Monday, January 30, 2012

Home » » emosi ketika berpantang...

emosi ketika berpantang...

aku masih lagi dalam mood berpantang..
walaupun tak berapa nak pantang sangat pun sebenarnya..
dah 20 hari pantang ni seingat aku baru 2 kali pakai bengkung..
bukan aku taknak pakai, tapi susah giler aku nak bagi susu kat asyraf ni kalau pakai bengkung..
nak duduk pun payah, nak baring pun payah..kalau dah baring, susah pulak nak bangun..
siap kena mintak tolong orang tarik tangan aku baru boleh bangun..
kalau tak, terlentang lah aku atas katil tu..
banyak nya alasan aku..huhu..

cume yang aku ikut betul betul pun pantang makan jelah kot..
yelah kang salah makan, asyraf kembung sakit perut, sape susah?
tok ma dia jugak yang susah..
ehhh..bukan aku pun susah sekali ke..haha..

masa pantang ni kena jaga emosi..
orang kata tak boleh menangis kan..
tapi dah banyak kali tewas dengan emosi ni..
cehh ayat aku..
dah banyak kali menangis dalam 20 hari pantang ni..huhu..

gile tak nangis bile en asben dah nak balik KL tinggal aku dengan asyraf kat kampung ni..
sedih wehhh..
lagi lagi bila tengok en asben dok peluk cium asyraf banyak kali sambil cakap abah dah nak balik KL ni..
asyraf jangan nakal nakal..jaga mummy baik baik..
dengar suara en asben pun dah ada sendu..
lagi berjurai air mata aku bila tengok hujung mata en asben pun berlinang air mata..
sob sob..sambil lap air mata aku type entry ni..:(

tapi aku memang tak boleh nak cakap apa dah bila setiap kali en asben talipon mesti tanya asyraf tengah buat ape..dah hisap susu ke belum..dah mandi ke belum..dah bangun tido ke belum..
aku? dia tak tanye pun..
adoyaiiii...

9 comments:

  1. Ahahaha... Abah xsaited, smpi lupa mummy... :)

    ReplyDelete
  2. HEHE.. sabar la yea.. abahnya tentu xcited sgt dapat anak laki.. hehe

    ReplyDelete
  3. eee kita sama la awak....sakit nya merindu masa tu ... terus kalau pregnant lagi lps ni takmo pantang jauh dari husband dah.....tak boleh ulang balik rasa tu mendayu dayu kan...sabar ye...

    ReplyDelete
  4. senasib le kte..mmg sedih bile time pntg jauh ngan suami..sedih..=(

    bab pntg 2..sme jugak..x pntg sgt pon..huhu

    ReplyDelete
  5. hehehe..inilah one of the factor why akak pilih pantang kat KL masa ayyub...berjela2 bg alasan lain, tp inilah alasan sbnr..;)

    ReplyDelete
  6. memang sedih kalo terpaksa berpisah dengan si cinta hati.. lagilagi waktu berpantang kan? huhuh kuatkan semangat ye kak?





    cakap macam ade experience. eheh! :p

    ReplyDelete
  7. saya tengah pantang. emosi saya tak stabil setiap hari. asyik nangis je. saya hajat nk berpantang kat kampung, bila fikir balik kesian kat suami..

    ReplyDelete
  8. kenapa sejak berpantang ni..saya nk suami say berada je di sisi saya?

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute