Tuesday, May 10, 2011

Home » » teringin tapi bukan mengidam..

teringin tapi bukan mengidam..

dalam usaha membanyakkan bacaan tentang kehamilan..
yang kadang2 aku pun macam ehhh..betul ke aku pregnant ni..
adoiii..
ini serius tau..bukan main2..
kadang2 terlupa yang aku ni pregnant..
hehe..

setakat ni belum ada rase mengidam ke ape ke..
baru lagi kot..
tapi sebelum tau pregnant tu, adelah aku rase macam teringin sangat nak makan lontong..
so ajak en asben keluar breakfast lontong..
dah dapat makan rase Alhamdulillah..
puas hati aku..
boleh?

pastu pagi ahad lepas, tengah siap2 nak pergi pasar pagi melati,
tetiba cakap dengan en asben teringin giler nak makan kuih peneram yang panas2..
pastu rangup krup krup..
haha..
ehsan: Google

sampai je pasar, terus pegi beli..
yang tak menahan, terus makan sambil berjalan mata melilau tengok sayur ikan semua..
tak senonoh betul..

tapi tu teringin bukan mengidam..
ehh ke same je..
hehe..

harap2 aku nanti takdelah mengidam yang pelik2 or yang susah2 sangat..
kesian en asben..
kalau boleh tak nak menyusahkan dia..

kepada mommy to be or yang dah jadik mommy,
korang mengidam ape mase pregnant dulu?

20 comments:

  1. masa preggie adief, aku cuma nak makna mee rojak kadisah. kadisah tu mamak jual rojak kt kampung aku. hihihi!!!

    ReplyDelete
  2. hamboi,krang sensitip org hihihi

    kuih peneram,kite pon pg psr mlm, trus mkn bende yg kudap2..hadoi perangai ku

    ReplyDelete
  3. ALHAMDULLILAH.. tahniah..

    akka dulu jenis tak mengidam, tapi pindah kat hubby.

    akak jenis suka makan buah..berbakul pun leh habis..

    ReplyDelete
  4. tu dah mcm ngidam tuh....hehehee

    ReplyDelete
  5. kuih peneram ni memamng sedpa makan time panas-panas...sedap

    ReplyDelete
  6. oooo..nama kuih ni kuih peneram ke..
    hahha..ok2..jap lagi nak tukar nama kuih tu..
    adoiiii..

    ReplyDelete
  7. hahaha.. nape teringin makan kuih telinga keling kak... nape xteringin nak makan spageti ke, chicken chop ke.. haha

    ReplyDelete
  8. hehe..noli takde mengidam sgt..tapi kalo nakkan sesuatu tuh mesti nak kene terus dapat..kalo dah esok..dah tak mau dah..demand...haha...

    ReplyDelete
  9. mengidam nak makan benda putih yang kat dalam tulang kerbau ti.. tau tak..sy tak tau pe namanya..hehe

    ReplyDelete
  10. as, yuyu baru tahu.tahniah tahniah tahniah..suke dgr kwn2 pregnant..jaga kesihatan, jaga diri jangan buat keje lasak2 tau

    ReplyDelete
  11. :) masa pregnant dulu, ummi hari-hari makan nasi lauk burung puyuh hehe. tapi cuma 3 bulan aja lah....

    ReplyDelete
  12. dr se pegnen 1st sampai yg skrg ni mcm2 dah ngidam...ferrari,banggelo,vera wang,las vegas,benggel...hihi...

    ReplyDelete
  13. haha..lawak la ko ni olind..tunggu le sikit masa lagi bab mabuk mabuk tu..rasakan! hehe..gemuk la ko pasni..asek makan je..hahaha..

    bykkan juga baca pasal breastfeeding tau..penting ni..

    ReplyDelete
  14. ohh tu mengidam la kot...ke teringin..eh tnya plak..ntah..wp saya anak dah dua tapi tak pernah la mengidam yg bukan-bukan..setakat teringin nak makan pastu dapat mkn puas hati...itu jer la..k

    ReplyDelete
  15. org mengidam nk mkn macam2...
    hehhehehe

    ReplyDelete
  16. syok nyer k.linda ni peknen xde pun mabuk2kan...

    ReplyDelete
  17. congrats dear~tolong doakan saya pregant skali k..take care dear~

    sukenye kuih tu~saye panggil derang (haha dalam bahasa trg)

    ReplyDelete
  18. tahniah akak....EDD mesti lebih kurang Nuhlan dulu...nuhlan dl EDD 18jan 2011.. Akak..imah dl teringin makan daging sang kancil....dapat..alhamdulillah

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute