, kain memang tak boleh kancing lagi dah..
semua zip, pastu kunci zip tu..
maka, haruslah beli baju seluar baru dan size lebih besar..
kalau sebelum ni size M, haruslah tukar size XL..
hehe..

ehh..dah panjang rupenya aku bebel..
dah lah tu ekk..
minggu depan nak curi masa pegi bukak buku pink pulak..
penting tu..kalau lambat nanti nurse marah..
huhu..

p/s: aku nak buat GA..petang² kang aku publish yer..
GA simple² je..ada sapa² tak nak join?

6 comments:

  1. jaga diri. awal-awal ni kena sopan santun sikit. bukak buku bila dah masuk 10 minggu cemtu ok.

    ReplyDelete
  2. @mak bed
    sopan santun..huhu..tu yang payah tu..hehehe...

    ReplyDelete
  3. sekarang ni rasanya cepat je masa berlalu tanpa kita sedar pun..

    ReplyDelete
  4. sonoknyeee.....pray for me yek......tak saba nak ada bb sendiri.....

    ReplyDelete
  5. tahniah asleenda ;) mesti x sabar n menghitung ari kan. anis nak gak msk GA kalo asleenda wat hihihi

    ReplyDelete
  6. tahniahh ye...jaga diri...minggu2 awal ni biasa la...hihihi

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute