Tuesday, January 17, 2012

Home » » Cuti Cuti Bersalin - episod 2

Cuti Cuti Bersalin - episod 2

Isnin, 9hb January 2012
pagi dalam pukul 4 kot, nurse kejutkan aku nk buat CTG..
ala yang cek jantung baby tu..
dalam setengah jam jugak la mesin tu dok baca jantung baby..
bukan perut ku..ntah perut sape aku cilok kt Google
hasilnya? graf ok..cantik..
pastu nurse kata pukul 5.30 kena mandi..
sebab doktor nak cek bukaan pukul 7 nanti..
adoiii..aku bile dengar nak cek jalan ni memang lemah lutut..
tapi demi si kecik yang dikandung, aku tawakal jelah..

lepas subuh tu, dah ramai rupenya mak mak yang dah standby kat dalam bilik rawatan tu..
aku pun join lah sekaki..hehe..
bila nama kena panggil, aku pun baring atas apa ekk..atas katil tempat nak cek jalan tu lah..
macam macam zikir keluar..
dan arghhhhhh...SAKITTTT...mengalir lagi air mata..:(

doktor kata belum ada jalan lagi..tapi sebab hari ni dah over due satu hari, doktor nak induce..
yakni masuk ubat kat tutttttt...
giler tak sakit kan..hidup hidup doktor sumbat ubat sebesar panadol masuk dalam tuttttt..
maaf yer kalau cerita aku ni menakutkan mommies yang menunggu hari tu..
ni sekadar catatan untuk kenangan hidup aku je..
bila dah masuk ubat tu, nurse suruh baring kat katil selama satu jam..
tak boleh basuh kalau ada darah kat bawah tu..takut ubat tadi tu jatuh..

aku pun baring kat katil sampai tertido..
sedar sedar ada orang kejut suruh makan sarapan pagi..
time ni boleh lagi aku bangun makan sarapan..
lepas dah lebih sejam, aku memang tak de rasa sakit nak bersalin lagi..
sikit pun takde..siap boleh lagi berjalan jalan melawat kawasan..
melawat kawan kawan yang senasib dengan aku pagi tadi..
ada yang dah start rasa sakit sampai tak boleh bangun katil, ada yang menangis..
ada yang diam berteleku atas katil takmo diganggu lah kot..
adoiiii..sambil melawat kawasan, sambil pikir....
ehhh aku ni bila pulak nak sakit?

doktor yang round wad pun tanya aku ada rasa sakit tak?
aku jawab lah takde..
sekali doktor tu cakap..
ok, takpe..pukul 2 ptg ni masuk ubat lagi sekali...
APERRRRR????????

bersambung lagi....:)

8 comments:

  1. hahaha ye betul tu cerpen (cerita pendek) betul best pulak baca ni

    ReplyDelete
  2. pengalaman ni...setiap org xsma...bersambung le pulak..hehee

    ReplyDelete
  3. hahaha..aku nak gelak dgr ayat yg last tu..aku x merasa semua ni lagi..huhuu..sambung lagi cite..

    ReplyDelete
  4. hehehehehe yg last tu kelakar lah.hehehe.smbung next lak.

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute