Wednesday, April 25, 2012

Home » , » Drypers to Pet Pet..

Drypers to Pet Pet..

tajuk dah abih pikir dah tu..huhu..

hai lah Asyraf..
tetiba pulak nak pakai Pet Pet ni yer..
sebelum ni aku memang pakaikan Asyraf Drypers Wee Wee tu je..
from newborn sampai lah dh masuk 3 bulan..
ok je sampai lah aku tukar dari size S to M..
haaa ni nak jadik cerita..

boleh pulak celah private part Asyraf ni macam melecet sikit lah..
risau pulak kitorang tengok..
takut pedih bila kena air kan..
tapi Asyraf ni rilek je..abah n mummy dia je risau terlebih..hehe..

aku ada letak krim-ape-tak-ingat-nama-tapi-kotak-kaler-pink..
macam takde kesan pa pe pun..
sampai lah abah Asyraf kata kena tukar jenama lain kot..
aduhaiii..boleh larik bajet kalau macam ni..
giler kedekut mummy ko ni Asyraf..haha..

so, en asben pun beli lah Pet Pet ni..
rasenya macam makin ok tang melecet tu..
pastu pengasuh Asyraf pun ade letak krim ape ntah tapi brand Seba Med..


















abah kata beli pek kecik dulu..
try and error katanya..haha..
jangan lepas ni Asyraf kata nak pakai Mamy Poko dah la..
mummy pokai poket abah barai..haha..

aku memang ada pakaikan Asyraf Cloth Diapers tp weekend jelah..
tu pun kalau tak keluar berjalan..
nak pakai kan hari² memang tak boleh lah..
koleksi CD ade 7 keping je..huhu..

eh..melecet tu hilang sebab Pet Pet ni ke atau krim Seba Med tu..
hurmmm..wondering...

11 comments:

  1. sebamed punye krim mmg bagus! pet pet pon.. hehe

    ReplyDelete
  2. waniey pakaikan Haeqal CD tp skrg CD byk xmuat.so pkai PETPET ni..quite okla.aritu borong kt giant time promo mmg murah =)

    ReplyDelete
  3. adli pnh melecet sampai luka celah montot tu, masa dlm pantang. melalak je la kerjanya. kita kerapkan tukar pampers, sapu bepanthen, then kadang2 tak pakaikan dia seluar. sampaila dia kering.

    ReplyDelete
  4. salam...

    anak saya mmg tak boleh pakai pet pet.. mmg dia akan rashes.. bila rashes tu dah mmg merah menyala - actually kite pakai calamine lotion.. tapi dpt pun dari doctor dulu.. jgn simply pakai asal ada rashes - terus pakai.. sbb this kind of lotion/cream tak baper bagus utk long term usage...

    utk diapers - i pakai huggies pack merah utk siang, and huggies pack ungu (huggies ultra) utk malam... sbb malam tu thn 12 jam kan.. bukan la i pakai kan dia 12 jam... sbb dia jenis tak bangun malam... if tidur dari pkl 11, bgn pkl 7.. kan lama tu... sbb tu malam pakai ultra..

    beli masa promotion... mmg murah giler.. 1 pack huggies merah tu if ada promotion mau sampai RM29 utk 58 piece (size L)... tu yg akan beli berpack2 tu.. hari tu Jan 2012 ada promotion kat giant - i beli kat 6 pack.. thn utk 3 bln....

    (by the way - nak tanya: nipple shield tu u beli brand apa ye??? same problem with u..)

    ReplyDelete
  5. aqilah pakai pet pet sejak lahir..alhamdulillah xde melecet atau merah2

    ReplyDelete
  6. heheh boleh geng dgn fina la pakai pet pet, slalu beli time promosi borong skali 2 tp beli kat mydin pn murah jer lin

    ReplyDelete
  7. dear, Whoopee pun okay..
    bg saya, kualiti mcm mamy poko..
    harga pun ok..

    ReplyDelete
  8. my baby Z masa kecik pnh melecet terukk sgt kat celah lubang 'bonbon' dia... ms tu we tried to letak every cream yg ade, siap 2-3 kali bawak jumpa doctor.. Dr suggest pakai zinc cream je, tp x jalan lgsung.. Lastly i read from blogs kot recommend pakai diaper cream 'Egozite', dalam 2-3 hari terus hilang... so skrg ni kalau dia melecet ke merah2 sikit ke, kitorg pakai Egozite je, hari2 biasa pakai Drapolene je..

    Baby Z pon pakai Drypers smpi la harini.. so far ok.. harap2 x tukar pampers mahal... extra rm10 tu klu nk bli mamy poko.. *fikir budget gak ni*.. hehe

    ReplyDelete
  9. Yg pink tu calamine ke? Tp sebamed cream tu mmg elok, tgk dl cemana dia gn pampers br tu... Heee

    ReplyDelete
  10. Ank saya pakai pet pet. tak pernah melecet.. so far suka dan puas hati dengan pet pet.

    ReplyDelete
  11. Petua org2 tua...
    bedak kn baby dgn TEPUNG UBI...
    kt tmpt private pon blh boh tepung ubi tu(baek baby boboiboy @ gegul)
    klw baby kncg pon tepung ubi tu x bketul...
    lg 1 tepung ubi tu licinkn kulit baby...

    #x yah isaw baby x wangi coz baby kn mmg ade bau tersndiri (bau dr syurga)

    ReplyDelete

terima kasih sbb sudi komen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2012 Reserved to Dan Sebenarnya Semusim Rindu.. Design with love by Cik Rose Cute