Thursday, June 23, 2011

Home » » akhirnya..berjaya jugak buat buku pink..

akhirnya..berjaya jugak buat buku pink..

alahai tajuk..
sorry ler..
semenjak dua menjak ni failed nk letak tajuk ape..
rupa rupanya dah 2 minggu aku tak update..
huhu..

sebenarnya aku nak bagitau aku dah berjaya pergi buat buku pink..
setelah bersusah payah, sampai baby dah nak masuk 3 bulan,
baru nak terhegeh hegeh pergi buat..
dan en asben aku paksa suruh MC..
hehe..

pagi pagi pukul 7.15am aku dh keluar umah..
aku pergi KK gombak setia..
dekat dengan umah..
memula masuk klinik tu, aku dah terasa pelik dah..
dalam hati..'ehhh..kenapa atok² dgn nenek² ramai dekat klinik ni...'
aku pun pergi lah tanya kt nurse yang jaga kaunter tu..
'kak, nak bukak buku pink kt sini ehh....'
nurse tu dah blur dah tengok aku..
'buku mengandung tu ke..?
aku angguk..
'oooo..tu kat bangunan sebelah ye dik...'
adehhhh..termalu kat situ..
hahaha..

mana lah aku tau..
kata 1st time datang kan..
yang klinik ibu dan anak tu kecik je kat bangunan sebelah..
selama aku duduk kt gombak ni, tak perasan pulak..
haha...

yang bestnya aku orang 1st yang letak IC tadi...
bangga datang awal..
bagi aku check up kat KK takdelah teruk mana..
Alhamdulillah..semua ok je tadi..
nurse and doktor pun ok..
baik sangat..
pukul 9.30 dah settle semua..
pastu mintak time off slip..
pukul 10.00 aku dah sampai ofis..
hehe..
ehsan: Google

tapi tapi tapi...
ade tapinya..
ade jugak yang tak berapa best ni..
jumaat depan kena datang lagi..
kena minum air gula...
sebab sejarah family..
abah aku ada kencing manis..
huhu..redha jelah..

20 comments:

  1. ramai cakap tak larat nak minum air gula tuh
    heheehhe....tape2. sume tu untuk baby kan

    ReplyDelete
  2. @ hs
    tulah..betul3..demi baby, redha jelah...:)

    ReplyDelete
  3. tahniah tahniah... minum ajer air gula tak per.. org pregnant ni paling kurang 1 kali mesti kena minun lah...

    ReplyDelete
  4. eee,.buku tu mcm kenal,.hahaha
    dulu aini yg dok pegang buku tu belek2 sbb ibu pregnant,.hehe

    ReplyDelete
  5. hehe gombak ye.. anak kedua akk buat buku pink di gombak lah.. minum air gula tu tk de apa2 sgt lah jgn risau ehee

    ReplyDelete
  6. hehehhe akak anak ke dua di Gombak Setia jugak, teringat kenangan di situ...tp setakat ni tak pernah minum air gula lg..jaga kesihatan ye

    ReplyDelete
  7. klu diabetic mother mmg leceh lah nanti 2 minngu sekali kena ambil daran 4 kali sehari.....

    adoi...air gula tu tak best langsung....

    ReplyDelete
  8. dear...nak try minyak kelapa dara??/dia blh mengurangkan kesan kencing manis....

    ni ada sedikit info

    http://www.biovco.com/v3/soaljawab.php

    kalau berminat blh isi borang dekat blog sy

    wakiljualanbiovco.blogspot.com atau terus ke website biovco.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. mohon penjelesan. kenapa kena minum air gula?

    ReplyDelete
  10. sabar ye linda...dah keturunan kita mcm tu, kene redha..demi untuk bb gak tu tau..jangan ponteng2 lepas ya..ikut temujanji tuh..

    kakNo pernah rasa air tu masa yang sulong..kesnya trimister terakhir berat badan kakNo naik mendadak..dorg suspek gula la..jenuh gak selang 1hr p klinik huhu..alhamdulillah lege takde pe2..petua kwn bagi sebelum p klinik jangan minum minuman manis tau..sekadar minum air masak je hehe..klo tak ada sket 'gula' lam urine test tu nnt..dah la ada keturunan kan linda..

    banyakkan bersabo, tenangkan pkran demi bb lam tuh..kakNo doakan semuanya selamat..amin..

    ReplyDelete
  11. salam..
    huhhuhu..tulahyang payah nya kalau ada keturunan kencing manis..macam akak jugak..tipa kali ngandung mesti kena minum..kalau dah minum..memang adalah.tu yang x larat..tp nasib baik masa ngandung je ada kencing manis ni..masa normal xder..

    ReplyDelete
  12. mama takde keturunan pon kene minum sebab berat naik banyak hehehe kuat makan
    kene puasa dr kul 10mlm jgn mkn+minum paper yer

    ReplyDelete
  13. sama la mcm lady..baru buat buku ari rabu, ari jumaat dh kene minum air gula, padahal masa tuh kandungan baru 7 minggu..tp alhamdulillah lady x kene kencing manis :)minum terus..tuh petua kalau x mau muntah...sbb kalau muntah nurse akan mintak kita minum balik.. :)

    ReplyDelete
  14. 1st time pregnant? good luck ye =)
    betulla petua ladysyaq tuh (hi bebeh! hehehe...)...kalau nk minum air gula tu, minum terus...jgn minum then stop...then nk sambung minum balik...haishhh...mmg x lalu la...InsyaAllah x ada apa2 tu...all the best ya!

    Oh My Rose

    ReplyDelete
  15. haii..lama tak datang ye? makbed dah selamat bersalin dah. skang tgh pantang. jaga diri elok-elok ye. salunya kalu 1st time peknen, tetiba akan ada kencing manis bila trimester last. so, jaga-jaga. jangan banyak sangat makan nasik. nasik tu banyak gula. hehe..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute