Friday, October 14, 2011

Home » , » apa nama ulam ni yer...?

apa nama ulam ni yer...?

hai..
selamat pagi..
pepagi ni aku bukan nak berteka teki..
tapi nak dapatkan jawapan pasti..
cehhh..

ada sapa sapa tau apa nama ulam ni yer..
selama ni aku dok panggil ulam herba..
tapi bila aku Google, tak pulak keluar gambar ulam ni..
keluar gambar ulam ulaman yang lain..
aku dah konpius dah..
sapa pernah makan ulam ni?
apa nama ulam ni ekk..
aku dari kecik memang dah makan ulam ni..
selalu kalau mama goreng nasik, aku suka petik ulam ni..
pastu makan dengan nasik goreng panas panas lawan pulak dengan teh O suam..
sedap ooooo...hehe..

tapi kelmarin aku takdelah buat nasi goreng pun..
masak nasik macam biase..goreng bayam pastu buat ayam masak kicap..
simple je makan malam aku..huhu..
tu pun licin sampai menjilat kaki..hehe..
berminyak sakan..huhu..

ehh..sapa yang tau apa nama ulam tu, tolong ekk..
mekaseh..:)

13 comments:

  1. pernah jgk mkn tp tak tau la namanya...

    ReplyDelete
  2. pnh makan...
    ti cgg google kan cari nama ye

    ReplyDelete
  3. Pokoknya besar kan? Kalau tak salah mak,ulam tu namanya pucuk serai kayu. Mak pun suka makan ulam ni. Rasnya manis2 kelat pastu ada bau wangi. Shedappppp ..

    ReplyDelete
  4. erm... cuba google Tenggek Burung..

    sama tak dgn gambar ulam tu...? :)

    rasanya itu daun tenggek burung... :)

    ReplyDelete
  5. saya pun rasa tu ulam tenggek burung. daunnya rapuh rapuh kan..

    ReplyDelete
  6. akak xtau, n x penah makan pong, tp akak suke ayam masak kicap tuh :P

    ReplyDelete
  7. xtau ape name ulam ni sebab hjr x suker makan ulam kecuali petai... hehe...

    berminyak sakan? xde la kak nampak sedap jer... masak kering camni sampai naik minyak sedapppppkan... ;d

    ReplyDelete
  8. Ada bunga unggu makan masa kat Temerloh siap minta kat kedaitue nak tanam.Dia bagi free benih tu.Pacak dalam polibeg alhamdulillah subur sampai sekarang

    ReplyDelete
  9. mcm tenggek burung,kat kmpg dulu ade nmpk mcm ni..tp ulam2 ni kdg2 lebih kurang je rupanyer..hehe

    ReplyDelete
  10. daun puku gajus ?? hahah
    tak pasti laaaa

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute