Friday, July 22, 2011

Home » » aku taknak kena cucuk kat b*n**t pasal HB low ni..

aku taknak kena cucuk kat b*n**t pasal HB low ni..

assalamualaikum..
selamat pagi semua..

balik kerja semalam, aku cerita dekat en asben pasal kejadian kt klinik pagi tadi..
cerita pasal HB low..darah cair..pasal nurse sekolah kan aku..
bla bla bla..sampai lah ke kawan kawan blog punya cadangan / nasihat semua aku citer..
sudahnya aku kena marah la weiii..

mana dia tak marah..
sebab bile dia tanya, dah makan ubat ke belum?
aku jawab dah..tapi dia tak tau aku tak makan semua ubat ubat yang klinik tu bagi..
huhu..
tapi semalam aku dah start makan semua ubat ubat tu tau..
punya lah horror nak habiskan 4 jenis ubat tu..
adoiiii..

aku dah list down semua benda benda yang aku kena makan utk pastikan darah aku macam perempuan preggy yang lain..
  • Iberet Folic
  • kurma
  • kismis
  • kerang
  • hati lembu
  • sayur sayur hijau
  • buah jambu batu
thanks kengkawan yang dah bagi komen semalam yer..lebiu alls..hehhe..
lagi satu, terima kasih la jugak pada Kak Siti yang tengah pantang anak ke 2 sekarang ni..
sempat lagi skodeng blog aku tuh..
dan beliau telah berjaya menakutkan aku dengan komen bernas itu..
huhu..
apee???kena suntik kt bontot selama 10 hari...???
tidakkkkk...aku adalah takut..huhu..

takut..takut..takut.........

16 comments:

  1. hehe..masa pragnent saya pun x makan ubat yang nurse bagi..liat sangat nak makan.asal makan je, muntah. Akak taknak Try VCO ke kak? orang kata VCO tu bagus sangat. Usaha la.:)

    ReplyDelete
  2. tak per amalkan apa yang blogger lain dah pesan tu... saya tak der pengalaman pasal ni sbb HB tak pernah pun jatuh dr 11.0 so sentiasa maintain... jadi jgn lupa mkn ubat dan amalkan aper yang blogger lain dah pesan yer.... insyallah tak kena cucuck kat B****T tu....

    ReplyDelete
  3. ok ni nak kongsi petua yang saya amalkan untuk makan ubat :- jgn fikir apa rasa ubat tu cuma fikir untuk kebaikan baby dlm perut ajer...

    then lau ssh-ssh sgt nak telan standy pisang lah sumbat ubat-ubat tu kat pisang yang dah dikerat-kerat untuk senang telan then telan terus jgn gigit2...


    selamat mkn ubat yer

    ReplyDelete
  4. huhu...sabor...beranikan diri..

    ReplyDelete
  5. @ima
    VCO ekk..yang tengah hot dipasaran sekarang ni kan..hehe..

    @ita
    tulah..sekarang tengah usaha nk dapatkan benda2 yang boleh tambah darah tu semua..
    yang pasal pisang tu, pernah jugak terpikir dulu..tp tak penah buat..heheh..

    @op anaz
    yezzz..caiyokk caiyokkk..:)

    @deeya
    insyaAllah..aminnn:)

    ReplyDelete
  6. von*** kan byk isi, x sakit pon kalau cucuk kt situ...hehehehe. lain la cucuk tang lengan yg kuruih tu... :)

    ape2 pon mg sihat sentiasa

    ReplyDelete
  7. berangan la sikit anggap mcm mkn buah oren gitu..mesti sedap hahahaha

    ReplyDelete
  8. nurse penah pesan kalo nak kesan optimum try makan pil tu dengan jus oren =)

    pastu saya penah gak low hb masa preggy, saya amalkan minum jus pegaga. sebab yg lelain tak berapa nak jalan. =)

    ReplyDelete
  9. hahaha...agaknya anak buah akak tu pun lg dasat dr ko..liat mkn vitamin rsnya la...dah lama tak gayut dgn dia..last gayut ms bersalin ari tu..tak tanya byk hal kena suntik kat bontrot tu..heehehe..ko tak kena la...jgn risau sgt..kan dah kantoi dgn as..hahaha..(spanjang checkup, HB akak cuma diambil sekali saja..11.8..then smpi ke mlahirkan pun tarak check2 pun as I told u b4..so relaks...consume vitamin ok...adam & ayyub tgh tido...so the pc is mine...hahahaha...oppsss..panjang plak..nak on fesbuk malas...nak skodeng blog je)..take care, ok..

    ReplyDelete
  10. abg.as,marah slow2 dah la ye :D

    ReplyDelete
  11. @MQM
    kak, memang lah banyak isi tang situ..tapi rase macam tak sanggup rasenya nk bagi vontot kt orang suruh cocok...hahahhaha...i maluuuuu...

    @adna
    tadi dah try berangan masa nk makan ubat tu..ubat yg lain ok, tp tang Vit B tu memang tak boleh tahan betul bau dia..adoiiii...

    @mrs redzuan
    apee???jus pegaga??
    errrr...ada bau tak?hehehhe..

    @kak siti
    kak, vitamin lain org takde masalah..tp vit B tu mmg busuk giler lah..huhu..
    kat KK ni kak, setiap kali check up kena check darah kot..
    oklah kak..selamat berpantang n selamat berblogwalking..hehehe..

    ReplyDelete
  12. @juliet
    dia jarang marah2 ni..tapi sesekali bukak mulut, i takut uuu...huhu..

    ReplyDelete
  13. hari2 wa makan bayam beb!
    mentang2 la bayam tanam sendiri hihihi!!!

    ReplyDelete
  14. vit B buat ta*k jadi itam
    hahahaha!!!
    kadang2 aku makan
    tapi selalunya tak makan. lagi pun aku takde morning sickness.
    jangan jeles hoccay!!!

    ReplyDelete
  15. Skit je as, anggap je semut merah tergigit montot mungil tu, hehe.,,u can do it!!!! Mg as n baby sihat sokmo!!!

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute