Friday, August 5, 2011

Home » , » Siapa pernah kena Simpul Biawak @ Tarik Mengkarung?

Siapa pernah kena Simpul Biawak @ Tarik Mengkarung?

ni cerita pagi tadi..dalam pukul 3.30 pagi macam tulah kot..
tetiba rasa sakit giler kat bahagian bawah betis kiri aku..
nak bergerak pun tak boleh..
rasa nak nangis pun yer jugak..
yelah..1st time kena..manalah aku tau kenapa jadi macam tu..

pagi ni terus Google pasal ni..
rupa rupanya orang panggil Simpul Biawak @ Tarik Mengkarung..
biasa kena pada perempuan mengandung..

lagi lagi kalau masa tu cuaca sejuk..
memang lah sejuk sikit semalam kan..
hujan tak berenti dari petang tu..
pastu tido pulak mana pernah pakai stokin..
selimut pun ala kadar je..
bila kena mengerang sakit sorang sorang..
padan muka aku..
sebab masa kena tu, memang sakit giler..
sampai tak mampu nak kejutkan en asben..
hehe..
ehsan: Google

dalam gambar tu nampak macam ngeri je..
cepat cepat suruh ofis mate tolong cek betis aku..
memang ada nampak sikit urat yang warna biru tu..
huhu..

pastu masa Google tadi jumpe blog kak LM cerita pasal ni..
kak LM ada bagi tips nak elakkan terkena tarik mengkarung @ simpul biawak ni..
pergilah terjah yer..

sudahnya sahur tadi makan berkonsep BERSAMAMU..
sebab aku memang tak boleh nak berdiri lama..
sakit giler..aku masak nasik, goreng telur mata pastu goreng ikan kering 2 ekor..
jadiklah daripada tak sahur pa pe kan..
nasib baik en asben telan je..hehe..

start malam ni, tidur kena pakai stokin lah jawabnya..
pinjam stokin bola en asben jelah..hehehe..

14 comments:

  1. saya pernah krem masa tunggang motor. terus luruskan tapi motor still jln. terpaksa. mungkin sebab duduk atas motor lama sangat kot?

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  2. aah. kami pgl mengkarung jer. hee, sng nak kena kalau time sejuk, kalau tido mmg kena pakai stokin .t pakai stokin bola cik asben mesti tak kena. hee :)

    ReplyDelete
  3. akak selalu kena masa 1st pregnant..tp tak tau lagi masa kena pakai stokin..next pregnancy pakai tokin awal2..hehee

    ReplyDelete
  4. Kaki kejang nie biasa bagi pompuan mengandung.. tapi org tak ngandung pon boleh kena... org kata kurang garam.. spare asam boi ker ape ke.. bila kena isap... jgn duduk dlm suasana sejuk.. :)

    ReplyDelete
  5. dear,before tdo sapu minyk pns,then pkai stokin k..lg bgus klu tinggikn kaki sikit,nti xla cramp.. =)

    ReplyDelete
  6. heee yela memang dulu penah kena masa pregnant ke dua...aduiiihhhh hanya tuhan yang tau..pagi tu terus mc hahahahahah alasannn kan

    ReplyDelete
  7. @ nasz
    krem dalam 'bilik termenung' pernah kena?
    saya selalu kena...hehehhe..

    @ fiqaliqa
    tulah..nk pinjam stokin bola yang panjang tu..huhu..

    @ mamayatie
    hehehe..ada plan nak tambah lagi ke waktu terdekat ni kak..?heheheh

    @ aidiena
    saya mmg 'penawar' orgnye..kalau masak pun tak suka masin2 sgt..pastu semalam, walaupun cuaca dah sejuk, tp kipas still ON..heheheh..

    @ yun
    ye..malam ni start pakai stokin..jgn mimpi main bola dah la..hehehe..

    @ amiey lee
    tulah kak..ingat nak MC jugak..tp pagi ni banyak kerja pulak..sbb isnin selasa depan nk cuti balik kg..tu yg keje jugak..:)

    ReplyDelete
  8. pernah jadi! sakit laaah.huhu..akak dah ok ke ni ?

    ReplyDelete
  9. izan pun pernah kena masa mengandung dulu2...mmg sakit... dah tau tu mmg kena pakai stokin awal2 bg tak sejuk sangat~

    ReplyDelete
  10. ha el ms peknen anak no. 3 mmg terkena simpul bewak ni..ya Allah sakit tu mcm nak beranak..tp beranak xdelah sakit mn..smpi ngis2 tahan sakit..mmg xde ubatnya..jenuh mcm2 el buat..tp selepas kandungan 5 bln sakit tu ilang gitu jek...bila teringat simpul bewak tu kan..rs serik dah nak banakkk hohohohoh
    kalo simpul bewak tu dtg..el just cepat2 bgn n berdiri..or kalo ada suami..dia leh bantu urut ibu jari kaki

    ReplyDelete
  11. tinggikn kaki mase tdo..dlu salu buat camtu n alhamdulillah ok jgak

    ReplyDelete
  12. @ cheqwa
    tak tau nak ckp dah ok ke belum..sbb sampai skrg still rase berdenyut kt blkg betis ni..rse mcm ade ketulan pun ye jugak..

    @ izan
    betul3..dh tau mlm ni kalau hujan kena pakai stokin..kalau tak, sendiri tanggung..huhu..

    @ el
    huhu..kak..mcm mana akak siap boleh bgn masa kena tu ekk..yg saya ni pulak, nak angkat kaki pun tak boleh tadi..rase macam ade urat yg pendek tp kene tarik2 bagi panjang..ha mcm tulah rasenya..sakit woooo..

    @ luv lik this
    saya mmg dr bujang2 dulu tido tinggikan kaki..mmg sentiasa ade bantal khas utk kaki..hehehe..tp, bende nak jadik jugak..huhu..

    ReplyDelete
  13. saya first time kena masa dah masuk bulan ke enam. Confirmnya, masa tengah tidur malam. Masa tu tak tau apa bendanya tu, tapi nasib D pandai pasal dia pernah jadi ahli PBSM, jadi dia yg urutkan haha. then selalu sangat kena, sampai kadang2 dua kali satu malam. Tanya kat doktor dia kata normal, pasal baby tarik kalsium cam tu *tak igt apa penjelasan beliau lagi sebenarnya haha* smp satu tahap, bila kena terjerit-jerit kejutkan D, tapi saya tidur, dia yg urutkan :P then esok pagi, kaki sakit2, confirm la tu tanda malam tadi kena, tapi tak ingat pasal tidur itu lebih nikmat :D Dah cuba pakai stoking, still kena. So last-last malas, solutionnya : jerit kan aje nama suami minta dia urutkan la la la

    ReplyDelete
  14. pnh knew lol...
    mse uh tgh brgraw snda nan opah trcyg..
    tetibew tgg...
    opah katew simpul mgkarung..
    mgkin la kowt..
    saket wooo....heee

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute