Friday, July 1, 2011

Home » » Alhamdulillah..dah masuk 2nd trimester..

Alhamdulillah..dah masuk 2nd trimester..

ni entry berjadual yer kengkawan..
aku kat KK sekarang..
ade appointment minum air gula..huhu..

mungkin masa korang dtg baca entry ni, aku tengah berusaha untuk telan sekaligus air gula itttewww...
adoiii..asal aku teringat je nk kena minum air gula ni, tekak aku dah start meloya dah..
belum minum lagi ni..
harap harap boleh lah aku minum sekaligus..

ok2..berbalik pada tajuk yer..
kang panjang pulak mukadimahnye..
hehehe..
hari ni genap sudah 13 minggu usia baby dalam perut aku ni..
maknenya dah 3 bulan lebih lah kan..
sekejap je kan...dah masuk 2nd trimester pulak..
tapi tanda tanda muntah nak stop tu macam takde pulak..
kalau kat umah, asal makan je muntah..
asal makan je muntah..
asal muntah je makan..eh..

sampai en asben pun dah naik pening..
dia tak tau yang aku lagi pening..hehe..

oooo..ada satu lagi benda yang sampai sekarang aku tak boleh buat..
aku nak masak..dah lama giler tak asah skill masak memasak ni..
dah la tak berapa tangkas, terus aku lupa cara cara nak masak ni kang..
aku memang tak boleh duduk dapur..
baru je berdiri nak pegang pisau nak potong buah je pun..
dah terkeluar balik isi perut aku ni..

lagi lagi kalau berdiri depan sinki, terus je tak cakap banyak..
muntah dengan jayanya..adoiiii..
abis cam mana aku nak masak ni..
dah boring hari hari makan kt luar..

ehh..oklah..
kang panjang berjela jela pulak entry aku ni..
doakan aku kuat ye nak mengharungi 2nd trimester ni..
jumpe lagi minggu depan..huhu..
sekarang ni update entry seminggu sekali je..
ni pun dah abih segala kudrat aku kerah nak type satu entry..
buat pengubat rindu je..
cehhhh..macam la ade yang rindu..hahahha...

19 comments:

  1. leenda...semoga tabah ye, xpe nnti dh okla tu hndknya..hehehhe kamu msti kuat, nnti anak2 seterusnya lain peel nya...

    ReplyDelete
  2. semoga dimudahkan... jangan biar perut kosong, lapik dengan biskut2 atau roti atau air macam oat dan koko sementara tunggu makan besar... :)

    ReplyDelete
  3. dear, banyakkan bersabar yer.. yg penting jaga kesihatan & banyakkan berehat kalau betul2 rasa x sihat yer..

    zana doakan segalanya dipermudahkan nanti.. take care!!

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Selamat mengharungi dugaan nak dapat bby kiut...

    ReplyDelete
  5. tang minum air gula tu paling haru..huhuhu.....

    ReplyDelete
  6. congrats kak. semoga baby elok2 je
    jge diri n makan minum.
    jgn buat keje sgt,huhu

    ReplyDelete
  7. cpt je mase kan?jage diri :)

    ReplyDelete
  8. smoga awak dan kandungan sentiasa sihat selalu.. insyallah...

    Kalau ada masa, jom joint contest hantaran idaman kat
    www.akusyafrina.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. saya dh x sabar ni kak... xsabar nk kawen hahaha..


    congratz.. smg bayi itu secumil rain hik3

    ReplyDelete
  10. skrg muntah la..nti 2nd tri selera mkn menjadi2 taw..mcm waniey..hahaa
    bile g cek up baru gelabah nk diet,takot kena marah punya pasal.. ;p

    ReplyDelete
  11. salam..ai..pes time jln2 kt sini..hehe..
    sama la kite..emy pon wat2 buku jek dulu terus kene mnum air yg tk sedap tuh..masuk next week dh 3 kali kene minum..mencikkk..
    yekkkk

    ReplyDelete
  12. take care yaaa... :)
    nnti dah 5,6 bulan nnti okaylah tu...

    ReplyDelete
  13. salam lin, lama akak x singgah blog ni, dh berisi rupa nyer yer... Alhamdulillah.... :)

    ReplyDelete
  14. aloloooo tomainya.. u take care leen

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute