Wednesday, October 12, 2011

Home » » perihal baby kecik..

perihal baby kecik..

alahai..

kesian blog aku..
bersawang..

hari ni rasa macam nak update sikit pasal baby kecik dalam perut ni lah..
kesian dia..lama tak story pasal dia..hehehe..
apa nak buat..mummy dia dah kena sampuk dengan penyakit MALAS..
harap baby tak malas macam aku..hehe..

setakat hari ni baby kecik dalam perut ni ok..
sihat walafiat..membesar bagai johan dah ni..
aku nak jalan laju laju pun dah tak boleh dah..
dah ala ala anak penguin pun ye jugak gaya jalan aku sekarang..

kalau malam time tido, MasyaAllah..Tuhan je tau..
kadang rasa macam nak nangis..
nak pusing kanan kiri bukan macam dulu sebelum pregnant..
ambik masa 7,8 saat jugak, baru dapat tukar posisi tidur..
nak tidur telentang pun dah se best dulu..
apa lagi nak tidur bawah ketiak en asben..eh..

tapi moment melayan baby kecik ni bergelombang dalam perut ni memang best..
memang tak dapat nak gambar dengan kata kata..
kadang kadang sampai terkejut jugak tidur aku dek penangan kena kick dengan dia..
takpe..tendang lah..mummy rela..huhu..
dalam perut ni je merasa nak tendang mummy ye..
dah keluar nanti, buat lagi perangai tendang tendang ni, siap ko...
huhu..garang ni..

esok ade checkup dengan KK..
risau nak naik atas penimbang berat tuh..
risau jugak pasal HB low aku nih..
ntah bila lah nak dapat bacaan cantik macam mommies yang lain..
esok kalau rajin, aku update lagi ek..
kalau rajin yer...hehhe..

oklah..stop dulu kt sini..
len kali aku sambung lagi..
aku doakan semua kawan kawan baik yang baru kahwin, yang dah lama kahwin, yang dah lama tunggu rezeki Allah nak pregnant ni supaya cepat dapat peluang untuk pregnant..semoga kita semua dapat merasa nikmat untuk menjadi ibu, mak, mama, mummy untuk anak anak kita..amin...:)
jangan sesekali putus asa..chaiyokkk chaiyokkkk...

p/s: segan nak tepek gambar aku yang tengah membesar bagai johan ni..haha..

10 comments:

  1. jaga baby leklok taw...hihi..take care..:)

    ReplyDelete
  2. take care ok...
    rindu lah baby kick nie..huhuhu

    bak la mai tgk mak buyung nie

    ReplyDelete
  3. hm doakan saya ada rezeki dapat anak

    ReplyDelete
  4. tahniah dpt merasa semuanie..bestkn..bila dai lhir lg besh..hikhik..sbrjelh dugaan preggy..byk pahalanya...

    ReplyDelete
  5. eh, akak dahbape bulan yep?
    semoga semuanya selamat la hendeknye yep..


    # baby tu xnakal kot masa kua, tp mesti lawak mcm mak dia bila dah besa ni

    ReplyDelete
  6. take care ye...byk mkn mknan berkhasiat tau...nt jom bF bby sama2..best kn bla dapat rasa kena flying kick..hehe

    ReplyDelete
  7. hehe
    susah jgk pregant ni. huhu
    t.care ye ^^

    ReplyDelete
  8. moge sume nye selamat ye, take care..doa2kn tuk kami ye..hikhik

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..semoga linda akan sentiasa sihat bersama bb tu ya...

    ehem ehem..rasa mcm nak + lagi sorang la plak hihihi...

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute