Thursday, October 13, 2011

Home » » perihal check up baby kecik..

perihal check up baby kecik..

cubaan untuk update blog setiap hari..
haha..

ohhh..nak cerita pasal check up kt KK pagi tadi...
pendekkan cerita..
macam biasa rutin kalau pergi checkup..
timbang berat badan..
check urine..

tang urine tu ok..
tapi tang berat badan tu tak berapa ok..hehe..
kalau bulan lepas berat aku 63.8kg kan..
sekali timbang tadi terus naik jadik 66.2kg..amekawww..
patutnya kena naik 2kg je setiap bulan kan..
yang aku ni naik sampai 2.4kg..
terlebih 400gram..hehe..
terus nurse tu tulis guna pen merah..
nurse pun pelik..
dia kata kaki tak bengkak..
tangan pun tak bengkak tapi berat naik banyak..
aku lagilah pelik..*padahal aku buat buat pelik je tadi..*
hehe..tak sedar diri yang mulut ni dok ngup ngap ngup ngap dari pagi sampai lah habis opis hour..
kahhhhhhh....
so, sila control makan yer lepas ni..

ohh..
jumaat depan ada appointment MGTT lagi sekali..
MGTT tu minum air gula yer adik adik..
harap harap takde problem and harap sangat air gula tu sesedap yang aku dah pernah minum dulu..hehe..
huh..nak yang sesedap jekk..

dannn..
berita kurang baik untuk aku..
HB aku makin menurun..sadis sungguh la..
lepas ni kena datang checkup setiap 2 minggu sekali..
adehhh..

untuk tidak menghampakan permintaan peminat peminat *lempang nak??*
mempersembahkan perut mak yung yang terkini..
haha..
gambar perut jelah ekk..
aci kan..
sebab mummy to be ni pemalu orangnya..
caitttt...

p/s: berjaya update 2 hari berturut turut..:)

10 comments:

  1. dh brape bulan yer sis...same la kite hb asyik x stabil ajew...tensen btol la kna ulang alik g klinik ;)

    ReplyDelete
  2. ahaha, lama akak x singgah sini, baru akak nak tanya makyong pekabo.... dh tgk n3, baik2 aje, hari ini dan seterusnya ye dear.... bape bulan tuh? mcm dh beso jer :)

    ReplyDelete
  3. hrtu aku buat mgtt. dapat perisa oren. yummeh!

    ReplyDelete
  4. --> suhaina
    dah masuk 7 bulan dah..bab kena dtg KK utk check up banyak kali tu mmg seksa..tapi redha jelah..:)

    --> MQM
    7 bulan dah kak...hehhe..besor ekk..perut yg besar lah ni yer penyebab berat naik..hehhehe..

    --> kak ngah
    ape???perisa oren??
    jeles lah mcm ni...huhu..

    ReplyDelete
  5. el dulu pun cam tu gak
    mkn idok le byk tp naik byk...tp sib bek nes x gomel2..comel perut leenda..tu dah tau ke gender ape

    ReplyDelete
  6. --> kak el
    tapi sy mmg kuat makan..hahaha..

    tak tau lagi ape gender baby ni..
    surprise..hihi..

    ReplyDelete
  7. salam..dah brp bulan kandungan?27 mgu ke?berat naik lbh sikit takpe..LM dulu masa nak bersalinkan syafiq pun 63 kg juga.jgn risau sgt,janji ibu dan anak sht.jg kesihatan dan mkn kena jg...HB turun tu kurang baik kan?pastikan sampai nak bersalin 12 ke atas..Insya allah tak jd masalah masa nak melahirkan nnt.take care dear.

    ReplyDelete
  8. weee...baby glemor yuuu hekhek...

    ekcely sy dah 8 bulan, berat baru 65...hehe memang naik jugak dlm 1kg lebih after two weeks tp nurse takde lah tulis pen merah haha~

    hemm bab HB tu memang susah laa nak jg, memang sokmo bwh dr 11.0 latest hb sy 10.4 hemm ni dah ujung2 nih, jgn kena tahan sudah huhu~

    per2 pon jg diri yee :D

    ReplyDelete
  9. --> kak LM
    12 ke atas kak?
    mak aihhh..nmpk gayanya jauh lagi perjalanan nk dapatkan bacaan HB 12..adehhhh..cm mane nih...risau..risau..risau...

    --> farha
    tulah..tadi pun doktor ade ckp jugak..kalau HB still turun lagi, maybe kena tahan masuk wad..huhu..takmauuuuu....

    ReplyDelete
  10. teringat ms zmn cek up dulu dulu. memang bdn naik wpun x mkn byk. kena sound dgn misi. takut setiap kali nk pg cek up. takut klw brt naik byk. tapi untuk cek up setiap 2 minggu tu memang saat yg ditunggu tunggu sbb x lama lagi dah nak bersalin. memang seronok klw time nk bersalin ni. Tak tau knp. Mb sbb akan berkahir sengsara kut. Salam kenal..

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute