Wednesday, June 8, 2011

Home » , » bila en asben bagi statement tak boleh tahan...

bila en asben bagi statement tak boleh tahan...

assalamualaikum..
haaa..siap bagi salam tu..
lamanya tak update..
rindu dengan blog ni..
rindu nak menyapa kawan² blog..
nak aktif macam dulu..
walaupun takdelah aktif mana pun..
hehe..

macam mana pregnant?
ok ke..
tak de morning sickness ke..

hai..
aku rase bukan setakat morning je ni..
afternoon, evening kadang² nite sickness sekali..
tak sabar nak habiskan first trimester ni..
tapi nanti mesti rindu saat² muntah muntah ni kan..
mesti teringat saat saat muntah atas motor..
muntah tepi jalan..hehe..

kalau naik kereta, ok sikit..
kalau naik motor, even en asben bawak slow pun,
mesti nak terkeluar jugak isi perut ni..
kesian en asben..
nasib faham..
lagipun semua ni takkan jadik kalau bukan sebab dia..
haha..

dalam 2, 3 minggu ni, dapur aku tak berasap langsung..
kesian dapur aku..
bukan taknak masak..
tapi memang tak boleh..
bila berdiri je dekat sinki, terus je uwekkk uwekkk..

hari hari makan kat kedai je..
tak pun tapau balik makan kt umah..
ada satu hari tu, masa makan kt kedai..
en asben bagi statement tak boleh tahan..
rasa macam nak mengalir air mata..
en asben cakap..
'lamenya abg tak makan sayang masak kan..'
huhu..time ni rasa macam sedih giler..
rasa nak nangis pun yer..

lepas cover air mata jangan bagi jatuh..
aku pun cakap kt en asben..
'lepas syg dah ok nnt, syg masak hari² macam dulu ehh..'

mode: tengah makan kacang shantong sambil lap air mata..huhu

19 comments:

  1. CIK LEENDA,
    SEDANG WEK2 YEA...CONGRATS YA...TAKE CARE...

    ReplyDelete
  2. hjr pun dah lame dapur x berasap... since dah dok berulang dua rmh ni... asyik mkn luar & tapau jer... huuuu... rindu nak masakkkk...

    ReplyDelete
  3. sabar.. sabar.. tak lama tu..

    ReplyDelete
  4. wah wah wah tahniah mak buyung... Kata kat asben tu belajar sabar banyak2 tau nnt dah cuti bersalin 2 bulan x der org yang masak kan tuk dia....

    ReplyDelete
  5. huhu..sabor yer mak yung..mmg gitu la time pegnant..kena nasib baik baik next pegnant tak sickness langsung pun ada..

    ReplyDelete
  6. takpe en as. meh sini. ai tolong masakkan

    hahaha.. oppsss.. ibu mengandung tak elok marah2. nanti muka anak masam :P



    berat ko naik ke turun?

    ReplyDelete
  7. esok esok blh masak kan..

    ReplyDelete
  8. takpe maksudnya hubby sukela air tgn asleenda..

    ReplyDelete
  9. ai pun buleh masakkan utk abg.as, errr...ngan ko sekali ye :P

    ReplyDelete
  10. jawab laa kat your hubby, "sayang lagi laa lama tak makan abang masak kan..." hehehehe

    p/s - time kena penyakit buatan org ni mmg semua benda bau pun ak uwek uwek je kejanya hehe

    ReplyDelete
  11. Ala... sekejap je tu trimister pertama je.. nanti dah masuk bulan 3,4 or 5.. hilang la.. lagipun biasala .. ada orang lain lagi teruk sampai masuk ward...

    tapi akak dulu.. cuma anak bongsu je akak ada alahan tp bukan alahan apa akak cuma tak boleh tengok ayam kat pasar.. kan togel2 je tiap kali tengok rasa semacam je...

    ReplyDelete
  12. saat indah ni,hehe

    take care ya

    ReplyDelete
  13. hahaha..kalau sy, xdenya nak rindu saat2 muntah tu kak.. kalau boleh, taknak dan taknak muntah tu..hehe

    ReplyDelete
  14. sebijik mcm akk preqnan untuk anak sulung kelmarin .. tapi anak ke dua ke tiga dh tk de alahan mcm tu .. pelik kan

    ReplyDelete
  15. huhuhu kesian linda...sabo ek..cakap kat hb linda ni baru intro..nnt kang lepas bersalin lagi 'dahsyat' hehehe..

    ReplyDelete
  16. :) bersabarlah....lain org, lain pengalamannya masa pregnant. dulu akak pregnant, muntah2 sampai bulan ke-5 kandungan. Memang teruk...tapi seronok :)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute