Friday, May 6, 2011

Home » » Terima kasih Allah...:)

Terima kasih Allah...:)

Alhamdulillah...:)

setelah puas menahan diri dari bercerita kt blog..
menahan kegatalan jari up status kt FB...
akhirnya dapat jugak aku story mory kt blog kesayangan aku ni..
ni pun dengan izin en asben..
en asben kata berita baik kena share dengan kawan2..
tapi jangan over sangat..berpada2 lah..
ye..baiklah..

Tuhan je tau perasaan aku berkobar kobar nak share berita baik ni dengan korang2 semua..
tapi cakap dengan diri sendiri..
ehh..kau sabar sikit boleh tak?
tak larinya gunung di kejar..
hekhekhek..

lagipun usia kandungan masih baru lagi..
orang kata tak elok nak heboh kasi tau satu dunia..
takut nanti kalau jadik 'apa apa' siapa yang sedih terlebih?
Nauzubillah..

tapi aku percaya dengan rezeki yang Allah bagi..
kalau betul ni rezeki kami, Alhamdulillah...
test untuk ke sekian kalinya di buat pada pagi 4 may 2011 yang lalu..

pastu pegi Klinik Izham, Gombak..
sebab ni je klinik 24 jam yang dekat dengan rumah..
Alhamdulillah..doktor kata positif..
kalau ikutkan tarikh last period aku, doktor kate kandungan dah nak masuk 5 minggu..
tapi doktor suruh datang lagi sekali nak scan pulak..

hari ni Alhamdulillah genap 5 minggu..
masih baru sangat2 lagi..
tapi ni maybe berubah..
sebab aku belum scan lagi..
tak tau nak cakap macam mane..
happy, risau, takut semua ada..
bercampur baur lah..

ribuan terima kasih aku ucapkan kepada semua yang dah mendoakan aku pregnant tu..
kpd family aku..
family mentua..
kawan kawan..
dan kepada 'mereka' yang suka benor menanye aku ni bile nak pregnant..
terima kasih semua..

Doctor kata, awal2 preggy ni, takde apa yang nak risau sangat..
cume jaga pemakanan je..
yang lain2 tu buat macam biase je..
tapi jangan buat2 lupe pulak yang awak tu pregnant..
adoiiii..

part paling kelakar sekali, masa nak keluar dari bilik doktor tu..
boleh en asben cakap terima kasih cikgu...????
apakah???

doktor tu pun gelak je..
en asben nebes terlebih..
comel je...
hekhekhek...
matik lah sendiri puji en asben comel..
haha...

bersambung.........

49 comments:

  1. congratz...ramainye geng yg pregnant

    ReplyDelete
  2. tahniah. moga semuanya berjalan dgn baik.

    ReplyDelete
  3. congrats! jgn lupa makan folic acid ye...

    ReplyDelete
  4. haaaa....kannn dah lekatt. hehehehe..

    tepuk tepuk tangan aku baca ni.

    tahniah ye!

    ReplyDelete
  5. Congratz..tumpang hepi jugak nih..
    Mmg xsangka bila dpt 2 line tuh..teringat masa test2 dulu. :p

    ReplyDelete
  6. haa.. betul tak ckp k.aju ...*wink wink* congrats dear!!

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..take care ye..

    ReplyDelete
  8. tahniah...akhir jadi...pasni pass kat sue ye..hehehhe

    ReplyDelete
  9. akhirnya pos jugak kekekek

    tahniahhhhhhhhhh sukaaa dgr..

    jom join love u mom contest/ga

    ReplyDelete
  10. tahniah..hg kandungna elok2:) mkn mknn sihat2..hehehe

    ReplyDelete
  11. tahniah,semoga kandungan selamat dan ibu dan anak sihat selalu..Amin.

    ReplyDelete
  12. congrats... aku nk preggy tp lom ada rezki ag huhuhu...
    doa2kanlah aku pn preggy gak dlm masa terdekat nih... Amin....

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah tula awak mcm sya juga..hormon lambat nak detect n buat line merah tu..hehehe take care tau.. :-)

    ReplyDelete
  14. haa..kan betul.tahniah sekali lagi dari akak,suka dengar bila member2 blogger pregnant,jaga diri,jaga kandungan elok2.

    ReplyDelete
  15. TAHNIAH leenda...takecare
    Musim mengawan nampaknya ini tahun.hihihi

    ReplyDelete
  16. tahniah....
    jaga diri leklok yaa

    ReplyDelete
  17. tahniah2..
    bertambah lagi sorang wanita buatan orang.. hahahha!!

    ReplyDelete
  18. Tahniah sis...semoga semuanya akan ok ok saja...

    ReplyDelete
  19. tahniah.. tambah lg blogger pregnant.. meriahnya...

    kelakar la hubby awak.. nervous sgt tu..

    ReplyDelete
  20. wahwahwah..... bestnyerrrrr... congratz k.linda.. anyway jg kesihatan & kandungan tau...

    ReplyDelete
  21. hik3...seronoknya dh pregnant..
    tahniah....
    jgn wt keje bert2..
    take care...
    :)

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah. tahniah :)

    ReplyDelete
  23. TANIAH!!!!HUHUHU....jga dri bek2..jgn lasak2..:)

    ReplyDelete
  24. dari blog makbed ni... tahniah...wohoo ramai ngandung skrg.. kak red (red mummy) pun baru umum smlm, juga ngandung.. jaga diri eh

    ReplyDelete
  25. tahniah ye....dpt org baru....take care :)

    ReplyDelete
  26. wah 4may, my birthday date...TAHNIAH...!!!! jg diri n kandungan baik2

    ReplyDelete
  27. Wah congrates asleenda.. take extra care for you n baby tau..

    ReplyDelete
  28. congrats :)
    ye ye jadi mama! hehe

    ReplyDelete
  29. congratz...datang amik berkat mommy preggy ni

    ReplyDelete
  30. congrats my dear.. jaga diri baik2 k..

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah..tahniah ya dari kakNo

    ReplyDelete
  32. --> to all
    terima kasih banyak2..doakan kesihatan baby dan mami baby..semoga semua selamat..amin...

    ReplyDelete
  33. tahniah!! wahhh samalah kita kan =P

    ReplyDelete
  34. alhamdulillah~
    take good care of yourself n baby~
    semoga due2 strong k~

    ReplyDelete
  35. akak, tahniah! jgn lupa update pasal babay ye :)

    ReplyDelete
  36. tahniah...tgh tunggu time sy pulak ni, teringin nk timang baby gak

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute