Thursday, September 15, 2011

Home » » perihal check up..

perihal check up..

pagi tadi pergi check up baby..
semua ok kot..
tapi macam biasa aku punya HB still low..
tu kire tak ok lah kan..
huhu..
bacaan maintain 10 je..
adehhhh..

tadi masa tengah tunggu giliran nak ambik darah, adelah sembang ngan sorang adik ni..
dia pun tgh tunggu turn nak amik darah jugak..
tanya aku dah berapa bulan preggy..
aku cakap lah dah 6 bulan dah..
terkejut dia sebab dia tengok perut aku kecik..
dah nk sama macam perut dia yang preggy 3 bulan lebih tu..
abih..nak buat cam mane..

tapi kalau ikutkan orang kate,
masuk je 6 bulan, perut kite cepat je membesar kan..
harap2 macam tu lah..
tapi jangan besar sangat ye baby..
sesungguhnya mak kamu ni sangat berharap untuk bersalin normal..
huhu..aku takut kena belah kat perut..
ok..mengarut..

ermmm..baru aku perasan..
satu entry pun takde pasal raya kan..
ish ishh ishhh..tak patut..

hurmmmm..bila nak start beli barang2 baby ni?
sekian, entry takde arah tujuan..:)

8 comments:

  1. dah 6 bln,cptnya mase :)

    take care

    ReplyDelete
  2. tgk org jugak as, member opis akak ni naik 4 kg je masa pregnant tu, itu berat smpi bersalin tau, berat normal dia 52kg mcm tu, bersalin tu 56-57kg je as..

    so jgn risau2 psal perut kecik ni hehhehe...ni bolehla beli skit2 brg baby, kalau akak, beli time warehouse sale hah tu dia, baru galak menyopping hehehe

    ReplyDelete
  3. ko kecik dan kurus agaknya tu yg tak berapa nampak.

    ReplyDelete
  4. @ pia
    tulah..kejap je dh 6 bulan..tak lama dah nk jadik mak org..hehehhe..

    @ kak aju
    tak tau lah kak..skrg ni selera menjadi2..hehehe..
    tulah..kan best kalau dpt soping time warehouse..tp rasenya en asben taknak layan kot..

    @juliet
    aku kecik dan kurus?
    apakah??
    ko salah org ni..
    hehehhe..

    ReplyDelete
  5. oyeke.. takpe.. la bsr ke kecik ke yg pntg baby n akak sht.. insyaAllah baek2 belaka ye..

    ReplyDelete
  6. tak payah beli awal2 kan. orang kata tak elok. tapi if dah 6 bulan, dah bleh start buat preparation sket2 kan

    ReplyDelete
  7. tujuan seterusnya, beli barang keperluan orang baru :)

    ReplyDelete
  8. mana entri raya??


    * suka bce entri akak. lawak guling2 kat opis tau..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute